NE KONKURSU NA ZUŠ ČERNOŠICE!

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2012-04-19 15:35

Ano, tuto petici jsem rozeslala, protože mám mailové adresy hodně lidí a nesouhlasím s vypsáním konkurzu, což 90% učitelů a zaměstnanců ZUŠ také, což máme i zdokumentováno otevřeným dopisem Městu. Sepsat petici mě ovšem vůbec nenapadlo, můžete si to potvrdit u pana Semína, iniciátora petice. Tato iniciativa vyšla z řad rodičů.

ŠKOLA MUSÍ DELEGOVAT JEDNOHO ZÁSTUPCE Z ŘAD PEDAGOGŮ ŠKOLY DO KONKURZNÍ KOMISE a delegována jsem byla já.

O tom, že podávat petici má každý právo - citace z http://www.obcan.ecn.cz/index.shtml?w=u&x=130356

JESTLI MÁ NĚKDO POCHYBNOSTI O TOM, ŽE TUTO PETICI NESEPSAL PAN MGR. MICHAL SEMÍN A PÍ ŘEDITELKA S NÍ NEMĚLA NĚJAKÉ DOČINĚNÍ, NECHŤ SE PANA SEMÍNA ZEPTÁ OSOBNĚ NEBO MU NAPÍŠE EMAIL NA peticezus@email.cz

"Každý z nás má právo se obracet na státní orgány s peticemi v záležitostech, jež patří do působnosti těchto orgánů. Peticí se lze v zásadě domáhat čehokoliv, nesmí se jí však zasahovat do nezávislosti soudu a nesmí se jí vyzývat k porušování ústavy a zákonů. Ačkoli je petiční právo nedílnou součástí demokratického státního zřízení, není dobré význam petice přeceňovat. Podávání petic upravuje zákon č. 85/1990 Sb. o právu petičním."

Jana Vavřínková

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2012-04-19 17:22:23

#7: -

Iniciátorem i autorem petice jsem já, Michal Semín. Paní učitelce Vavřínkové jsem odkaz na petici pouze zaslal, její text jsem s ní ani s nikým jiným ze ZUŠ nekonzultoval. Proč by paní Vavřínková nemohla petici šířit, když s jejím obsahem souhlasí? To není žádný střet zájmů, když si někdo přeje, aby jeho nadřízený ve svěřené funkci pokračoval bez nutnosti se obhajovat ve zcela zbytečném konkursu.