Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu
Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu
carlos |
#226 Re:2013-05-03 04:51Ahoj, taky by mě zajímalo jak kontrola na letišti probíhala- ve své podstatě mě to připadá vše velmi ,,tragikomické´´ přece nemůže někdo přikazovat kde můžu podnikat a kde ne - dávám tomu tak rok a určitě se to musí upravit, souhlasím z technickou jednou za rok a případně registrací jako ,,smluvka´´ možná nějaký průkaz podobný profesnímu-objednávka ano ale mailem nebo písemně-počet lidí a jména je pitomost. Je to smutný po cca 24 letech co dokážou některé zájmové skupiny prolobovat- v tom budou asi pěkný ,,kačky´´ !!!! (vrabci na Kampě pípají že ten pán a paní na magistrátě vzali před připomínkování toho paskvilu..........a strčili do kapsy) |
Tomáš |
#2272013-05-03 06:18Výsměch, výsměch, výsměch. Vše výsměch. A pokud se budeme chovat pořád jak stádo ovcí, tak nikdy takovéto absurdity v této zemi neskončí. Mě fascinuje už jen to, že za celý rok, se jen proti těm zlodějským praktikám na parkovištích před teminály 1,2 nikdo nepostavil a všichni (ti co to neznají) tam jak ovce rvou stokoruny těm udavačkým náhončím. Ostatní tahají lidi jak ovce málem, že ne do polí za letiště (i já). Nedokáží si přestavit, že by třeba ve Vídni ve Schwechatu s takovým to nápadem přišli. Do týdne by je tam všichni rozcupovali. |
Nepřihlášený uživatel |
#2282013-05-03 09:44Souhlas Michale...Pořád chci a budu bojovat za to,že nejsem a nikdy nebudu taxikář!! Opravdu nesmíme se nechat ukolebat..Bud jsou lidi kteri toto dopustili o oravdu tak hloupi,nebo maj iq"0" a nebo to je ocividna korupce..Vim a mam zjištěno, ze to mužem dělat i jinak,ale já nechci, nevidím proč bych měl něco obcházet, když dělám celou dobu vše poctivě a chci dělat dál, přece se nenecháme nutit primo státem!!!!, abychom z poctivé práce přešli na úskoky. My NEJSME taxikáři!!! Tomáš provozovatel smluvky |
Nepřihlášený uživatel |
#2292013-05-03 18:30nechápu,že ještě neprotestujene,všude jinde by to už lítalo !!! |
Nepřihlášený uživatel |
#2312013-05-03 22:59Na nic, zakon tu je, nikdo se ke zmene nema, clanek v MF Dnes nevysel, kontroly na letisti jsou a my jen tupe zirame a nadavame si tady.
Vzdyt nemame co ztratit, verejnymu mineni jsme u zadku uz ted |
Dan |
#232 Vyhláška 23/19982013-05-04 07:45http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/ozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html To je Kocourkov, kdyz pominu obsah.... tak datum nabití účinnosti listopad... Mne překvapil |
Nepřihlášený uživatel |
#233 Re: Vyhláška 23/19982013-05-04 18:48Díky Dane. Bylo by dobré to připomínkovat. Jestli se to někomu už rodí v hlavě, ať to píše sem, skonzultujem s Michalem a pak to hromadně podepíšem.Leo PS: Michalovi jsem též něco sesmolil. |
Dan |
#234 Re: Re: Vyhláška 23/19982013-05-04 19:30Jo s Michalem jsem už mluvil, ma toho hodne!! Ale dame připomínku dohromady a napíšeme. |
Michal Popluhár Autor této petice |
#2362013-05-04 22:39Moc děkuji všem, co mi pomáhají, hlavně JKM, Dáše, Danovi, Leovi a dalším. Celkem se to na mě valí ze všech stran a opravdu vyhovět všem, pracovat a pak ještě fungovat doma je opravdu hukot. Pokud někdo má něco důležitého, tak zvládám reagovat nejlépe na zavolání na mobil, ale odepisovat na inboxu, sms a maily to už nedávám. Příští týden snad bude klidnější. |
TB Nepřihlášený uživatel |
#237 Re: Vyhláška 23/19982013-05-05 06:58Důležité je získat do 25.5. 2013 1000 podpisů, viz níže - překopírováno z webu magistrátu Na těchto stránkách se zobrazují právě připravované návrhy. Máte možnost snadno připomínkovat tyto návrhy, případně k připomínkám připojovat své podpisy a tím s nimi vyjádřit svůj souhlas. Připojí-li se do dne ukončení připomínkování (datum uvedené u návrhu právního předpisu) k připomínce nejméně 1000 osob, bude relevanci připomínky vyhodnocovat zpracovatel právního předpisu (nejčastěji některý z odborů MHMP nebo Městská policie) Vzhledem k tomu, že připomínky se mají týkat návrhu vyhlášky, která se týká pouze znalostí. Po právní stránce asi akceptovatelný nebude celý obsah této petice, neboť řada bodů se netýká projednávané vyhlášky . Pouze bude nutno se zaměřit na jeden dílčí problém. T.j. minimální požadavek, aby řidiči, nemuseli nesmyslně dělat zkoušky z taxametru, pokud jejich vozidlo bude bez taxametru. Maximální požadavek - vyloučit řidiče jezdící pouze na základě předem uzavřené smlouvy z povinnosti zkoušky z místopisu skládat, neboť jezdí své stálé trasy nebo mají možnost si trasu zakázky připravit pdle podkladů v objednávce. Tedy tato vyhláška by se na ně vůbec nevztahovala, a řidiči by byly pouze evidováni. Dále je tam jěště návrh o cenách - maximální ceny neplatí pro smluvní přepravu |
Zdeněk |
#238 Změna podmínek2013-05-05 18:15Změna podmínek od 1.5. se týká mnoha dopravců, nejedná se pouze o letiště a hotely. V této petici ale jiní dopravci než, kteří jezdí na letiště a u hotelů nejsou. Nebo nejsou aktivní. Velmi rád bych viděl, aby se zapojili i ti, kteří poskytují dopravu např. v sociální oblasti, filmaři, muzikanti a další. Autora petice obdivuji, ale jestliže se mu nepodaří zapojit všechny postižené novým předpisem, lobisté a byrokrati z nás všech udělají v médiích nepřítele státu ( jako dříve byli třídní nepřátelé). Tento komentář píši hlavně proto, aby lidé, kteří jsou v této věci aktivní, a dělají i pro mne záslužnou věc, aby se pokusili tuto petici zpopularizovat. Přeji hodně pevný nervy a také štěstí |
Nepřihlášený uživatel |
#2392013-05-06 03:35Ve "svobodné zemi"?? jsem si zvolil ve svobodnem podnikání živnost,které jsem se přizpůsobil a podle které jsem si vybudoval systém a chod firmy,rozhodně se nestanu nikdy "taxikářem".určitě budu psát na ty stránky magistrátu svůj postoj a pobouření.Tuto petici se snažím šířit dál, ale spousta lidí ani o ní neví, nechtělo by to zkusit"o brendovat"auta??aspoň třeba zadní sklo??já vím, ze to může být problém kuli klientům, ale pořád daleko menší než dopad tohoto absurdního zákonu...Jinak jsem koukal jak se Kvasnickova smetánka přizpůsobila rychle a z většiny aut z předních jim zmizeli identifikační nápisy,paráda, takže od teď nebudu znát ani jména chovad,kteří mě problikavaji a vytlačují na evropské a nebo na "30"v Lysolajich.pane Žák, děkujeme a doufám, že vy a ti co se na tomto podíleli, že vám vaše svědomí nedovolí se ani podivat do oči doma dětem, rodině a rodičům, když se vracite domů z "práce".Standa p.s.Michale díky |
Nepřihlášený uživatel |
#2402013-05-06 14:33to jsou bezpáteřní svině,ty se klidně podívají do očí komukoliv!!! proč neupozornit menší blokádou,ona se Nova o medializaci postará. |
#2412013-05-06 21:00Budu jen stručný. Hlavně klid, mělo by každému dojít, že MD hned neotočí vše co vydalo. Určitě se něco děje a proto vydali metodické pokyny a ne striktní prováděcí vyhlášku platící od 1.5.. Kdyby to bylo naopak, i já jsem byl pro to upozornit na nás nějakou akcí. |
#2422013-05-07 13:56Připomínky k doplnění návrhu o ověřování znalostí řidičů taxislužby na území hlavního města Prahy je již zpracován a čeká na Vaši podporu. Název je „Nesouhlas smluvních přepravců“ Jednoduchým postupem a přidáním svého podpisu můžete vyjádřit svůj souhlas. http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/ozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html |
TB Nepřihlášený uživatel |
#243 Připomínka k vyhlášce2013-05-07 15:48Nejdůležitější část připomínky - pokud to někdo nebude číst celé. Navrhujeme doplnit vyhlášku o toto ustanovení: Tato vyhláška platí pro řidiče poskytující služby vozidlem, které je vybaveno taxametrem bez předchozí písemné smlouvy. Dále se tato vyhláška nevztahuje, na řidiče taxislužby poskytující výhradně přepravu na základě předchozí písemné smlouvy vozidlem, které není vybavené taxametrem. |
Nepřihlášený uživatel |
#244 Re:2013-05-07 15:50Doplnil bych tam opakování zkoušek,jelikož valná většina znás je má a to na dobu neurčitou.Tím,že je chtějí omezit na 5 let respektive na pár měsíců tak by tím porušili zákon neli ústavu pouhou vyhláškou ! nevím jak by musel pak rozhodnout soud,kdybych doložil potvrzení o úspěšně vykonnáné zkoušce na neurčito. Přitom mi byla uložena pokuta a vlastně zavřena firma na základě rozhodnutí nějakého ůředníka z nižší instance. Pokud bude tato vyhláška uvedena v platnost ,je jedinná možnost dát to k soudu a mít v ruce předběžné opatření. Je to jako ,kdybych měl nájemní smlouvu na byt na dobu neurčitou a druhý den by mi majitel oznámil ,že mi ji jednostraně ruší ať mu podepíšu novou pouze na 3 měsíce ! Myslím,že bych rychle jen zavřel dveře,a zasmál bych se..... Jedině lze takto postupovat u nových dopravců,kteří žadný zkoušky ještě nemají. |
MK |
#2452013-05-07 17:02Rozkliknete si link v prispevku 242 a posilejte hlasy jinak se pripominka mine ucinkem,chce to co nejvice hlasu,rozhodte to po vsech znamych, diky |
Dan |
#246 Re: Re:2013-05-07 20:32Ta připomínka obsahuje, že nesouhlasíme s opakovaním zkoušek a upravovat se už stejně neda. Tak prosim o podporu.... Tady mame do dnes 388 podpisů tak jsem zvědavej kolik nás to podpoří !! Dan |
TB |
#247 Klikněte sem, je to jednodušší než dělat zkoušky2013-05-08 05:26Víte, že souhlas s připomínkou pana Popluhára, aby novela vyhlášky o taxikářských zkouškách neplatila pro řidiče nepoužívající taxametr, mohou vyjádřit všichni, kdo nesouhlasí, že se jejich vystresovaný otec, syn, strýc, děda, přítel, manžel, milenec, šéf, zaměstanec, kolega z práce, či spoluhráč z fotbalového mužstva musí naučit štelovat taxametr, místo, aby se věnoval jim ????? Není to složité, tudy vede nejrychlejší proklik k podpisu http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/podpisy/index.html?post_id=5587&u=http%3A%2F%2Fwww.praha.eu%2Fjnp%2Fcz%2Fsluzby%2Fnavrhy_vyhlasek%2Fozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html |
Dan |
#248 Jak musi byt vybaveno vozidlo. Zdroj MD2013-05-09 17:07Pozor dnes jsem zaslechl, ze na 15.5. chysta MP delat kontroly hlavne smluvnich prepravcu!! Toto je na strankach MD: |
Dan Nepřihlášený uživatel |
#249 Mistopis2013-05-09 17:14To by mne zajimalo jak to pan Manhart radne zduvodni!! Vyjadreni MD |
Nepřihlášený uživatel |
#250 Tomáš2013-05-09 17:29Pokud je radní Manhart zvolen do své funkce za KSČ, tak tomu ještě rozumím. Pokud to tak není, tak to ukazuje jen na opravdovou odtrženost drtivé většiny politiků od reálného života v této zemi. Pokud si to vše necháváme neustále líbit, je to jen a jen naše chyba. Dobře nám tak. |
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice SMS ČR proti převodu financování nepedagogických pracovníků na obce (Vařečkový protest)
693 Vytvořeno: 2025-02-03
Exemplární trest pro střelce koček z obory Březka
13504 Vytvořeno: 2024-08-09
Za vyřešení drogové situace na Praze 5
779 Vytvořeno: 2025-01-16
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
2556 Vytvořeno: 2025-01-20
ZÁKAZ RADARŮ NA DÁLNICÍCH
839 Vytvořeno: 2024-12-07
Petice za odvolání ředitele ZŠ Vančurova Hodonín
77 Vytvořeno: 2025-02-05
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
15789 Vytvořeno: 2023-10-30
Petice proti zjednosměrnění provozu v centru Loun
271 Vytvořeno: 2024-11-29
Podpora pro spolek Triangl
280 Vytvořeno: 2025-01-23
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
18178 Vytvořeno: 2023-10-23
Otevřený dopis za podporu sociálních pedagogů ve školách
1812 Vytvořeno: 2024-10-20
Břehy bez omezení!
1773 Vytvořeno: 2024-01-24
Pepa a fortinte
33 Vytvořeno: 2025-02-06
Petice za odvolání ředitelky Krajské veterinární správy Karlovarského kraje paní MVDr. Márie Slepičkové
1878 Vytvořeno: 2025-01-22
Propusťme politické vězně a zastavme kriminalizaci rostlin a hub
172 Vytvořeno: 2025-01-13
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
3092 Vytvořeno: 2024-07-23
Petice za záchranu stromů a zelené plochy na ulici Kulturní v Rožnově pod Radhoštěm
29 Vytvořeno: 2025-02-05
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
49579 Vytvořeno: 2022-12-27
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
1467 Vytvořeno: 2024-12-12
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
6464 Vytvořeno: 2024-04-15