MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#162445 super článek pane Jaroš

2020-09-03 04:35

 Zeman dopadl, jako Homolka. Tu Čínu si neprosadil. Miloš Zeman jako prezident skončil, fakticky už nic neovlivňuje, jeho halasně oslavované vítězství v roce 2018 nakonec nebylo k ničemu. Mnozí z nás si z jeho zvolení dělali nervy - oprávněně, chápu to - ale podívejte se, jak to nakonec dopadlo. Rozplynul se jako čajíček, už je to pes, který ani neštěká, ani nekouše. Už v posledních měsících bylo vidět, že jeho aktivita klesla - u Covidu už se ani nepokusil sehrát nějakou prezidentskou roli. No a tahle Vystrčilova cesta během pár dní vyzmizíkovala i všechny ty roky, kdy Zeman lezl Číně do zádele. Beijing si musel s naprostou jasností uvědomit, že ČR není prezidentská diktatura, že Zeman tu zmůže velké kulové a že z Česka se žádný přítel Číny nestal. Teda přítel - nevěřím, že by se Čína reálně snažila o přátelství s kýmkoli, natož se zemí, která má z jejich pohledu počet obyvatel jako středně velký hotel. Bude přesnější říct, že z Česka se nestala rohožka, po které by Čína dokráčela do EU a do které by si otřela boty.
 
1. Nikdy není potřeba zoufat, ani když se prezidentem stane nějaký mameluk. Stačí prostě dělat dobře svou práci, dělat eticky správné a konkrétní věci (jako to udělal pan Vystrčil) - a to na zlo platí nejvíc, víc než jakákoli rétorika a halasné poukazování na to, jak je Zeman špatný.
2. Máme dobrou ústavu, máme robustní instituce, ten stroj nám přes všechny svízele šlape. I když nám někdo třeba usadí do prezidentského úřadu kukačku, tak s pomocí dalších institucí ji zneutralizujeme a ubráníme se. Můžeme být spokojeni.
3. Co platí na prezidenta, bude platit i na premiéra, mrk mrk!
4. Žádný strach z odvety Číny. Nálada se mění, nejsme sami. Už začátkem srpna jel na Tchaj-wan americký ministr zdravotnictví, byla to první návštěva na takové úrovni od roku 1979. Čína samozřejmě taky soptila. Jsem rád, že jsme jeli jako druzí a že třeba pomůžeme dalším se osmělit. Vždycky je správné podpořit toho, kdo je šikanován, a nedržet basu s tím velkým klukem, co šikanuje. I kdyby kvůli tomu měli třeba zaříznout Slávii, tak to za to stojí! (No dobrá, jsem sparťan, ale rozumíme si.) Jinak o čínské investice není co stát, oni nikdy neinvestují symetricky, aby na tom vydělala i cílová země. Osud Kellnerova Home Creditu mě při nejlepší vůli asi nedojme a Škodovka v Číně - myslím, že koncern to ustojí.
Ještě stejným rázným a poctivým způsobem vyřešit dostavbu Dukovan - aby to nedělal Rosatom - a projekt Zeman se definitivně rozplynul jako pára nad hrncem. Nepřeju prezidentovi osobně nic zlého, netěší mě jeho podlomené zdraví a evidentní slabost. Vím, že býval velmi chytrý a býval skutečnou osobností. O to větší škoda, že bude jen postupně odcházet a ubývat bez reálné moci, bez pozitivního přínosu republice, obklopen zlodějíčky okresního formátu, kteří budou ještě na poslední chvíli odnášet z Lán všechno, co není přišroubované. Je to smutný osud, ale prezident si ho tak zrežíroval sám.
Účastníkům zájezdu, zejména panu předsedovi Senátu, děkuji.
  •  
     
     

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#162446 Re: super článek pane Jaroš

2020-09-03 05:11:26

#162445: - super článek pane Jaroš 

Owar se vždy obklopoval zločinci


Nepřihlášený uživatel

#162449 Re:

2020-09-03 08:57:08

#162445: - 

    Co myslíš, že vzejde z mysli experta na komunismus a fašismus. Nic jiného ani nikdy neviděl. 

    Co myslíš, že by nadělal z ústavy,  kdyby ho nezpacifikovala staroba.