MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#153120

2019-11-05 07:51

Milí a vzácní přátelé, proč má smysl přijet na Letnou?

Třicet let po sametové revoluci nemáme moc důvodů k optimismu. 
Justice i veřejnoprávní média jsou v ohrožení, preference vládní firmy jsou víceméně stabilní a prezident nerespektující Ústavu slibuje premiérovi v obrovském střetu zájmů prezidentskou milost, bude-li to třeba.

To je realita. O kolik potemnělejší by však celý ten obrázek byl, kdyby tu zároveň nebyl jasný a nadějný vzkaz zaplněné Letné: těch, kterým to není jedno, je dost. Statisíce lidí jsou ochotny postavit se společně na obranu demokracie a vyslat mocným důrazný vzkaz: jsme tady a musí se s námi počítat!

Proto v sobotu 16. listopadu společně zaplníme největší veřejné prostranství v České republice. Nepůjde jen o velkou sešlost podobně naladěných lidí, ale zazní zde velice důležité požadavky.

1) Požadavek na demisi trvá.
 Důvodů k ní za poslední měsíce neubylo, ale přibylo. Naše obavy z účelové výměny ministra spravedlnosti se potvrdily. Proto budeme opět zcela jasně žádat demisi Andreje Babiše a Marie Benešové!

2) Obrátíme se i na demokratickou opozici a vyzveme ji, aby v dohledné době přišla s řešením velkého problému, kterým je obrovské množství hlasů, které se ve volbách v roce 2017 kvůli roztříštěnosti demokratických stran nakonec přetavilo na mandáty pro ANO. Náš volební systém totiž výrazně znevýhodňuje voliče malých stran. Věděli jste, že zatímco hnutí ANO potřebovalo pro zisk jednoho mandátu pouhých 19 tisíc hlasů, tak ODS potřebovala 23 tisíc, Piráti 25 tisíc, KDU-ČSL 29 tisíc, TOP 09 38 tisíc a STAN dokonce 43 tisíc hlasů – tedy více než dvakrát více? Kvůli přílišné roztříštěnosti opozice mají pak naše hlasy mnohem slabší váhu!
 
3) Představíme dlouhodobou vizi Milionu chvilek pro demokracii. 
Dosud jsme říkali hlavně to, co nechceme, nyní přišel čas formulovat jasně, co chceme. Dosud jsme říkali hlavně proti čemu jsme, nyní přišel čas pojmenovat jasně, pro co jsme. Proto na Letné představíme novou podpisovou výzvu, díky níž se bude moci do obrany a zlepšování demokracie zapojit skutečně každý. Zároveň představíme čtyři konkrétní nepřekročitelné čáry. Pokud je politici překročí, vyjdeme do ulic a budeme demokracii bránit.

Proto má smysl přijet na Letnou. 
Rozpínavosti oligarchů a populistů je třeba stanovit hranice. Dobré tendence ve stranách demokratické opozice je třeba podpořit. A konečně je třeba pozitivně formulovat, oč usilujeme a dát najevo připravenost demokracii bránit, bude-li to třeba. Tohle vše je a ještě bude nesmírně důležité.

Pokud můžete, přidejte se svou chvilkou k naplnění Letné! Malé chvilky dokážou velké věci. Díky pár minutám Vaší snahy možná dorazí na Letnou někdo, kdo by se jinak nerozhoupal.

1) Zvěte osobně, mailem, na Facebooku nebo vytiskněte LETÁKY A4.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#153121 Re:

2019-11-05 07:52:55

#153120: -  

2) Přidejte se 17. listopadu ve své obci. Spustili jsme registraci – přihlásilo se již více než 70 obcí – podívejte se na jejich MAPU či SEZNAM. Pokud vypravujete autobus, registrujte se prosím ZDE.


Nepřihlášený uživatel

#153126 Re:

2019-11-05 11:42:52

#153120: -  

Promyslete si, co chcete. Mohlo by se taky stát, že se vám to splní.


Nepřihlášený uživatel

#153142 Re: Kde je těch milion chcanek pro demenci??? :-)))

2019-11-05 17:12:06

#153120: -  

Neserte většinu, zmrdi!

Panu prezidentovi podle říjnového šetření CVVM důvěřuje 56 procent dotázaných!