MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#137601 Bureš - Pleslův Blesk, jak jinak....

2018-09-09 10:22

„Večer potřebují povyražení, takže někoho zmlátí nebo třeba podpálí auta,“ říká Mehmet. Mladšího bratra prý raději po škole doprovází. Stejný problém trápí i jiná švédská města, jen za loňský rok shořelo v zemi dvě stě čtyřicet aut. Napětí mezi starými a novými přistěhovalci je tady nepřehlédnutelné. Podle místních to vře hlavně mezi Syřany a Afghánci.

.....účelové spojení shoření všechn aut v celém Švédsku s vyloučenou lokalitou, která ale ani náhodou nedosahuje zničení např. Chánova, nasvědčuje, že soudruh StBák Babiš nadále zasahuje do toho, co se jeho Blesku píše. 

Takto mimochodem v ČR, těžko dohledatelná celková statistika, tak alespoň co se kde o shořelém autu v ČR napsalo. 

Lidé tam jdou volit a místo není vybydlené.

Sídliště je přitom na první pohled úhledné, na dlážděných chodnících je čisto. Pěti- až sedmipatrové domy vymezují strohé obdélníkové plochy, ale vypadají přes den příjemně a útulně. Prostranství mezi nimi oživují dětská hřiště. Architekti tu odvedli dobrou práci, za zmíněné potíže určitě nemohou.

„Je třeba asi nějaký čas, aby se Švédsko s imigrací vypořádalo, v konečném účtu mu hodně mladých lidí určitě bude užitečných,“ říká před malým hloučkem sympatizantů Mohamed Nuur, kandidát levice do nedělních voleb. Potíž je v tom, že lidé z poslední utečenecké vlny před třemi lety nemají žádnou kvalifikaci, často ani neprošli základní školou

Tedy by Švédům měli předvést český Chánov, to by se pak velmi uklidnili, to je také symbol vyloučené lokality. 

Nelichotivá pověst Rinkeby se rozšířila po Švédsku do té míry, že už to není jen pouhý název jedné čtvrtě. Podle profesorky Ully-Britt Kotsinasové ze Stockholmské univerzity se stal výraz synonymem pro sociálně vyloučená imigrantská předměstí. „Je výrazem pro tamní subkulturu, která je jiná než ve zbytku Švédska,“ vysvětlila.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#137661 Re: Bureš - Pleslův Blesk, jak jinak....

2018-09-09 20:27:59