MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#145258

2019-03-04 10:25

Nezvykle vstřícné jednání Miloše Zemana na páteční části sjezdu sociálních demokratů mnohé překvapilo. Hlava státu se totiž pochvalně o ČSSD už velmi dlouho nevyjadřovala a mezi oběma stranami panovala nevraživost. Mnozí si tak pokládali otázku, co se s prezidentem stalo. Spekulace přiživil i Zemanův úprk, pro nějž netradičně zvolil vrtulník, který mu poskytlo ministerstvo obrany.

Může jít o prezidentův rozmar, ale pravděpodobnější je verze, že se Zemanovi neudělalo úplně dobře, nebo byl z „náročného“ programu vyčerpaný a už se těšil, až bude v Lánech. Pokud by však mělo jít o vrtoch, zřejmě by cestu vrtulníkem zvolila prezidentská kancelář již pro cestu do Hradce Králové.

Jak je zvykem, tak Jiří Ovčáček situaci odmítá vysvětlit a pouze opakuje, že se jednalo o účelný způsob dopravy. Toto tvrzení ovšem evidentně platí pouze pro zpáteční cestu ze sjezdu. Hradní mluvčí se tak nemůže divit, že se objeví mnoho pravděpodobných scénářů, proč prezident využil svého privilegia, které mu umožňuje nejen armádní vrtulník použít, ale zároveň nemuset nikomu sdělovat důvody.

Tak se také stalo a nejpravděpodobnější variantou je zdravotní problém. Zeman se sice statečně vydal k řečnickému pultíku bez hole, ale to neznamená, že je všechno v pořádku. V kombinaci s tím, že se poslední dobou začalo v médiích objevovat mnoho názorů lékařů, kteří vehementně tvrdí, jak je hlava státu fit, je cosi podezřelého. Pokaždé, když se totiž začne rozebírat, jak je Zeman zdravý, později se objeví informace, že měl nějaký drobný problém.

Nepochopitelné je především Ovčáčkovo chování. Kdyby se jednou přemohl a veřejnosti řekl pravdu o tom, jaké zdravotní trable prezidenta trápí, určitě by udělal lépe než nadávat lidem na sociálních sítích do fašistů, nebo pořád psát nesmyslné a sprosté tweety.

I malé dítě vidí, že Zeman není ve stoprocentní kondici a nejedná se pouze o problémy s nohami, které je jediné zatím ochoten přiznat. Prezident se mění před očima, to Ovčáček nezamluví, i když se o to pokaždé, když dojde k otázkám na Zemanovo zdraví pokouší.

Nižší státní úředník se sice může vztekat a urážet všechny kolem, ale mělo by být jeho povinností občanům sdělit reálný zdravotní stav hlavy státu. Před tím by zatím stačilo vysvětlit, proč Zeman použil armádní vrtulník, který má hodinovou „taxu“ 20.000 korun.

Jestli totiž nemá prezident na to, aby vydržel cestu vozem z Hradce Králové do Prahy, což je zhruba nějakých 115 kilometrů, měl by uvažovat nad tím, jestli by nebylo dobré zrušit naplánovanou cestu do Číny. Nebo tam snad mají nějaký lepší vzduch, který zase z nemocného starce udělá junáka? Třeba nám to Zeman prozradí ve čtvrtek ve zpovědnici vrchního konferenciéra hradní televize. Jiří totiž mlčí, nebo mlží.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#145261 Re:

2019-03-04 17:29:43

#145258: -  

Zase nějaké pomatené sračky z kreténského Echo24.


Nepřihlášený uživatel

#145263 Re:

2019-03-05 07:06:43

#145258: -  

Jiná verze  zkoumá variantu, že jeho řídícímu orgánu se nechtělo vracet zpátky stejnou cestou.