Zákaz chovu jakýchkoliv zvířat A. Prokopovi

IMG_1576.jpegIMG_1574.jpegIMG_1575.jpegIMG_15431.jpegIMG_1542.jpegIMG_1545.jpegIMG_1544.jpegIMG_1540.jpegIMG_1403.pngIMG_1405.pngCílem této petice je dosáhnout zákazu chovu jakýchkoliv zvířat, domácích či hospodářských, pro chovatele Antonína Prokopa z Polanky nad Odrou. Chceme úřadům ukázat, že široká veřejnost trvá na tom, aby tomuto člověku byl zakázán další chov a rozmnožování zvířat.

Antonín Prokop je spojován s mnoha případy týrání zvířat různého druhu, které v roce 2018 vedly k pokutám. Bylo také nařízeno snížení počtu chovaných zvířat. Bohužel, koně, kteří byli z jeho majetku odebráni, částečně skončili na jatkách, zatímco část byla vrácena zpět Prokopovi. Tito koně jsou dodnes drženi mimo zraky lidí v Polaneckých loukách, kde trpí bez dostatečné péče – jsou přivázáni na řetězech, bez přístřeší, bez přístupu k vodě a s jedinou potravou v podobě trávy.

Poslední incident se odehrál během povodní, kdy koně, krávy a kozy zůstali uvázáni na krátkých řetězech v nevhodných úvazech, kvůli nimž si často zařezávají ohlávky do masa. Slepice byly zavřené v klecích a kočky drženy na statku, který je v dezolátním stavu. Záchrana přišla v podobě dobrovolníků, kteří riskovali vlastní životy, aby zvířatům pomohli. Navzdory protipovodňovým opatřením a vládním výzvám byla tato zvířata (několik desítek) vědomě ponechána napospas osudu, čelíc strašlivé smrti utonutím.

Majiteli bylo v průběhu několika dní mnohokrát voláno s nabídkou pomoci, kterou však odmítl s tvrzením, že o zvířata je postaráno. Nakonec je na poslední chvíli zachránili dobrovolníci, kteří opustili své rodiny a vlastní zvířata, aby pomohli těmto zoufalým tvorům. Po hodinách úsilí při záchraně koní si pro ně majitel v klidu přijel, doprovázen městskou policií, jelikož se obával, že mu bude "majetek" odcizen. Krávy a kozy pak přesunul na jiné místo, opět na řetěz, a to bez veterinární péče. Koně byli odvezeni na různá místa, kdy nikdo neví kam přesně.

Nevíme, v jakém stavu jsou koně nyní, a velmi se obáváme o jejich osud. Máme důvod se bát, že část koní opět skončí na jatkách, jako tomu bylo v minulosti.

Pokud už máte dost toho, jak chovateli vše beztrestně prochází, prosíme vás, abyste podepsali tuto petici a vyjádřili tak svůj nesouhlas. Výše jsou přiloženy fotografie jak z této, tak i předchozích kauz.

Všem, komu není osud těchto ubohých zvířat lhostejný, moc děkujeme.

Niki Schrecková    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem akceptuji, že Niki Schrecková bude moci vidět všechny informace, které v tomto formuláři uvedu.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Souhlasím se zpracováním informací, které jsem poskytl/a v tomto formuláři, a to pro následující účely: