Zákaz žebrání se zvířaty

Kontaktujte autora petice

PLZEŇ JE INSPIRACÍ PRO DALŠÍ MĚSTA A FUNGUJE TO

2024-07-31 07:52:23

Ministerstvo vnitra sle tvrdí, že plošný zákaz žebrání v Praze je neopodstatněný zásah do práv žebráků a že takovou ochranu zvířata nepotřebují. Dobrý den,

chtěl bych nejdříve všem moc poděkovat za podpis petice, opravdu si vážím toho, že máte otevřen srdce pro zvířata. V Praze skončilo připomínkovací řízení městských částí, které souhlasí se zákazem.

Ministerstvo Vnitra má ale jiný názor. Tvrdí, že plošný zákaz žebrání v Praze je neopodstatněný zásah do práv žebráků a že takovou ochranu zvířata nepotřebují. Dle Ministerstva Vnitra by regulace měla být zaměřená na určitá místa (případně doby) s přihlédnutím k povaze chování a jeho způsobilosti narušit veřejný pořádek.

Před týdnem do Plzně dorazila po celé České republice dobře známá skupina vydávajících se za žebráky, která ke svému obohacení využívá psy. Pozornost kolemjdoucích láká na dva Bernardýny a několik menších psíků, které většinu času nutí nehnutě sedět na dlažbě, aby se s nimi hlavně turisté mohli fotit. Aby se vyhnuli žebrání, které je v mnoha městech vyhláškou zakázáné, vydávají svoji činnost za pouliční umění, tedy takzvaný busking, aby se vyhnuli pokutám a k tomu účelu mívají na místě harmoniku.

👮 Žebrání však zarazili strážníci městské policie, kteří celou skupinu z místa vykázali z důvodu porušování městské vyhlášky. "Osoby byly z místa vykázány na základě vyhlášky zakazující žebrání na celém území města Plzně. Podle našich informací zde tato skupina působila poprvé a město již opustila. Jejich jednání je nám ale z médií již známo, takže si na ně do budoucna budeme dávat pozor," uvedla tisková mluvčí městské policie.

Plzen_zebrani.jpg

TAKŽE V PLZNI TO FUNGUJE! BRAVO!

Spojil jsem se s Odborem komunikace a marketingu  a velmi ochotně mi tuto vyhlášku, která zakazuje žebrání a rámcově je v ní zmíněn Busking, poslali.

Tato vyhláška je účinná a splňuje přesně to, co Ministerstvo Vnitra chtělo. Vymezuje přesně taková místa, kde je větší kumulace lidí (náměstí, obchodní domy, nádraží atd.), kde žebrání/busking zakazuje.

Hned jsem poslal tuto vyhlášku týmu Jiřího Pospíšila.

Tohle musíme vybojovat v Praze a i ostatní města si musí vzít z toho příklad!

Děkuji moc a budeme rádi, pokud nás budete sledovat na sociální sítí INSTAGRAM (https://www.instagram.com/behproutulky)

Petr Sokolík

www.behproutulky.cz

Běhejme a pomáhejme útulkům

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.