MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#134265

2018-07-21 17:43

Ladislav Jakl má za to, že americký prezident Donald Trump předvedl za poslední měsíc to nejlepší, co v něm je. Prý správně pošťouchl Velkou Británii kvůli Brexitu, vypeskoval členy G7 a nešetřil ani své spojence v NATO. A pokud jde o tolikrát propírané ruské vměšování do prezidentských voleb, podle Jakla jde o vnitroamerickou politickou hru, kterou rozehrávají Trumpovi nepřátelé.

„Ten svět není nedělní škola. To, že Američané jsou schopni skácet sto režimů po celém světě za posledních několik desítek let a instalovat vlády, to je pravda. Ostatní velké země hájí svoje zájmy všude možně po světě a nepochybně se přitom používají různé metody,“ konstatoval Jakl.

Když tohle všechno slyšel Lukeš, neudržel se. Seriózní lidé v USA prý vidí, že Trump svým vystupováním na summitu v Helsinkách po boku ruského prezidenta Vladimira Putina zrazoval svou zemi.

„Vůbec nevím, jak na tuhle situaci reagovat, protože vy jste mě pozval do tady toho programu a nakonec já tady jsem nucen poslouchat otevřené lži, nesmysly a výmysly,“ zlobil se profesor na Jakla.

Nechápal, jak někdo může zpochybňovat kvality vlastenců, kteří celý život pracovali ve prospěch Spojených států a kteří teď mají obavy z toho, co Trump předvádí. Je to např. bývalý ředitel CIA John Owen Brennan. „Tyhle lidi dáme úplně stranou a dáme hlas tady tomu pánovi, kterého sice nevidím, ale vím z nějaké fotografie, že má koňský ohon na hlavě,“ poznamenal Lukeš. Jakl si v tu chvíli provokativně pohladil před kamerami své dlouhé vlasy. Lukeš nechápal, jak člověk jako Jakl může mluvit o tom, co je dobré pro Spojené státy nebo dokonce pro celý Západ.

Kubal se v tu chvíli Jakla zastal. „Já myslím, že nezáleží na tom, jak kdo vypadá, pojďme se bavit o tom, jaké argumenty tady zaznívají,“ požádal profesora. „Já ten koňský ohon nevidím a nikdy bych ho nezmínil, nebýt toho, že tady slyším ty absurdní lži, které jsou vypůjčené ze slovníku Kremlu, který dezinformuje diváky právě tímhle způsobem,“ rozčiloval se dál profesor.

To pravil demokrat Lukeš, z čehož se můžeme dohadovat, že podle jeho gusta by bylo, kdyby mluvil pouze on, protože hovoří pravdu. Jediný argument proti Jaklovi však Lukeš neuvedl. Lukeš by zřejmě přišel před kamery sám a podával by lidem jediný správný pohled na svět. Dovolával by se přitom amerických vlastenců, aniž by zmínil, že někteří z těchto vlastenců kupříkladu pomohli rozpoutat válku v Iráku.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#134267 Re: Rusku a tedy i Jaklovi s Klausem či Zemanem samozřejmě vyhovuje....

2018-07-21 17:57:10

#134265: -  

.....když je USA v neshodě EU.  Na tom opravdu není nic divného, když Klaus i Zeman vypadají jako kdyby je proškolila KGB a Jakl je jejich poskokem.