MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Výzva

#105726

2017-04-06 20:38

Cílem této výzvy není zlehčovat poměry v Rusku. Tamní forma kapitalismu není nic, co bychom hodlali podporovat. Smyslem této výzvy není agitovat za politiku pana Putina. Záměrem našeho apelu je důrazně se vymezit proti tomu, jakým způsobem je v naší zemi rozdmýchávána a politickou reprezentací tolerována nesnášenlivost proti Rusku - dopřáváním sluchu různým protirusky zaměřeným politikům, novinářům a aktivistům, šířením překroucených i zcela lživých zpráv, které posilují paniku, jež ve výsledku vede k nenávisti vůči jedné zemi a jejímu obyvatelstvu. Vadí nám, že politici a média, místo toho aby prokázali charakter a zodpovědnost, často dávají prostor strachu a nenávisti vůči celému státu. Že přebírají neověřené informace a šíří poplašné zprávy typu, že jsme „již dávno ve válce s Ruskem".
Jsme přesvědčeni, že základní schopností i hodnotou by mělo být kritické myšlení, schopnost nazírat problémy nezaujatě, pracovat s informacemi, rozeznat fakta od hypotéz a nedopouštět se manipulací. Jsme znepokojeni prudkým nárůstem protiruských nálad v našich mainstreamových médiích a na naší politické scéně. Tato aktivita médií a politiků nemá dostatečnou protiváhu. Radikalizace protiruských nálad a iracionální nenávist je podle nás jedno z největších nebezpečí, které nám v souvislosti se štvaním proti Rusku hrozí. Toto téma musí být předmětem diskuze, ta by však měla být být vedena s chladnou hlavou a na základě faktů.

My, zde podepsaní, jsme velmi znepokojeni prudkým nárůstem protiruských nálad v našich médiích a naší politické scéně. Mnozí politici i média šíří iracionální strach z Ruska. O Rusech se píše, jako by šlo o zaostalou divou zvěř, která se nás chystá napadnout a sežrat. Lidé, kteří protestují proti protiruské hysterii a zkreslenému výkladu dění na Ukrajině (které se podává jako ruská invaze, a ne ukrajinská občanská válka), jsou vykreslováni jako pátá kolona, agenti Kremlu a zločinci. Tito lidé jsou házeni do jednoho pytle s dezinformátory, bez ohledu na jejich skutečné argumenty. Nejhorší je, pokud se k takovémuto jednání propůjčují vysokoškolští pedagogové, kteří mají vést studenty ke kritickému myšlení. Místo sestavování seznamů „kolaborantů s Kremlem" by se měli zaměřit na věcnou analýzu konkrétních politických kroků všech aktérů.
Dennodenně se z našich médií line protiruská rétorika, která je značně nevyvážená a mnohdy klamavá. Obraz Ruska je nám podávám mnohdy černobíle s tím, že mu je připisováno to nejhorší, bez ohledu na střízlivý rozbor reality. Pokládáme za nepřípustné, aby pedagogové na vysokých školách pod hlavičkou nějaké partaje šířili ideologii jako látku ke studiu. Apelujeme na zdravý rozum a kritické myšlení.
Proto žádáme politiky, aby nepoklonkovali politickým jestřábům, kteří chtějí za každou cenu válku. Jednejte jako odvážní státníci, nikoli jako přihrbení a porobení služebníčci! Vyzýváme vás, abyste ve věci protiruských sankcí zohledňovali skutečné dění v této zemi a její možnosti, ne zájmy válečných štváčů. Abyste vyvíjeli tlak zejména na ukrajinskou vládu, aby neporušovala práva svých občanů a nevedla proti jejich části válku. Dbejme na to, aby se na Ukrajině dodržovala lidská práva a žádná skupina zde nečelila perzekuci vládní politiky. Vymezme se vůči cenzuře a proti potlačování práv opozice.
Nesouhlasíme se šířením neověřených a ničím nepodložených obvinění – např. že za vraždou pana Němcova stojí pan Putin. Pro takovou verzi nesvědčí důkazy – a jde tedy toliko o pomluvu.
Apelujeme na média, aby si uvědomila svou zodpovědnost vůči společnosti. Informujte pravdivě, vyváženě a s chladnou hlavou, nešiřte vykonstruované senzace a paniku. Neurážejte cizí politiky, natož obyvatelstvo jiných zemí. Nehrajte na strunu emocí. Nezvěte si jenom jednostranně ideologicky orientované „experty", ale dopřejte sluchu všem relevantním stranám a názorům. Chceme-li bojovat proti nenávisti, je prvořadé, abychom z veřejné diskuse nevyloučili jeden z důležitých postojů jako nežádoucí. Svoboda slova patří k tomu nejcennějšímu, co můžeme mít. Užívejte ji zodpovědně a citlivě. Připojujeme se tímto ke kritice německých médií ve vztahu k informovanosti o dění na Ukrajině z pera Wolfganga Bittnera a žádáme o podobný rozbor naší mediální scény. Svoboda slova, zneužitá ke lži a očerňování, zabíjí sebe samu.
Především ale prosíme veřejnost, každého jednoho z vás, tedy nás, o opatrnost v soudech a kritický pohled na svět! Své názory musíme stále znovu konfrontovat s fakty, s vlastním svědomím i obyčejným selským rozumem. Jen tak nepodlehneme primitivním pudům a zůstaneme důstojnými bytostmi obdařenými svobodnou vůlí. Nenechme se manipulovat podvodníky, kteří do nás zasévají falešné důvody ke strachu z Ruska – a zajímejme se o dění v Iráku, Libyi, Sýrii, Turecku, apod.
Než budeme někoho vinit z agrese, zhodnoťme si v souvislostech, co se kde ve světě děje – a proč se to děje. Jaké kruhy z toho těží. Nevěřme mainstreamovým zprávám, ale buďme kritičtí i k takzvané alternativě, která se za ni mnohdy pouze vydává. Pamatujme, že čím více je zpráva jednostranná, tím dále bývá od pravdy. Ověřujme si informace, které utvářejí naše názory – mnohdy stačí několik kliknutí na internetu, abychom odhalili lži, tvářící se jako spolehlivé zpravodajství. Neodvracejme se od obhajoby míru! Je naivní a nebezpečné myslet si, že se můžeme agitovat proti Rusku, a současně žít v bezpečném světě. Jak potom chceme komukoli pomoci, když napomáháme k eskalaci napětí ve vztazích s Ruskem? Zajímejme se o dění ve světě, snažme se porozumět skutečným – přímo systémovým - příčinám zla a hledejme způsoby, jak mu společně čelit, a ne ho podporovat. Válka se vyvolá velice snadno – o to obtížnější je její ukončování.
Válku pokládáme za to nejhorší, co může lidskou společnost postihnout. Válka je totiž v příkrém rozporu jak s hodnotami demokracie, tak humanismu. Nenechme se do ni slepě nahnat. Na frontě už by bylo pozdě honit bycha.


Nepřihlášený uživatel

#105727

2017-04-06 21:38

Kampak zmizelo číslo 12 z března 1937, které v archivu Přítomnosti chybí, takže nejde ověřit co v něm bylo otištěno? Pikantní je, že to chybějící číslo vyšlo v době kdy se v novinách široce probíralo vyjádření legoíonářů, kteří po setkání v Berlíně označili Hitlera za gentlemana, takže je málo pravděpodobné, že by se o tom nezmínila navýsost politická Přítomnost. viděl jsem čísla před i po tom chybějícím a tam nic o té velké aféře nic není.

Ať žije Zeman!

#105728

2017-04-06 21:47

Bijte Sorosovy provokatéry z pražské kavárny kdekoliv se objeví!


Nepřihlášený uživatel

#105729

2017-04-06 21:49

Americani jen za brezen zlikvidovali v Mosulu na 2000 civilu -  at drzi zobak vrahouni.


Nepřihlášený uživatel

#105730

2017-04-06 22:12

CUI BONO?

 

Velvyslanec Kmoníček a genarál Šedivý dnes totálně zmařili redaktorům ČT jejich prvoplánové úsilí označit za viníka útoku chemickými látkami Asada. Oba logicky namítali, že je třeba nejdřív důkladně prošetřit na místě co se skutečně stalo a teprve na základě takto získaných důkazu případně označit viníka. Oba prohlásili, že není logické, aby Asad v dané situaci nařídil útok sarinem. Redaktorovi se značně protáhnul gesicht když mu generál sdělil, že je možné že byl zasažen a došlo úniku ze skladu, že nemáme na místě hodnověrné zpravodaje a všechny informace pocházejí od značně zaujatých zdrojů.

 

Podle mne redaktora dorazil tím, že na konci uvedl, že z dosavadních informací vyplývá, že byl současně použit sarin spolu s chlorem. I když to neřekl, bylo jasné že současná otrava chlorem a sarinem je více pravděpodobná při zásahu pozemního skladu, než při útoku jednou bombou. (Podle informací měly být shozeny 3 normální a jedna chemická).

 

CUI BONO!

 

Hitlerovci v EU...

#105731

2017-04-06 22:58

Tak teď budou moci chlapci z praporu SS Azov už jet za Štětinou bez víza ...


Nepřihlášený uživatel

#105732

2017-04-06 23:07

Ukrajinské občanství dostane každý čečenský islámský terorista vraždící na Donbase a tím má volný pohyb poEU...


Nepřihlášený uživatel

#105733 Nějaký idiot tu tvrdil, že v Německu proběhla denacifikace...

2017-04-06 23:18

237 vrahů československého lidu slouží západoněmecké justici : Dokumenty o zločinné činnosti nacistických soudců a stát. zástupců na okupovaném území Čs. republiky (1960)

 

Publikace uvádí soupis nacistických soudců, kteří působili na našem okupovaném území a nyní zastávají čelné funkce v západoněmecké justici. Individuálně je doloženo jejich zločinné řádění za války ve službách nacismu.
 

Nepřihlášený uživatel

#105734

2017-04-06 23:25

CIA naverbovala stovky nacistů, nad jejich zločiny přivírala oči

29. října 2014 15:15

Americké tajné služby v době studené války zaměstnávaly nejméně tisíc bývalých nacistů jako špiony a informátory. Vyplývá to z nově zveřejněných dokumentů. CIA i FBI v 50. letech věřily, že hodnota někdejších nacistů převyšuje zločiny, jichž se dopustili ve službě třetí říši, píší New York Times.

Smrt rusofobům
Nepřihlášený uživatel

#105735 Re: Re:

2017-04-07 01:43

#105724: Evropan - Re:  

 Strč si ty FAKE NEWS třeba do prdele. Hlavně už chcípni islámisto!


Nepřihlášený uživatel

#105736 Re: Re:

2017-04-07 02:01

#105724: Evropan - Re:  

Civilisté? A kde jsou tedy ženy?????????? Na fotkách a videích dodaných Al-kajdou není ani jedna...

 

http://archive.is/YNgd5

Válečný zločin
Nepřihlášený uživatel

#105737 Slované stojí při sobě

2017-04-07 02:05

Američané zahájili teroristickým útokem otevřenou válku (bez jejího vyhlášení) proti Sýrii a tedy i proti jejímu spojenci Rusku! Tím samozřejmě opět podpoříli IS a Al-kajdu.

Zavraždili američané při útoku i nějaké Rusy?

Odpoví Rusové na jejich vyhlášení války?

Začala 3. světová válka?

Dožijeme se rána?


Nepřihlášený uživatel

#105738 Re: Re: Re:

2017-04-07 02:25

#105735: - Re: Re:  

 Putin je zabedněný asiat.

Long live Bashar Al-Asad and Syria
Nepřihlášený uživatel

#105739

2017-04-07 02:29

God bless #syria


Nepřihlášený uživatel

#105740

2017-04-07 02:36

Takže - útok bez důkazů a bez rezoluce OSN = USA právě porušily mezinárodní právo nejtvrdším možným způsobem.


Nepřihlášený uživatel

#105741

2017-04-07 03:12

USA se oficiálně přidaly na stranu islámistických teroristů.


Nepřihlášený uživatel

#105742

2017-04-07 03:14

Specialisté a novinář skupiny Bellingcat našli informace nacházení se ukrajinského „Buku“ u Doněcku v době pádu Boeingu malajských aerolinek letu MH17. Až po třech letech po tragédii.

 
Fotografii „Buku" v roce 2014 byla pořízena kaplanem Michaelem Gredilem. Obsahují geografické údaje, které označují umístění protiletadlových střel na území Ukrajiny v Doněcké oblasti. Podle odborníků se fotografie objevila v sociálních sítích 15. července 2014, dva dny před havárií letu MH17.

Reportéři zjistili, že v květnu 2014 odjel Gredil do vojenského tábora ukrajinské armády u Doněcka, o čemž infomoval na internetových stránkách svého kostela. Experti říkají, že soudě podle publikovaných fotografií, kaplan odjel v květnu a červenci do stejného vojenského tábora. Také na webu nalezli video pohybu stejného „Buku“ pod Mirgorodem. A další fotky určují „Buk“ v oblasti Jasinuvacké oblasti na sever od Doněcka.

Samozřejmě tyto fotografie nedokazují, že civilní letadlo bylo sestřeleno ukrajinskou armádou, ale něco přece: Bellincat velmi cudně napsal, že se zdá, že fotografie jsou v rozporu s tvrzením ukrajinské vlády, že nedošlo k žádným pohybu „Buků“ v zóně „boje proti terorismu“, neboli „ATO zóně“. Na což opakovaně upozorňovala ruská strana. Ale proč by ukrajinská vláda lhala?


Nicméně Belingcat tvrdí, že ukrajinské „Buky“ byl poměrně daleko od pádu MH17 a trvá na tom, že malajské letadlo sestřelila raketa „Buku“ ruské armády 53. protiletadlové raketové brigády se základnou v Kursku.

Ruské ministerstvo obrany označilo dřívější informace  Belligcatu nejen za pochybné, ale záměrně protiruské a postavené na nepravdivých informacích.

Ruský koncern „Almaz-Antey“ provedl vlastní vyšetřování tragédie, podle kterého Boeing byl zasažen raketou typu 9M38M1 raketového systému „Buk-M1“. Raketa byla podle něj vypálena z okolí obce Zaroščenská, v té době kontrolované ukrajinskými bezpečnostními složkami. Zástupci skupiny také poukázali na to, že velký počet těchto střel má Ukrajina k dispozici.


Boeing 777 malajské letecké společnosti, který letěl z Amsterodamu do Kuala Lumpuru, havaroval v Doněcké oblasti Ukrajiny 17. července 2014. Bylo zabito všech 298 lidí.

Nepřihlášený uživatel

#105743 Re: Re:

2017-04-07 03:18

#105724: Evropan - Re:  

 Bohuzel to na dost lidi zabira a hodne lidi fandi dalsi valce. Nekteri kvuli tomu, ze nekriticky miluji Ameriku, nekteri nesnasi Rusko a nekteri jen podporuji islamisty


Nepřihlášený uživatel

#105744

2017-04-07 03:35

  Magda Vašáryová je slepice, která víc kvoká, než snáší vejce. Taková slovenská havloidní pizda PIZDApizdaPIZDA

Evropan

#105745 Re:

2017-04-07 04:40

#105742: -  

Tato věta mě vskutku fascinuje :

Reportéři zjistili, že v květnu 2014 odjel Gredil do vojenského tábora ukrajinské armády u Doněcka, o čemž infomoval na internetových stránkách svého kostela.

Když sem něco vložíte a pokud to myslíte vážně, tak byste se neměl zesměšňovat tím, že rádoby vážný text se ukazuje na svědectví typu "Bůh nám pomáhej" s dovětkem, že kaplan fotil armádní systém, a na fotkách byly geografické údaje - to jako třeba věž kostela?

A asi by stálo za to doplnit, že ukrajinské armádě žádná střela z jejích raketových systémů Buk nechybí, zatímco satelitní snímek zachycující převoz systému Buk z území povstalců do Ruska v rámci "humanitární" pomoci dokládá, že na tomto systému i přes tradiční ruskou pečlivost v zahlazování stop jedna raketa chybí.

Toto není protiruský ani rusofóbní příspěvek. Toto je pouze faktická informace.


Nepřihlášený uživatel

#105746 Stop rusákům!

2017-04-07 05:35

#105726: Výzva -  

  •  Sepsání této slohové práce vás na ruské ambasádě muselo stát hodně úsilí.

Nepřihlášený uživatel

#105747

2017-04-07 05:38

Ačkoliv Trumpa zrovna moc nemusím, tak Američané odvedli v Sýrii kus dobré práce!


Nepřihlášený uživatel

#105748 Re: Re: Re:

2017-04-07 05:40

#105743: - Re: Re:  

 Rusko je, po rozpadu CCCP říší zla.


Nepřihlášený uživatel

#105749 Re: Re:

2017-04-07 06:38

#105725: Evropan - Re:  

 Zloděj tvého nicku zase předvedl idiocii hodnou Miloše Zemana? 


Nepřihlášený uživatel

#105750 Re: Re: Re: Re:

2017-04-07 06:45

#105748: - Re: Re: Re:  

 Rusko je sto let říší zla, rozpad komunistické diktatury na tom bohužel nic nezměnil, neb nynější KGBáci v Kremlu jsou jen dalším stádiem komunistů - tedy náckové. Podobně jako je Miloš Zeman náckem.