Nesouhlasím s propuštěním Mgr. Stanislava Svobody

Nepřihlášený uživatel

/ #78 Kde je s(S)voboda?!

2013-07-08 18:54

Pan Svoboda mě učil filosofii pouze ve čtvrtém ročníku, jen jeden jediný rok, a přesto to byl učitel, který mě naučil ze všeho nejvíc. Jeho hodiny mě vždycky bavily, podával látku s nadšením, zápalem, zábavnou formou.. Jediná látka, které se studenti u maturity nebáli, byla právě filosofie! Každý se modlil, aby si vytáhl v ZSV filosofii. Pan Svoboda byl spravedlivý, lidé kteří u něj měli problémy si je bez vyjímky zasloužili! Podváděli, nechodili do jeho hodin, neučili se, byli drzí. Takoví studenti potom nemůžou čekat, že se jednou na konci roku naučí a všechno smažou. Pan Svoboda po nás chtěl, abychom se chystali z hodiny na hodinu, a tak to má vlastně být, ne? Každý, kdo se připravoval, nebo projevil alespoň nějakou snahu s panem Svobodou neměl problém. Pan Svoboda narozdíl od mnoha dalších nenadržoval a nezlepšoval známky o celé stupně na základě návštěv či obálek od rodičů. Jsem jeho vyhazovem zklamána, vedení školy se muselo zbláznit. Škola přišla o ku*va kvalitního učitele. Kdo teď bude učit filosofii? Pochybuju, že škola najde alespoň z poloviny tak kvalitního učitele. Osobní sympatie by se do práce tahat neměly, ale tak to na Čajdě asi nefunguje. Upřímně lituju budoucí maturanty. Filosofii je už nikdo nenaučí.