Petice za včasné informování občanů o dění v obci Doksy

Kontaktujte autora petice

Kácení pozastaveno Českou inspekcí životního prostředí

2024-09-03 13:37:00

Dobrý den,

ve čtvrtek minulého týdne jsem požádala pana starostu, aby mi zaslal rozhodnutí o povolení kácení. Požádala jsem ho podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Dosud mi rozhodnutí nezaslal, čím dále tím více si myslím, že ani neexistuje. Proto jsem už minulý týden informovala i ČIŽP o tom, že se pravděpodobně chystá kácení v obci, že jde o stromořadí po straně ulice, který má významný vliv na klima v obci a je také útočištěm ptáků. A poslala jsem mu fotografie stromů a video z dronu. A také info, že nemáme k dispozici rozhodnutí o povolení kácení. Inspekce hned v pátek volala starostovi a nechala mu na záznamníku mobilu vzkaz.

V neděli byl pokácen první strom a to na místě, na kterém jsem to ani nečekala, o kterém jsem se se starostou ani nebavila. Vůbec mě nenapadlo, že by se mělo kácet i tam. První strom byl v neděli pokácen v parčíku naproti Rollpapu, prý tam bude autobusová zastávka (místo je již nyní velmi nepřehledné, zvláště, když tam stojí kamiony do Rollpapu).

V pondělí ráno nastoupila četa a pokácela další tři nebo čtyři stromy v parčíku, načež se dostavila inspekce a kácení přerušila. Nevím, jak prověřování legálnosti kácení dopadne, ale na pár dní byla akce pozastavena, dokud nebude řádně prověřena. Několim stromů nám to však již nevrátí.

I přesto, že mi starosta neváhal telefonicky za mou petiční akci vynadat ( ani, i já mám právo jako běžný občan, období totality už máme dávno za sebou), i přestosi na petici trvám a jeho další postupy mě utvrzují v tom, že má velký smysl. A to proto, že jsme stále ještě nedostali rozhodnutí, na jehož zveřejnění máme právo. A zvláště v tyto horké dny je vidět, jak důležité stromy pro nás jsou. V parčíku je nyní poloviční stín a na první pohled větší vedro než dříve.

Proto vám děkuji a uvidíme, jak se věc bude vyvíjet dál.

Adéla Šípová


Adéla Šípová, občanka obce Doksy, senátorka



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...