Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

free speech

#689 napsali o komunismu

2012-11-16 16:12

„Zhovadilost všeobecná povstane, byť by komunismus i jen jedné generaci panovati měl.“
František Palacký, 1861

„Zejména centralism bolševický je velmi tuhý, je to režim abstraktní, dedukovaný z these a násilně prováděný. Bolševism je absolutistická diktatura jednoho a jeho pomocníků, bolševism je neomylnický a inkvisitorský a právě proto nemá s vědou a s filozofií vědeckou nic společného. Věda tak jako demokracie, je bez svobody nemožná.“
Tomáš Garrigue Masaryk, 1930

„Nenávist, neznalost, zásadní nedůvěra, to je psychický svět komunismu – lékařská diagnoza by řekla, že je to patologický negativismus…“
Karel Čapek

„Jsou tři druhy hodnot, které potřebujete v jakékoli práci na světě: kapitál, vědomosti a svoboda.“
Tomáš Baťa

„Lžou všichni bez výjimky, to je společný rys všech komunistů, zejména ruských. Mou největší chybou bylo, že jsem do poslední chvíle odmítal věřit, že mne Stalin chladnokrevně a cynicky obelhal, jak v roce 1935, tak později, a že jeho ujišťování mně i Masarykovi bylo úmyslným a cílevědomým podvodem.“
Edvard Beneš, 1948

„Přijde den, kdy bude v celém civilizovaném světě nade všechnu pochybnost uznáno, že potlačení bolševismu při jeho zrodu by bývalo nesmírným požehnáním pro lidstvo.“
Sir Winston Leonard Spencer-Churchill, 1953

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#743 Re: napsali o komunismu

2012-11-17 01:55:25

#689: free speech - napsali o komunismu

Teď už jen zjistit, kdo jsou u nás ti opravdoví bolševici. KSČM to nebude.