Petice bojující za právo na sebeobranu!

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re: co to?

2012-09-02 19:37

#7: Je - Re: co to?

No nevím jak vy ale není tu napsáno, co chtějí změnit. Žádá se tu pouze "změna" a ta může být jakákoliv. Když napíšu, že chci změnit daně tak napíši jakou změnu bych požadoval. tato petice jen o něco žádá. Změna může být jakákoliv i jen optická. Tudíž ku příkladu můžete na utočníka vytáhnout né jeden nůž ale dva. Jste tím ve výhodě? Jste. Je to změna? Je. A k čemu vám to je? K ničemu. Když chci změnu tak jakou změnu mám na mysli. A ne, že mám na mysli změnu. To by se pak mohli psát petice o čemkoliv.

Odpovědi

JT

#12 Re: Re: Re: co to?

2012-09-02 20:15:52

#11: - Re: Re: co to?

Je to tam napsané zcela jasně. Je tam vypsáno co chceme a to by měl zákonodárce reflektovat při změně či novelizaci stávajícího zákona. Ty nesmysly o "optické změně" si nechte pro Vaši babičku. Ano, petice žádá o debatu nad zmíněným tématem v PS, která povede ke změnám.

Forkronil

#14 Re: Re: Re: co to?

2012-11-14 00:04:47

#11: - Re: Re: co to?

Popravdě řečeno, ve chvíli kdy budu mít já i útočník v ruce nůž budou šance vyrovnané, možná vzhledem k určitým okolnostem budu v lehké výhodě. Dva nože už jsou znatelná výhoda, i když mít místo nože třeba mačetu, dlouhý lovecký nůž nebo jakoukoliv delší zbraň (tesák, šavle, meč...) by nebylo k zahození, pominu-li zbraně střelné. :D

Ovšem problém je ten, že pokud proženu útočníkovi v mém domě hlavou sekeru, šavli nebo mu nacpu do chřtánu nůž, je to bráno jako nepřiměřená sebeobrana, protože on chudák nemohl tušit že to myslím vážně a ani mě nezapíchnul jako první...