MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#145983 Balkán nezačíná na naší východní hranici, ale na té západní....

2019-03-29 07:23

Seat je mazánkem VW, vyvine nový elektrovůz. Škoda zaspí, nebo vyhraje

29. března 2019
Před pár lety to vypadalo, že se koncern VW své španělské značky buď zbaví, nebo ji zavře. Charismatický Ital Luca de Meo ovšem Seat zachránil a dnes je z něj nejrychleji rostoucí značka v Evropě. Tento týden se pochlubili, že Seat bude poprvé v historii vyvíjet novou platformu pro všechny.
 
....bohužel to platí dosud. Je to smutné, ale je to realita. Naše (české) "cesty" "alternativní postupy" neochota chápat a držet pravidla se projevuje prakticky všude, vymýšlíme věci dávno vymyšlené, místo abychom inovovali věci existující a na tom se naučili vyvinout věci opravdu nové. 
 
To má západ dávno za sebou ti, kteří inovují vědí proč inovují, znají své limity a vědí, že jsou v inovacích dobří a ti, kteří vymýšlí věci nové vymýšlí opravdu věci nové, velmi dobře vědí, že jim nic jiného nezbývá, neboť znají velmi dobře věci vymyšlené a i právě se inovující. 
 
Je to smutné, proto také na západě z Čechů uspějí jen jednotlivci, kteří si výše uvedené jasně uvědomují. 
 
.................
 
Mimochodem Čína je dnes ve fázi inovací, ale není schopna vývoje na ten je potřeba dlouhodbá "historická" obtížně hmatatelná znalost celé populace, jakýsi "zvyk" na úroven technologie, designu, atd. a především absolutní svoboda pro ty, kdo mají potenciál něco nového skutečně vymyslet a k tomu je potřeba demokracie ne pseudototalita, kterou dnes Čína je. Proto je dnes úspěšné Japonsko i Jižní Korea, přestože či právě proto, že si inovační fází prošli velmi intenzivně a spojili jí s demokratizací společnosti.
 
.......................
 
Byli jsme součástí západu v době Rakouska - Uherska a První republiky, pak sem přišel Hilter společně se Stalinem a důsledky jsou děsivé dodnes. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#145984 Re: Balkán nezačíná na naší východní hranici, ale na té západní....

2019-03-29 07:35:40