MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#160714 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2020-06-27 14:01

#160696: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: 

    „ Čím méně toho řeknete, tím lépe to pak dopadne." Papenheim citoval své vlastní elementární pravidlo, které se Papenheimům vždy znovu osvědčovalo. Zároveň tak jemně naznačil Sturmovi, že až na další je stále na tahu on.

      ...Karlův herold, nedotknutelný vyjednavač Caspar Sturm doprovázel Luthera nejen na cestě do Worms, ale také zpět z Worms. Než  kurfiřt, volitel císaře, Luthera nechal unést. Jako personifikovaná vůle chřadnoucího Karla, který kurfiřtův hlas potřeboval pro svého nástupce. ...

     Diplomatická virtuozita nenápadného sympaťáka se lvím srdcem Caspara Sturma, který se dokázal nepozorovatelně dohodnout s Papenheimem, i po staletích budí úžas. Určitě mu jak Karel, tak kurfiřt mohli být vděčni za to, že si zbytečně neušpinili ruce, a o tom byla jeho práce.

     Worms: Lutherův památník

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#160725 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2020-06-28 08:02:38

#160714: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 

  Díky Papenheimově radě Luther ve Wormsu dotlačil žalobce(představme si Vaše, případně Urválka) až k prohlášení, že všichni kacíři kompletně vycházejí z Bible.

   To muselo papežského nuncia rozžhavit doběla. Dal průchod své nelibosti k Sturmovu intelektuálnímu sexappealu prohlášením, že Sturm, který sněm (spolu) organizoval. použil svého meče proti žalobci, rozumějme že může za to, že Papenheim Luthera poučil o tom, jak mluvit před sněmem. 

      Nezbylo, než tu frašku skončit. Koneckonců, nuncius byl jen vzteklý Talián.