Petice za odstranění mozaiky "Veškerá moc v ČSSR patří pracujícímu lidu" z vestibulu metra na stanici Hradčanská

Kontaktujte autora petice

Reliéf na Hradčanské bude zasazen do kontextu

2024-05-16 12:28:35

Vážení signatáři petice,

děkuji za Vaše odhodlání vyjádřit svůj názor demokratickým způsobem. To je to, co by se dalo v naší společnosti založené na humanistické tradici čekat. Smršť verbálních, resp. písemných blitíček jsem čekal, jak vkomentářích, tak v soukromých zprávách. Inu, máme s výchovou dalších generací ještě ledasco na práci. :-) Chtěl bych se dožít toho, že ve veřejném prostoru mohu zvednout ruku a pronést svůj pohled na věc a nemuset si pak vyslýchat výroky typu Turku, jdi k psychiatrovi. O výrocích typu "dej za mě facku svojí matce" nemluvě.

 

Každopádně proč píšu: V celé věci nastal posun, který se podařilo možná (těžko říct) zajistit i díky vám/nám. Idnes vydal článek, kde vyzdpovídal DPP a to údajně opracuje na odstranění stánků, které zakrývají zbytek reliéfu (nikdo ho hodně dlouho neviděl). V takovém případě se stane to, že bude jasně vidět vývoj naší země a z mého pohledu poslední část díla s větou přisuzující moc v ČSSR jen pracujícímu lidu nebude plnit stejnou funkci  ajko dosud. Tedy funkci propagandistickou/legitimizující, ale bude "muzeem ve veřejném prostoru".

 

Z toho důvodu petici neodevzdám. Budu se však zajímat o to, kdy stánky odstraní. Vyzývám vás k tomu stejnému. O tom demokracie je - hlídat naše zastupitele. A říkat jim, co si přejeme. K tomu posloužily i vaše podpisy a medializace tématu. Ostatně petici lze podat pouze písemně, anebo ověřeně skrz státní portál ePetice - resp. na ten musí úřady reagovat. Tento server je však pro média viditelnější, proto jsem vytvořil obě možnosti.

 

Přeji všem krásný den.

 

S uctivým pozdravem

Ondřej Turek


Ondřej Turek



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...