MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#147401 Re: Re: Bořivoj Pauk - člověk s jiným názorem nebezpečným pro zemandrtálce! 

2019-05-09 05:31

#147395: - Re: Bořivoj Pauk - ...  

Zemandrtálci vyzývají k odstraňování jim nepohodlných lidí s jiným názorem? Má to snad být výhružka smrtí? Od zemandrtálců to člověk ostatně může očekávat. Vždyť i hradní ožrala vyzýval k vraždění novinářů.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#147405 Re: Re: Re: ! 

2019-05-09 08:43:18

#147401: Evropan - Re: Re: Bořivoj Pauk - člověk s jiným názorem nebezpečným pro zemandrtálce!  

   Zemanesku  spolehlivě dokáže  najít chyby těch druhých a maximalizovat svůj prospěch z toho. Jiná věc je řešení skutečných problémů. To není jeho parketa. Tam se nijak nevyznamenává.

   Ba právě naopak. Jeho specialitou je vytváření problémů nových, zpravidla dočista zbytečných.       Pokud se to někomu nezdá a nevěří tomu, lze uvést praktické příklady jeho imbecility: zářivou ukázkou je účet za právní služby ohledně soudní tahanice o  Lidový dům.  Z doby, kdy ekonom Zeman byl předsedou nejmenované partaje.

   Účet, přiznejme si, byl tučný. Ale byl podle podepsané smlouvy.  Ta měla bezpečnostní pojistku proti finanční nedisciplinovanosti. Bezpečnostní doložka zpravidla bývá penalizační úrok. Nominálně nevysoký, 

   ALE: Penalizační úrok bývá za den. Nikoli za rok, jako běžné komerční úroky. Ve smlouvě uveden je. V podobě vysvětlivky k hvězdičce v textu někde na straně 99,  petitem pod čarou dole. Nebo tak nějak.

    Penalizace tímto způsobem je likvidační. Má vyděsit a tímto způsobem zahnat nebezpečí nesplacení. Na  finančně negramotné a na psychopaty bohužel nefunguje.

   Pohledávka vystoupila  do astronomických cifer. Právník shodou okolností zanedlouho zemřel.

   Dluh tím nezmizel.  Byl prodán, nebo se stal součástí dědictví, už nevím. Zda se tím zastavil jeho exponenciální vývoj, není jasné. Leč- pokud se tak nestalo,  měli poslanci příležitost učinit dobrý skutek a  fantasmagorický růst zastavit okamžikem prodeje.