Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Nepřihlášený uživatel

#801 Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-28 12:20

#15: komunismus je zvěrstvo !! - absolutní nenávist komunismu !!

Boží hovádko,ničeho se neboj,bude Ti odpuštěno neboť nevíš co činíš.Já jsem komunstům nadával už před revolucí,to ale neznamená že se budu podílet na fanatickém davovém šílenství.Karel Kryl-to byl vlastenec a přesto si nemyslím že by se mělo pojmenovávat-cokoli.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:23

Kult osobnosti jak z praku.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:27

Neb není tím oslavovaným prezidentem demokracie v pravdě a lásce jak ho jiní vidí, ale tím člověkem moci, upadku lidského ducha ve hmotě, který neprozřel v hledání sebe sama

Nepřihlášený uživatel

Jsem znechucena návrhem,pojmenujte tak hospodu, kam pan Václav Havel rád chodil.

Nepřihlášený uživatel

#805 Re: Re: nespokojený občan

#772: - Re: nespokojený občan

Je rozdíl v tom, že sice "komanči" získali majetek od lidí, ale tento majetek zůstal v republice zase těm stejným lidem, akorád dohromady. Kdežto, kapitlismus po roce 89 tento majetek vzal, vrátil jen část a zbytek "rozkradl". Nebo jak si vysvětlíte fakt, že nyní stát už nic nevlastní, nemá, žádné finanční rezervy ve fondech, je závislý na daních atd.? Kam se ten majetek poděl? Je v soukromých rukách jiných majitelů než byly ti původní. Nebo mi snad chcete vykládat, že nový režim vrátil všem občanům jejich původní majetek? Nee, na to se vymyslela kuponová privatizace. Chcete zpět svůj majetek, kupte si ho, stát to bude spravovat prostřednictvím soukromých osob. Jak to dopadlo, dnes již všichni víme. Cca. ani ne 50% majetku nabytého za kominismu se vrátilo zpět a s více než 50% majetku stát 20 let po roce 1989 hospodařil tak, že nyní z toho už moc pro stát a občany státu nezbylo. Vše je ve vlastnictví soukromém, ke kterému už nikdo nemůže a nebo co hůř, ve vlastnictví zahraničním. Takže jak je to s tím kradením? Ono je rozdíl v tom, kdo krade. Janošík, Robin Hood a další také kradli, avšak je po mnoho generací lidé obdivovali. A proč? Protože jim to přišlo správné. Kapitalismus toto povědomí v lidech zlikvidoval, aby se ta vlivná garnitura nemusela bát těch "novodobých" janošíků a hoodů......

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:32

V případě Václava Havla jsme v závěru roku 2011 svědky budování nevídaného kultu osobnosti srovnatelnému snad jen se soudruhy Gottwaldem a Stalinem. Nejsem si jista, zda by si to sám VH přál! Komu asi tolik záleží, vytřískat ze zemřelého maximální politický kapitál? Je cílem odvádět všeobecnou hysterií pozornost od věcí mnohem důležitějších?
A že se na to pravdoláskaři připravovali! Nekrology v zásobě, pohřeb epizodního ministra financí v chrámu Sv. Víta ....
Petr

#807 Technická

2011-12-28 12:33

"Podepisujicí se rozhodl(a), že nebude ukazovat jeho(její) jméno na internetu."
Nebylo by jednodušší použít místo zájmena "jeho (její)" správné zájmeno "svoje"? Bude to česky a navíc tam nemusí být v závorce ten ženský tvar :-)

Nepřihlášený uživatel

#808 Re: Re: cactus

2011-12-28 12:35

#794: Kratochvil - Re: cactus

Ale mělo to smysl pro cestující?Nemělo.Zvolil si to lid nebo se banda komoušů dohodla na nějakém sjezdu?To je potřeba brát v úvahu..Jestli je to historie této země a všech lidí nebo jestli je to jen záležitost komančů.Mně se zdá, že to bylo o nás bez nás..

A mohu oponovat i jinak.Proč komanči nenechali Zlín a jeho obyvatele?Proč náckové a komanči přejmenovali Masarykovo nádraží v Praze?Proč oni nebrali předválečné období jako součást naší historie?Zrůdy, které v podstatě vymazávaly historii si nezaslouží, aby jim něco zůstalo věnováno..Prostě nyní ta stanice má ten správný název a lépe slouží lidem a i třeba turistům.

Jste mi určitě nějaký ten pseudohumanista.Demokracie prostě není pacifismus,utopie nebo anarchismus, jak si spousta lidí myslí.

Ace

#809 co tedy přejmenovat...?

2011-12-28 12:43

Nevím, jak by se p.Havlovi líbilo, kdyby na něm přistávaly letadla...:-) Navrhuji přejmenovat všechna KADEŘNICTVÍ na Havlovo služby....Z dětství mám děs, když mě rodiče nechali stříhat na HAVLA...-)

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:44

Jednání pod vlivem momentálních emocí je scstné. Raději vše zvážit a nechat působit čas. Abychom za pár let letiště opět nepřejmenovávali.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:44

Jsem zásadně proti přejmenování ruzyňského letiště po člověku který se nijak osobně nepřičinil o rozkvět tohoto letiště.
Komunisti stavěli pro obyčejné lidi celá nová sídliště , aby měli kde mladí bydlet tak mi nevadilo když si sami pojmenovali nějakou tu ulici na sídlišti které postavili po jejich idolech např. Gagarinova atd.....
Po Havlovi tady zůstala jen rozkradená republika.

Přál bych si , aby tato petice přerostla v celonárodní odpor proti modré totalitě .

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:45

Konečně správná iniciativa...
Už to mělo tak být dávno ...
Marie

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:46

nebudeme přeci za pár let měnit další název po dalším oblíbenci národa!
Tanter

#814 Může mi někdo

vysvětlit , čím se líší akce přejmenovat Ruzyňské letiště od kultu osobnosti drahého vůdce v Koreji ?

Nepřihlášený uživatel

Velmi silně souhlasím s argumenty iniciátorů této petice

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:50

To co předvedli politici i přátelé exprezidenta po jeho úmrtí považuji za běsnění bez jakékoliv analýzy jeho opravdových "zásluh" o stát!!!

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:51

Havel byl minimálně velmi rozporuplnou postavou a to jak v osobním životě, tak z hlediska politiky a proto není vhodné po něm pojmenovávat veřejné budovy. Naše země má řadu opravdových velikánů a není po nich pojmenováno skoro nic.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 12:59

Stavím se za celý text petice. Uvědomuji si totiž nejen klady působení Václava Havla, ale i jeho rozhodnutí, s nimiž opravdu nemohu souhlasit (např. podpora bombardování Srbska). Nemám nic proti přejmenování ulic či náměstí nebo pojmenování nových objektů, ale přejmenování letiště, jehož jméno má tradici, mi nepřijde rozumné.

Nepřihlášený uživatel

#819 jakadlec

2011-12-28 12:59

Nechci letiště václava havla, za prvé jsem odpůrcem jakéhokoli přejmenovávání a za druhé se havel o letiště nijak nezasloužil, nezajímal ani nepodporoval. Nevidim jediný důvod. pokud by se přejmenovala Lucerna, jeho majetek, na havlovo divadlo, budiž, letiště nikoli.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 13:00

Finanční prostředky doporučuji vynaložit účelněji.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 13:00

Dost bylo přejmenovávání, lidé by měli cítit kolem sebe alespoň stabilitu, když se mění hranice a beroou se jim jistoty. A příběh Václava Havla je příkladem zvláštních cest do dějin. Jedno je mu nutné uznat: splnil poslání své vlastní třídy.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 13:01

Je mi divné aby se jmenovalo letiště Václav Havel.Jméno Václav Havel se více hodí na divadlo,knihovnu,školu atd.Přeji všem hezký den.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 13:01

Letiště evokuje vynález humanitárního bombardování, zde není co oslavovat. Zbožňování politiků a přejmenovávání velkých staveb do 21. století myslím nepatří.

Nepřihlášený uživatel

2011-12-28 13:02

PAN Havel by si to v mládí nepřal a ve stáří....

Nepřihlášený uživatel

#825 Re:

2011-12-28 13:07

souhlas, pokud majiteli bude stát za to, měnit razítka, osobně pochybuji