MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#136501

2018-08-23 06:07

Miloš Zeman si výkon funkce hlavy státu vykládá velmi specificky. Například podle něj není důležité, zda se prezident účastní oslav významných dnů pro Českou republiku nebo zda v tyto dny pronese projev. Když se zkrátka Zemanovi nechce, jeho tiskový mluvčí začne psát na Twitter zmatené zkazky o „tiché vzpomínce“ a tím považuje celou věc za vyřešenou. Tak to ovšem není. Pokud se Zeman hodlá z jakéhokoliv důvodu vyhýbat svým povinnostem, i když třeba nejsou dány zákonem, měl by na funkci rezignovat. Evidentně ji totiž nezvládá.

Prezident republiky je v civilizovaném světě ve většině případů člověk, kterého si národ váží a především je důstojným zástupcem země, kterou reprezentuje. O tom se však u Miloše Zemana nedá hovořit ani s velkou dávkou sarkasmu. Kdykoliv se totiž prezident náhodou objeví na veřejnosti, dá se čekat, že bude ostuda.

Očekávání je v drtivé většině případů naplněno beze zbytku. Ani moc nezáleží na tom, zda se Zeman vypraví do vesnice blízko Prahy, na severní Moravu nebo do Bruselu. Je ovšem pravda, že v cizině vzbuzuje velkou pozornost u novinářů a ostuda se v ten moment často stává celosvětovou.

O tom, že je Zeman vazalem Kremlu, vědí i v Bílém domě, kde ho kvůli tomu nechtějí ani vidět. Že holduje alkoholu víc, než by bylo vzhledem k jeho velmi špatnému zdravotnímu stavu dobré, píší i média za oceánem. A to, že je mstivý a snaží se ve své funkci uškodit všem, kteří mu zkřížili jeho dlouhou politickou cestu, vidíme zase my všichni v České republice. Stejně jako to, že jestli na něčem Zemanovi záleží, je to pouze on a jeho politický plán – za každou cenu se zapsat do dějin jako nejvýraznější prezident v novodobé historii. Bohužel pro náš národ se slovo výrazný dost často dá zaměnit za buranský či hanebný.

Jak jinak totiž hovořit o tom, že hlava státu klidně vynechá dva důležité svátky naší země, tedy 17. listopad a 21. srpen. Opět se odehraje pouze tichá vzpomínka, kterou jako obvykle Ovčáček opentlí ještě několika twitterovými plivanci na novináře a všechny ty, kterým přijde podivné, že se prezident republiky někam schová místo toho, aby promluvil k národu a odsoudil činy, které v roce 1968 potkaly naši zemi.

Buď Zeman nemá dost sil, aby se ukazoval na veřejnosti, projev mu zakázal Kreml nebo je prostě důležité datum našich dějin prezidentovi jedno.

Je normální, aby se tohle dělo? V „době Zemanově“ už asi ano. Prezident nemá náladu se nějak prezentovat, tak ho s tím neobtěžujte.

Ovčáček vzkázal na sociální síti, že se Zeman angažoval už v době, kdy sovětská vojska okupovala naši zemi a nyní už není třeba to znovu komentovat. Problém je ovšem v tom, že výkon nejvyšší funkce v naší zemi nespočívá v tom, že si hlava státu dělá, co chce a kdy chce. Na Hradě jsou však zvyklí na trochu jiný druh panování. Ostudný a trapný, se kterým však do prezidentských voleb nejde nic moc dělat.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#136511 Re:

2018-08-23 11:39:01

#136501: -  

Nech se okamžitě vyšetřit! Na tohle jsou už dnes medikamenty.