Nesouhlasím s propuštěním Mgr. Stanislava Svobody

Nepřihlášený uživatel

/ #85

2013-08-11 14:08

Pan učitel Svoboda mě dva roky učil filosofii. Maturoval jsem v roce 2012 a byl jsem svědkem změny na postu ředitele (Sklenář - Čapka).
Učitelů, kteří nezavírají oči před podváděním a nezájmem studentů je na Gymnáziu Čajkovského jako šafránu. Pan Svoboda je jedním z nich. Potrpěl si na pořádek a spravedlnost, což je vzácný jev a chápu, že to někteří studenti - nestudenti nesou s nelibostí. Že se jeho ambice, pracovní zápal a schopnosti nelíbily vedení školy, mě vůbec nepřekvapuje. Za nového vedení pana R.Čapky úroveň školy klesla. Ve škole jsou studenti, kteří nemají o studium žádný zájem, i přesto však nemají s absolvováním "gymnázia" problém. Problémy mají pouze s učiteli (jako je pan Svoboda), kterým na nich opravdu záleží. Kteří mají smysl pro čest a spravedlnost, kterým záleží na vzdělanosti a dobru společnosti. Pan Svoboda se pro tyto hodnoty dokázal nasadit, a byly pro něj důležitější, než vlastní pohodlí a jistota pracovního místa.
Nyní studuji učitelství pro střední školy a pan učitel Svoboda je pro mě vzorem, ke kterému bych se rád ve své kariéře přiblížil.