MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#151661 Re:

2019-09-30 17:54

#151629: -  

Milí a vzácní přátelé,
horký podzim se blíží. 
Prezident Zeman včera prohlásil, že „pokud se bude ještě vrtat do zastavení kauzy Čapí hnízdo“ (tedy pokud by nejvyšší státní zástupce po přezkumu kauzy obnovil stíhání), udělí Andreji Babišovi abolici (zastaví stíhání). Takový výrok je skandální a staví právní stát úplně na hlavu. Navíc jde o naprosté popření předvolebního slibu.

Připomeňme si Zemanova slova z předvolební debaty na ČT, 25. ledna 2018:

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#151662 Re: Re:

2019-09-30 17:55:32

#151661: - Re:  

Witowská: Uvažujete o tom, že byste Babišovi udělil abolici?
Zeman: 
Proboha. V žádném případě ne. Protože on sám se musí očistit.
Witowská: 
A můžeme si být jisti, že nezměníte názor?
Zeman: 
Nezměním, protože bych se naprosto zesměšnil.

A je to tady. Prezident Zeman se naprosto zesměšnil. Jeho krok je však zároveň naprosto promyšlený. 
Vypadá to, že má dva hlavní cíle: 1) definitivně si Andreje Babiše připoutat k sobě (podle rovnice „čím slabší premiér, tím silnější prezident“); 2) dále rozeštvávat společnost, protože z nenávisti a konfliktu Miloš Zeman těží. Koho oslabí velké demonstrace především? Andreje Babiše. A čím slabší premiér, …

Před pár dny jsme avizovali, že přibývá důvodů, aby to 16. listopadu na Letenské pláni nebyla pouze oslava, ale především demonstrace. Buďme však připraveni, že se na náměstích můžeme sejít už mnohem dříve. 
Pokud by došlo například na odvolání nejvyššího státního zástupce, na snahu ovládnout veřejnoprávní média, na abolici pro Andreje Babiše či pokud by Česká republika přišla o miliardy z evropských fondů kvůli střetu zájmů Andreje Babiše, můžeme se stát svědky protestů, jaké naše země dosud nezažila. Je možné, že se něco z toho stane už brzy. My se na to intenzivně připravujeme.

Hledáme proto nové lidi do týmu! Chceme být připraveni bránit a podporovat demokracii ještě lépe než dřív. Hledáme spolehlivé lidi do následujících oblastí činností: analytik, šéf komunikace, marketing/copywriting, fundraising, event manažer, koordinátor dobrovolníků. 
Pokud Vás láká smysluplná práce pro demokracii v dynamickém kolektivu a dostojíte požadavkům, které na uchazeče klademe, přihlaste se prosím do konce září do výběrového řízení. Pošlete nám motivační dopis, životopis a výsledky osobnostního testu na info@milionchvilek.cz. Do předmětu uveďte oblasti, ve kterých byste chtěli působit. Vybrané zájemce pozveme k ústnímu pohovoru. Pokud víte o někom jiném, kdo v sobě spojuje kvalitní schopnosti s kvalitním charakterem, přepošlete mu prosím tuto zprávu.