Petice za zachování zeleně na Slezském předměstí v Hradci Králové
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zachování zeleně na Slezském předměstí v Hradci Králové
Kmochac |
#1 Veronika Christian2015-02-05 21:10Puvodem pochazim z Hradce Kralove a to ze Slezskeho predmesti a pevne si stojim za tim, ze KACENI KRASNYCH STROMU JE NESMYSL!!!!!!!!!!!!!!! |
Nepřihlášený uživatel |
#22015-02-06 00:56v Hradci jsem kdysi pobyval a jsem za zachovani zelene na slezkem predmesti . Nabadam dalsi lidi aby se pridali k petici .Je to vase mesto a je na vas jak si ho udelate . Vas hlas muze rozhodnout a mit urcity vliv na to aby se pozastavila tato naprosta nesmyslnost s kacenim . Marian Hamburg |
Nepřihlášený uživatel |
#32015-02-06 08:48Sice bydlím 28 let v Třebechovicích, ale v Hradci jsem denně a záleží mi na něm |
Miroslav Půža Autor této petice |
#42015-02-06 09:07Děkujeme všem za podpisy a za čas věnovaný našemu problému! Budeme Vás informovat, jak probíhají jednání! |
Bořek Dvořáček |
#52015-02-07 12:36Bydlím v Markovické ulici. Právě jsem si prošel označené stromy ke kácení a myslím že to město má připravené dobře. K pokácení jsou skutečně vybrané nekvalitní stromy, ve většině případů nakloněné břízy, což je plevel. K našemu domu je v 80-tých letech také vysadili a byl problém je nahradit stromy kvalitními.
Pokácet 59 hlavně bříz a vysadit 19 kvalitních stromů považuji za dobré řešení..
Petice nepodepíši a s revitalizací souhlasím.
|
Miroslav Půža Autor této petice |
#6 Re:2015-02-08 08:59Milý Bořku, já jsem se s projektem seznámil, a nevidím problém v tom, skácet nekvalitní, nebo staré a nebezpečné kusy, ale odstraňovat takové množství stromů jen proto, že mají nízkou pěstební hodnotu je jen arogantní řešení, které nemá nic společného s urbanistickým rázem území a navíc náhrada je více než nedostatečná. V náhradě nejde o dlouhověkké dřeviny. Petici klidně nepodepisuj, je to tvoje svobodné rozhodnutí, ale příště komentuj jen něco, k čemu máš fundus... |
Nepřihlášený uživatel |
#72015-02-08 13:57Pevne verim, ze zdravy rozum a cit zvitazi nad brutalitou, ktora sa denno -denne pacha na prirode. |
Nepřihlášený uživatel |
#82015-02-08 17:55Ve stromech zde sídlí sovy. Jednou jsem ji viděla sedět i na dopravní značce před domem. Syn ji chtěl vyfotit, ale jak se přiblížil k oknu s fotoaparátem, sova se lekla a uletěla... |
Nepřihlášený uživatel |
#92015-02-09 00:13Bydlím v Markovické ulici a její zeleň je jedním z faktorů, proč se mi tady bydlení líbí. |
Nepřihlášený uživatel |
#10 Re:2015-02-09 06:15Bořku, co to zase meleš za kraviny? U vašeho baráku žádnej strom není, ani před ani za, tak co tady pindáš o kvalitních stromech u vás u baráku. A IMHO ten barák v 80. letech postavili, tak tam těžko můžeš mluvit už o nějaký výsadbě :D Radši mluv o nečem, čemu rozumíš. Jestli je teda co :D |
Bořek Dvořáček |
#11 Re: Re:2015-02-09 07:05Dobrý den pane Půžo. Bydlím na Slezském předměstí nepřetržitě od roku 1961 a bydlím tady rád. V roce 1986 jsme svépomocí dostavěli náš dům, byl jsem v té době předsedou stavebníků. Tehdy nám Technické služby kolem celého domu vysázeli asi 8 bříz. Ze dvora jsme je odstranili těsně po výsadbě, z míst podél Bradlovy ulice došlo k jejich odstranění po stížnostech spolubydlících cca před 6-8 lety. (Alergie na břízu - pyl - je jedna z častých alergií). Technické služby vysadily stromy nové, ale přiliš se jim nedaří, protože v zemi je spousta ornicí zavezeného betonu, který tam byl ještě před stavbou našeho domu. Jsem strojař, takže nejsem fundován o této věci zasvěceně hovořit, proto spoléhám na názory lidí, kteří se projekcí a údržbou parkových ploch profesně zabývají. Mají podklady ke kvalitě podloží, možnosti vizualizovat projekt s tím, že vidí jak bude vegetace vypadat za 10, 20 a více let. Na Vaše útoky nechci reagovat, jenom Vás chci upozornit, že někdy mají rodiče a děti shodná jména. |
Nepřihlášený uživatel |
#12 Re: Re: Re:2015-02-09 10:19Omlouvám se došlo k záměně, měl jsem vás za jiného Bořka Dvořáčka z novostavby v Markovické, ročník cca 1980 :-) Nicméně, takže jsem nasadil odpovídající tón. Ty alergické reakce nemají s břízami podle mně celkem nic společného, jelikož podle posledních zjištění alergie patří k auto-imunitním chorobám a dotyčný si za ně může vlastně sám. Ale to by bylo na dlouhé povídání. U svého domu si nemějte ale klidně, proto to tam vypadá tak jak to tam vypadá :)
|
Naštvaný družstevník |
#13 Re: Nesouhlas s peticí2015-03-10 10:00Souhlasím s panem Dvořáčkem. Není co dodat. Bydlíte s obrovskými břízami v oknech? Revital. program byla jediná naše naděje a Vy jste ji zmařil. JItka Lohnická z Markovické
|
Nepřihlášený uživatel |
#142015-04-06 17:27Dobrý den, nebydlím sice v uvedených dvou ulicích ani na Slezském předměstí, ale poněvadž jsem Hradečák, tak se cítím povinna podepsat tuto petici... Bohužel, nejedná se pouze o toto jediné kácení pro nás (žijící v HK, kdysi známém jako město zeleně) ke kvalitnímu životu potřebných rostlin, ale dochází k (podle mne) masové likvidaci většiny rostlin a travnatých ploch (všimněte si např. bývalé louky u pedagogické fakulty!! Myslím si, že za toto je důležité bojovat, protože druhá varianta je, udusit se stavbami ve vlastním městě... Děkuji za možnost napsat svůj názor Hanka (alias Roxana) Suchá |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
44263 Vytvořeno: 2022-12-27
Voda pro zubry a divoké koně
18889 Vytvořeno: 2023-06-06
Petice za zákaz prodeje a používání zábavní pyrotechniky na území města Studénky
139 Vytvořeno: 2024-12-31
Petice za zákaz používání veškeré pyrotechniky ve městě Luby ( s výjimkou Silvestra)
105 Vytvořeno: 2024-12-27
Zachraňme Jelení louky!
1303 Vytvořeno: 2024-11-26
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2292 Vytvořeno: 2024-12-16
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17848 Vytvořeno: 2023-10-23
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2093 Vytvořeno: 2024-07-23
Žádost o úpravu rozvrhu (zkrácení přestávek) na Gymnáziu Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace
56 Vytvořeno: 2024-12-29
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
838 Vytvořeno: 2024-12-12
Otevření pizzerie a restaurant
49 Vytvořeno: 2025-01-01
Výzva k pojmenování železničního terminálu VRT Praha-východ po Janu Kubišovi
854 Vytvořeno: 2024-09-23
Břehy bez omezení!
1587 Vytvořeno: 2024-01-24
Petice proti zjednosměrnění provozu v centru Loun
203 Vytvořeno: 2024-11-29
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
1738 Vytvořeno: 2024-11-12
PETICE ZA ZACHOVÁNÍ ČESKÉ KORUNY
10829 Vytvořeno: 2021-06-01
Petice proti zákazu ohňostrojů a používání zábavní pyrotechniky
716 Vytvořeno: 2020-05-23
Petice studentů, absolventů, učitelů a znepokojené veřejnosti proti omezení hodinové dotace dějepisu, zeměpisu a přírodopisu
1706 Vytvořeno: 2024-12-08
Petice za statní občanství bez diskriminace
4455 Vytvořeno: 2024-09-11
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23055 Vytvořeno: 2021-12-22