DRDS
Nepřihlášený uživatel |
#1512014-10-28 16:50Vážení a milí Fléglovi,posílám Vám vřelé pozdravy z Bělé pod Bezdězem-z rodiště M.Dismana.Držím Vám palce a věřím,že Ti,co rozhodují od stolu musí být tvrdě potrestáni.Věřím,že se zase v Bělé s Dismančaty sejdeme.Mgr.Marcela Nigrínová |
Nepřihlášený uživatel |
#1522014-10-28 17:41Pan Simon by si měl uvědomit, že úkolem manažera není nezbytně a primárně "zanechat - nějakou - stopu", ale mnohem důležitější bývá udržet stabilitu existujících a fungujících struktur...snad se mu to podaří. |
Nepřihlášený uživatel |
#1532014-10-28 22:12Jsem dětský lékař a univerzitní učitel , studenty učím, že dítě potřebuje vzor a příklad. Vrstevníci dětí z DRDS, kterými jsou i naši nemocní si dobře pamatují jejich hlasy a mnohým to pomáhá více než naše "meducína". Děti z DRDS jsou naši potřební spolupracovníci, nedovolte, prosím, aby tento léta skvěle fungující tým zmizel škrtnutím pera úředníků. doc.MUDr Jozef Hoza, CSc, 1.lékařská fakulta UK Praha. |
Nepřihlášený uživatel |
#1542014-10-28 22:57Hloupost se dá těžko komentovat. Rozhodnutí, které se schovává za kouřovou clonou "racionálního řízení" je vždy podezřelé. V tomto případě to odnese přesně to co DRDS udržovalo na světoví úrovni: generace absolventů, kteří ovládají kulturu jazyka a udržují jazyk kultury. |
Olga Janáčková Nepřihlášený uživatel |
#1552014-10-29 01:10Pěvecký sbor je založen na zcela jiné komunikaci než soubor jako je DRDS. Každý z těchto souborů potřebuje mít "svého" vedoucího, toho, komu věří. Racionalizace o jakou usiluje pan Simon a ti druzí je přesně tím, co osobní komunikaci mezi vedoucím souboru a jemu svěřenými "dušičkami" ruší. Samozřejmě, že tuto skutečnost nejsou schopni pochopit lidé, kterým jde pouze o vlastní kariéru a zcela postrádají schopnost empatie. Těm to nevysvětlíte. Ale je potřeba bránit zbytky svobody v rozvoji dětské kreativity. Reorganizace ji ruší. V ní nastupují právě ti "druzí" - ti, co mají před sebou jen svůj vlastní prospěch, svou moc, svou kariéru. Svěřit komukoli tolik moci, kolik jí v současné době má v Českém rozhlase pan Simon, je od ředitele Českého rozhlasu čiré bláznovství, které se obrátí proti němu. |
posluchačka Nepřihlášený uživatel |
#1562014-10-29 05:06Dobrý den, |
Nepřihlášený uživatel |
#1572014-10-29 05:22Bořit je o moc jednodušší, než stavět, ale je to NEVRATNÉ! |
Nepřihlášený uživatel |
#1582014-10-29 07:01Je škoda, že v této republice funguje něco hezkého až po pedepsání petice a ani to není vždy jisté. |
Nepřihlášený uživatel |
#1602014-10-29 09:55Zachovejte DRDS,celé generace se z jeho činnosti radovaly a my to zničíme? |
Nepřihlášený uživatel |
#1612014-10-29 10:26Čistému rozumu se vzpírá,proč se chce rozhlas zbavit lidí,které sám ocenil?Zdena a Václav Fléglovi svou dlouholetou prací dokázali,že se DRDS stal ozdobou Českého rozhlasu! |
Nepřihlášený uživatel |
#1622014-10-29 10:50Držím Vám palce. Už pan Simon starší byl proslulý ničením a likvidací, historie se bohužel až příliš často opakuje... Petr Svoboda SaxyGirls Bigband |
Nepřihlášený uživatel |
#1642014-10-29 14:49Je nehoráznost jedním škrtem zničit něco, co se budovalo s obrovským nadšením 80 let. Nikdy jsem si nemyslela, že by toho byl někdo v Českém rozhlase schopen. Šetřete na jiných věcech než na dětech, které se neumí bránit! M.Žáková. |
Nepřihlášený uživatel |
#1652014-10-29 21:17Doporučuji všem těm ředitelům a subředitelům všech těch center,odborů a oddělení, co jich ve všech institucích je (Český rozhlas rozhodně nevyjímaje!), aby se namísto "reorganizací", "optimalizací", "nastavování procesů" či "zkvalitňování komunikací" raději tu a tam inspirovali taoistickou zásadou "wu-wej". Co to je? Inu, zjednodušeně, komunálně řečeno, znamená asi toto: nevrtej, debile, do věcí, které si našly svou cestu, svůj vlastní řád a které dobře fungují (nota bene skoro 80 let!) - raduj se z toho a nech je bejt, nebo naděláš vždy víc škody než užitku... (ale vysvětlujte to manažerům a technokratům!) |
Nepřihlášený uživatel |
#1672014-10-29 22:34Nevím, proč se náš národ (více než jiné) vyznačuje tím, že neschopní a hloupí se zviditelňují tím, že z pozic mocných (kam jsou dosazováni na základě politických dohod) likvidují schopné a úspěšné a odstraňují je z cesty pro možnost uplatnění dalších méně schopných. |
Nepřihlášený uživatel |
#1682014-10-30 00:35Jmenuji se Pavel Žák, jsem m.j řadu let znám i jako autor mnoha desítek nejpopulárnějších písní let 1966-88, které se v rozhlase hojně hrají až dodnes Dlouhá léta jsem byl ovšem rovněž autorem a režisérem řady známých rozhlasových pořadů JUNIOR 30 Dálnice pro písničku režie Houpačky,Mikrofóra 3 x 60 a to stereo atd atp. a dlouhé řady dalších dalších Mnohokrát jsem pracoval v rozhlase, v televizi i na jevišti jako režisér s dismaňáky a velmi blízce jsem znal i samotného pana prof. Dismana. Poznal jsem jejich práci i pospolitost ze všech možných úhlů a dnes kdy moje vnučka Marie Žáková nadšeně navštěvuje dismančata nemohu uvěřit ani jako rozhlasový profík, ani jako divák, či prarodič tomu co a jakym zcela nepřijatelným způsobem se z moci čs. rozhlasu s tímto souborem má stát, nebo se již stalo. Protože jsem po dlouhou řadu let s členy DRDS pracoval více než 200 krát, vím o čem mluvím. Chování, jakého jsme svědky nyní jak vůči souboru jako takovému, tak jeho uměleckým vedoucím nemohu a nechci chápat. Nesmyslná slova pana Simona i to s čím přichází samo ustřední vedení rozhlasu mi připadá tak příšerně a neuvěřitelně neprofesionální a nemorální (o lživosti, pokrytectví, nevděku a hlouposti ani nemluvě), že se začínám stydět, že jsem se skoro 40 let za rozhlasáka považoval. Takže protestuji a nesouhlasím co mohu. Pavel Žák režisér, scenarista, textař, hud.skladatel |
Nepřihlášený uživatel |
#1692014-10-30 19:46Každý člověk, který se chce a umí věnovat dětem, je vzácný a je třeba si ho vážit a pokud možno ho i podporovat. A pak si nejsem jistá, zda sloučením nejen nezanikne duch souboru a pospolitost jeho členů, ale zda nezaniknou i někteří jeho dětští členové z důvodu nadbytečnosti a nemožnosti řídit kvalitně takový kolos. |
Nepřihlášený uživatel |
#1702014-10-30 19:46Podepisuji, protože si přeji, aby byl Dismanův soubor zachován!! Hanba Českému Rozhlasu! Zrušili a stále ruší to co se osvědčilo: například název stanice Praha je nyní pouhá "Dvojka", pořad Stanislava Komárka "Moskytiera" zmizel, zmizela úspěšná a pro posluchače poutavá stanice Leonardo, atd. |
Nepřihlášený uživatel |
#1712014-10-31 09:00Nevycházím z údivu, jak může takový muzikant -pan Simon, tak necitlivě přistupovat ke kultuře a kulturním tradicím! Plně podporuji další činnost DRDS a jejich vedoucích. Mgr. Milena Holečková |
Nepřihlášený uživatel |
#1722014-10-31 12:11Dismančaty se staly v určité době 4 moje děti a jejich pobyt zde měl pro ně veliký význam. Ač jsem jako rodič i jako přímý spolupracovník na projektech měl oproti vedení občas jiný názor, soubor je pod profesionální péčí manželů Fléglových jedinečným fenoménem v oblasti divadelní kultury a pedagogiky. Rozhodnutí o sloučení/zrušení DRDS považuji v tomto ohledu za neodborný, nekompetentní a nenahraditelný zákrok. |
Nepřihlášený uživatel |
#1732014-10-31 14:01Vybudovat takový soubor není snadné a každý to nedovede. Oč snazší je, ho prostě zrušit - to dokáže každý nekulturní hlupák. A přesně o to zde jde! Jiří Laburda. |
Brtník |
#174 Vedení ČRo sleduje vytyčenou linii.2014-10-31 14:25Dobrý den, kdesi jsem napsal: |
Nepřihlášený uživatel |
#1752014-10-31 19:18Nad touhou zničit hodnoty, které láskyplně budovalo ,pěstovalo a rozvíjelo několik generací se mi zastavil dech.... |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2105 Vytvořeno: 2024-12-16
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1649 Vytvořeno: 2024-11-29
Voda pro zubry a divoké koně
18336 Vytvořeno: 2023-06-06
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
755 Vytvořeno: 2024-12-12
Petice studentů, absolventů, učitelů a znepokojené veřejnosti proti omezení hodinové dotace dějepisu, zeměpisu a přírodopisu
1675 Vytvořeno: 2024-12-08
ZÁKAZ RADARŮ NA DÁLNICÍCH
678 Vytvořeno: 2024-12-07
Petice na podporu paní ředitelky Mateřské školy Hostinné
104 Vytvořeno: 2024-12-20
Zachraňte oslíky v Krtkově světě
99 Vytvořeno: 2024-12-20
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
1692 Vytvořeno: 2024-11-12
Petice proti uzavření ulice Pod Novým lesem Praha 6
139 Vytvořeno: 2024-12-09
Právo na vzdělání při zaměstnání: Podpořme možnost osobního rozvoje pro všechny!
63 Vytvořeno: 2024-12-17
Petice proti zrušení lůžkového onkologického oddělení Trutnovské nemocnice
260 Vytvořeno: 2024-12-12
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
43057 Vytvořeno: 2022-12-27
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23021 Vytvořeno: 2021-12-22
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2245 Vytvořeno: 2024-08-23
Petice za statní občanství bez diskriminace
4430 Vytvořeno: 2024-09-11
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2014 Vytvořeno: 2024-07-23
ZACHRAŇME (A)VOID! 2.0.
1363 Vytvořeno: 2024-11-26
Zrušme komunisty! aneb Kdy skončí Listopad - výzva poslancům a senátorům by podpořili paragrafové znění novely trest. zákona, kterým by se propagace komunismu (vč. kom. symbolů), postavila mimo zákon
1869 Vytvořeno: 2024-01-25
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17756 Vytvořeno: 2023-10-23