Vraťte nám noční kotvení

Vraťte nám noční kotvení / Oznámení / Vyjádření Povodí Vltavy ze dne 1.4.2015 / Komentáře

Janina

#1 Manipulace s hladinou

2015-04-08 07:57

Vážená paní, 

jezdím na plachetnici od roku 1979. Co se týká kolísání hladiny (nevím, zda jste to někdy zažila), za celou noc "kdy je loď ohrožena a může být poškozena a majitel bude požadovat náhradu škody na pojišťovně" neklesla či nestoupla hladina o víc ne několi centimetrů, max. o 10. A každý majitel lodi si loď moc dobře hlídá. Takže tento argument je pro nás naprosto neschůdný a nepochopitelný.

A ještě něco: velká většina jachtařů, kteří zakotví na pěkném místě, si nejdříve musí uklidit nepořádek, který tam zanechávají rybáři, na které byste se spíš měli zaměřit. A všichni ty jejich odpadky odvážíme sebou, protože si vážíme přírody, která konkrétně na Orlíku je nádherná.

S pozdravem

Jana Voglová

rejpal

#2 manipulace s hladinou

2015-04-19 08:54

Jezdím s motorovou registrovanou lodičkou 10 let. A vím, že jsem povinnen loď ukotvit tak, aby pohyb hladiny jí nepoškodil!!!

Tak o co jde????

Tuto snůšku hovadin může napsat jedině někdo, kdo zná provoz na vodních cestách jedině z katalogu slovenské cestovní kanceláře. To opravdu záleží na jednom pomatenci, který se dostal ke korytu, pardon k moci, aby se znepříjemnil život desetitisícům lidí.

Zajímalo by mě, kdy něco podobného potká pejskaře, pumpičkáře a ostatní???

plavčík

#3 Stání plavidel

2015-04-20 18:30

Mohlo by Povodí Vltavy a i jiné podniky Povodí vysvětlit, proč požadovaly zachování omezeného stání pouze na 24 hodin mimo vymezená stanoviště? Ministerstvo dopray navrhovalo to omezení do vyhlášy vůbec nezařazovat. Jaký je rozdíl mezi tím, že stojím mimo vymezené a označené kotviště 24 nebo 48 či 72 hodin?  Proč podniky Povodí, MZe a MŽP nechtěly přistoupit na návrh Ministerstva dopravy?

zvědavec

#4 Re: Manipulace s hladinou

2015-04-20 19:48

#1: Janina - Manipulace s hladinou 

Milá Janino. Zažil jsem na Orlíu různé kolísání hladiny i o více než 10 cm. Především, však může být dostatečná hloubka pro plavidlo na některých místech pojednou podstatně dále od původní břehové čáry.  Viděl jsem několik nasedlých či "oběšených" plavidel u nichž byl posléze problém dostat je na vodu. To by se asi na vymezeném a vyznačeném místě stání nemělo stát