MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#134418

2018-07-23 11:59

Ve čtvrtek 19.7.2018 v diskusním pořadu České televize „Události, komentáře“ měli o Trumpově politice diskutovat Ladislav Jakl a pokrokářský akademik z Bostonu Igor Lukeš. Ten na Jaklovy argumenty ve prospěch Trumpovy politiky nebyl schopen věcně reagovat, na místo polemiky jej začal osobně hrubě urážet a požadoval, aby lidé Jaklova zjevu a názorů  nemohli své názory veřejně říkat.

Celý incident vyvolal ve veřejném prostoru vášnivou diskusi, která většinově odsoudila Lukešovo jednání, ale zaznělo v ní i něco velmi nebezpečného. A kvůli tomu protestujeme.

 Nejde totiž ani tak o konkrétní arogantní namyšlené hulvátství Igora Lukeše, ale o celkový postoj hlasatelů dnešní liberální demokracie ke svobodě slova, společenské diskusi a vůbec k demokracii. Z řad jejích předních hlasatelů se na internetu v kontextu duelu Jakl – Lukeš začalo ozývat, aby lidé jiných názorů než liberálně mainstreamových neměli přístup do veřejného prostoru. Týdeník Respekt to nazývá dáním přednosti kvalitní žurnalistice!!!

Ladislav Jakl, který deset let zastával funkci ředitele Politického odboru Kanceláře prezidenta republiky, býval poslancem a novinářem Lidových novin, nemá podle pokrokářů právo hovořit o americké politice. Bez jakýchkoliv argumentů je nenávistně urážen, nazýván lhářem a umlčován. A to jenom proto, že se odvážil zastat se současného amerického prezidenta. Tak daleko jsme se dostali za necelých třicet let od pádu komunismu.

Nástup totality má vždy podobné rysy –  potlačování svobody slova, umlčování nepohodlných názorů, snaha o perzekuci jejich nositelů, cenzura, názorový monopol a manipulace veřejností. Před měsícem jsme uveřejnili manifest IVK „Obrana demokracie před liberální demokracií“. Měli jsme pravdu. Boj o svobodu slova začal, demokracie je ve vážném ohrožení.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#134420 Re:

2018-07-23 12:10:41

#134418: -  

Jakl ale prokazatelně říkal naprosté hovadiny. 

Lukeš měl ale přesto reagovat. Např. pan euro-poslanec Svoboda je schopen každého demagoga velmi rychle argumenty usvědčit. 

Na druhou stranu pan Lukeš se opravdu s kreaturami a blábolisty typu Jakla opravdu nepotkává a tak samozřejmě obtížně čelí naprostým nesmyslům. 

Jakl je blábolista, manipulátor a lhář, to je naprosto jasné. Otázka je, co s tím, jestli taková osoba může mít přístup do veřejnoprávního media, aniž by její lhaní a manipulace byly jasně demaskovány - odhaleny? Je to vážná otázka. Je otázka, jeslti to má udělat moderátor či druhá strana v diskusi?  

"Liberální demokracie má být institucionálním vyjádřením svobodné společnosti. Jde o vládu většiny, která ovšem ctí svobodu jednotlivce. Tos sebou nutně nese různé názory. Slovo liberální je tedy třeba chápat ve smyslu pluralitníPluralismus akceptuje a postuluje názorovou rozmanitost a klade důraz na respekt k jiným názorům.

Neznamená relativismus ani rezignaci na fakta, objektivitu a pravdu. Jen předpokládá, že se k nim lze dobrat názorovým střetem a diskuzí. A neznamená ani povinnost respektovat každý názor, jen klade důraz, aby názorová aréna byla co nejširší. Liberální demokracie má tudíž především vytvářet rámec pro střet názorů a jejich mírové řešení."

Evropan

#134424 Re:

2018-07-23 12:29:19

#134418: -  

Souhlasím s tím, že Ladislav Jakl je naprosto pomýleným člověkem, a byl jím už v době Klausova prezidentování. Jeho názory nechápu a když už je čtu, tak spíš pro pobavení se. Jak by řekl Jára Cimrman : I s takovými lidmi musíme pracovat. jen několik jeho názorů :

A nevěřte cyklomaniakům, že kolo je pokrok, že kolo je čistota a zdraví. Čuchněte k jejich propocenému triku a budete mít jasno, kdo tu zamořuje vzduch. Pachem i hloupými argumenty. Cyklistiku není třeba podporovat, ale naopak zakázat.

Volební právo žen byla chyba“, neboť podle něj bylo předtím volební právo vázáno na rodinu jako celou jednotku, zatímco pozdější rozdělení položilo základ pro „průšvih rodiny v dnešním slova smyslu.

Každá rána zasažená přírodě je vítězstvím civilizace.

No takže pane Ladislave : přeji co nejvíce volně pohozených plastových lahví a ropných skvrn.  Pozitivního bych na něm našel snad jen to, že se svojí ženou (už jsou rozvedeni) adoptovali v roce 1994 romského chlapce, což je docela odvážný krok.