Petice proti uvěznění Romana Týce

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2012-02-28 15:18

Ano, trest přišel rychle a vzhledem k ostatním spoločenským zločinům se toto může zdát jako pakáž řešit, ale můj názor, jakožto výtvarníka na plátně i ve veřejném prostoru: semafor je o bezpečnosti a ne o místu, kde by se mělo zkoušet umění a vyjadřovat nějaký názor. Na to je mnoho jiných míst, které splní účel daleko lépe. Tím, že pan Týc zaplatil mnoho pokut spravedlivě uznal, že jeho práce nebyla zrovna tou trefnou, samozřejmě dalších 60 tisíc je už moc-ale vězení na měsíc není jen o něm, ale jako varování před rozjezdem dalšího výtvarníka, kerý jako vlna může svou práci rozjet daleko vehementněji : co takhle třeba značky na silnici-do teď vypadají fádně, co je takhle trochu vylepšit-třeba komiksovou firmou? A zaplatím "jen" pokutu...ale všichni o mě budou vědět, jakej jsem borec! Fakt ne, takovou petici, která se píše kvůli řešení banality podepisovat nebudu.

Odpovědi

efendi

#450 Re: #449

2012-02-28 16:42:03

#449: -

hňupe, vůbec jsi nepochopil podstatu věci -  mrkni na kauzu v kontextu:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/212411058250226/obsah/191964-pripad-tyc/

jestli se ti nerozsvítí, tak ti není pomoci :-D

Zdenka
Nepřihlášený uživatel

#451 Re:

2012-02-28 17:37:20

něco takovýho říkal v televizi pan Knížák - že by???

Nepřihlášený uživatel

#460 Re:

2012-02-29 04:51:17

Takových trpných srovnání tu bylo již mnoho.Dopravní značka je zase trochu jinde.Semafor pro chodce disponuje "panáčky" , barvou a většina také "tikáním".Týc ani jednoho z toho nevyřadil z provozu, pouze panáčky upravil ( mimochodem vůbec to nikoho neohrozilo, naopak většina lidí začala ten semafor pořádně vnímat a dali mobil pryč od huby ).Tím, že přemaluji značku ji vlastně z provozu vyřadím a už neplní původní funkci nebo dokonce plní jinou - nebezpečnou...

Navíc druhá polovina příspěvku už jsou jen nějaké ubohé emoce. :) Typický vůdce rozvášněného davu s pochodněma a jdou se honit  čarodejnice....Skutečné problémy samozřejmě nikdo neřeší. :)

Myslím, že by to chtělo do práva zase trochu selského rozumu..