MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#152369

2019-10-18 12:13

...Po čtyřech desetiletích doporučování omezení příjmu nasycených tuků z másla, smetany a masa máme mnohem více onemocnění srdce a cév...

...moderní vědecké důkazy ale prokázaly, že jsou to rafinované sacharidy a jednoduché cukry, které jsou viníky zvýšené hladiny triglyceridů v krvi...

Vitamín K2:

  Vitamín K byl objeven teprve nedávno, protože se sám od sebe přirozeným způsobem nevyskytuje. Za jeho objev Henrik Dam a Edward Diosy dostali Nobelovou cenou (1943)

  Vitamín K1 nevykazuje žádný ochranný faktor, naproti tomu vitamín K2 snížije o 57% úmrtnost na srdeční choroby.

  Vitamín K2 díky vitamínu D dobře strávený vápník naviguje  na ta správná místa v těle, jak ukázaly holanské studie po roce 2005.

 ... přijímání vápníku a vitamínu D může být dokonce  škodlivé bez adekvátního množství vitamínu K2, protože se vápník pak usazuje i v měkkých tkáních, tedy tam, kde nemá...  Zde leží důvod, proč ve volně dostupných vitamínových přípravcích vitamín D nikdy nenajdete.

Vitamin K2 zvyšuje citlivost mozkových tkání na inzulin.


   V roce 2007 šokovala studie prokazující, že osteokalcin, tedy bílkovina, která je aktivována vitaminem K2, dokáže zvýšit produkci inzulinu a zvýšit citlivost tkání na tento hormon na buněčné úrovni. Zároveň bylo jednoznačně prokázáno, že nedostatek vitaminu K snižuje schopnost slinivky břišní produkovat inzulin a zároveň má negativní dopad na glukózovou toleranci, tj. zpomaluje odpověď na inzulin. K výraznému zlepšení produkce inzulinu přitom u pokusných osob došlo již týden po zahájení užívání tohoto vitaminu! 

   Japonky mají výrazně méně vrásek než stejně staré Američanky. ...Nakonec dospěli k názoru, že velkou roli v tomto ohledu hraje pravidelná konzumace pokrmu natto, který je vyroben z fermentovaných sójových bobů a je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu K2 – testované Japonky totiž měly v krvi mnohem vyšší hladinu právě tohoto vitaminu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#152373 Re:

2019-10-18 12:51:29

#152369: -  

 Při přípravě natto se sója, považovaná za škodící, fermentuje 3 měsíce až 3 roky. Fermentace neodbourává  v sóji obsažené fytoestrogeny.

 Bacillus subtilis lze ale prý naočkovat i jiné luštěniny.

...Výzkum vitaminu K2 probíhá až v poslední době, a proto je tato látka stále ještě tak trochu pozapomenutá – u lékařů i laické veřejnosti. Přitom je jeho vliv na zdraví kostí a cév je prokazatelný. Většina obyvatel západního světa trpí jeho nedostatkem.

   Vitamín K byl objeven v roce 1929 jako živina nezbytná pro strážení krve. 

   Byl rovněž spoluobjeven legendárním dentistou Westonem Pricem, který ve 20. letech minulého století cestoval po světě a studoval souvislosti mezi výživou a nemocemi v různých populacích. Přišel na to, že průmyslově nezpracovaná strava obsahuje určité neidentifikované živiny, které podle všeho poskytovaly ochranu proti zubnímu kazu i chronickým nemocem. Price označoval tuto živinu jako "Aktivátor X", za což mnozí dnes považují právě vitamín K2.

 ...vitamín K2 tvoří více než 98% z celkového množství vitamínu K, který se v mozku nachází

 ...Gas6 pomáhá potlačovat rakovinotvorné buňky a bez K2 by protein Gas6 nedokázal fungovat

Mezi potraviny s vysokým obsahem K2 patří:

• vaječné (kuřecí) žloutky (29,1 až 33,5 μg/100g) [32]
• kuřecí maso (5,8 až 11,3 μg/100g) [32]
• vepřové maso (0,2 až 9,9 μg/100g) [32]
• hovězí maso (1,1 až 9,3 μg/100g) [32]
• sýr (4,7 až 10,2 μg/100g) [33]
• mléko (0,8 až 1,0 μg/100g) [33]
• Natto - fermentované sójové boby (939 až 998 μg/100g) [34]