Společně za propuštění dívek z Pákistánu
Nepřihlášený uživatel |
/ #94 Re: Re: Re:2013-11-24 22:24Milí přátelé, musím reagovat na poslední 2 příspěvky, nad nimiž jsem se musela pousmát i zvážnět současně. Mám porozumění i soucit pro oba pisatele. Jako spoluautorka této iniociativy již brzy dám pokyn k uzavření podpisové akce a dopis odešlu, dle dohody s jednou z maminek unesených děvčat, Boží poštou a budu Vás informovat o doručení. Vaše příspěvky v komentářích pod č.92-93 svědčí o velké nezralosti a že hovoříte o něčem, s čím nemáte zkušenost. Já i můj manžel jsme vysoškolsky vzdělaní lidé a zastáváme odpovědná místa při své profesi. Do svých 18ti let jsem existenci Boha popírala a zesměsňovala jsem všechny, kteří se vyznali, že v Boha věří, včetně toho, že jsem to chodila říkat i do kostela, když měl kněz kázání a tam jsem přítomným věřícím vysvětlovala, proč Bůh nemůže existovat. Znám ze své osobní zkušenosti život bez víry v Boha a život z víry v Boha. Dodnes považuji za nejdůležitější událost v mém životě skutečnost, že mi Bůh dal dar víry a že mě uschopnil ještě v době totality tento dar přijmout. Darovací smlouva je dvoustranný právní úkon - dárce , který dává a obdarovaného, který dar přijímá a oba musí vědět. co je předmětem daru, aby vznikla platná smlouva. Mě Bůh obdaroval tím největším co mi kdy kterákoli bytost mohla dát - dal mi sebe a svou nekonečnou lásku a svobodu. Dodnes považuji po letech prožitých v totalitním systému svobodu za jeden z nejcennějších darů, které nám Bůh mohl dát. Svoboda je i v tom, že se můžeme rozhodnout, zda ho přijmeme či odmítneme a jak víru v něj přiijmeme a hlavně jak ji žijeme ve svých skutcích ( mimochodem Bůh se neomezuje jen na to , že by byl nějaká psychologická podpora, s tou bych sio vystačila i sama). Protože jsem velmi racionálně a pragmaticky uvažující člověk, jedním z podpůrných argumentů při hledání odpovědi zda Bůh je či není, jsem se také nechala inspirovat příklady a svědectvími uznávaných autorit jako byl p. Albert Einstein a spousta dalších vědců, kteří v Boha věřili vč. našeho žijícího současníka pana prof. Grygara i dalších. Např. známý fyzik p. Pascal napsal, že každý člověk má v sobě vakuum ve tvaru Boha, které si ponechal Bůh - Stvořitel pro sebe a pokud toto vakuum nevyplníme vztahem s Bohem, nenacházíme uspokojení. Proto se rozpadá tolik rodin, vztahů a naše konzumní společnost vypadá tak, jak vypadá. Nejsem žádný náboženský fanatik ani stará bába, jsem docela i finančně úspěšná podnikatelka ve svém oboru, procestovla jsem už všechny kontinenty světa a nad lidi jakéhokoli vyznání i bez vyznání se nepovyšuji, nekritizuji ani je neurážím. Nemám ráda vulgarismy a kategorické závěry. Při svém pragmatismu i vzdělání jsem si existenci Boha potřebovala vysvětlit racionálně a současně se s ním setkat. Tzv. si na něj "sáhnout". Mimochodem, byli jste na Antarktidě či na Marsu nebo prožili jste 1. světovou válku nebo půjdu ještě dále prožili jste třicetiletou válku když nás okupovali Švédi apod ??!! A věřite, že Antarktida je a že byla 1. světová válka ?? Pokud v to věříte, ptám se Vás proč ? Jak to víte?? Vždyť jste na Antarktidě či Marsu patrně nebyli a 1. světové války jste se asi nezúčastnili. Tvrdíte, že na tyto skutečnosti věříte nebo je víte, protože Vám to řekli nebo jinak dosvědčili jiní. Jak tedy víte s jistotou,že Bůh není nebo že je jen psychologickou podporou? Zkoušeli jste Ho hledat ? Máte s ním vlastní zkušenost? Ale jsou miliony lidí, kteří svědčí o tom, že Bůh je a jeho existence vůbec nepopírá současnou vědu a poznání, naopak. Kdo slyšel přednášku RNDr.Marka Orko Váchy o vzniku světa , přírodovědce vyučujícího na 3. lékařské fakultě UK , má to v hlavě srovnané i po této vědecké stránce. Ale je třeba znát dějiny, naučit se Bibli správně číst ve všech historických souvislostech, nevytrhovat věci z kontextu ( to často vede k náboženskému fanatismu nebo sektářství) . Hlavně to chce dobrou vůli - svobodné rozhodnutí - dát souhlas - poznat tohoto skutečného Boha - nejlaskavějšího a jediného věrného přítele , který Vás nikdy nezradí - stále živého a všudypřítomného ( ne najěký duchovní prinicp , pozitivní myšlení, vesmír a jiné neoosobní či oddosobněná pojmenování), který Vás zná jménem a považuje Vás za jedinečnou a pro něj důežitou osobu. Až tohoto Boha poznáte, neopustí Vás radost, pokoj, naděje a budete šťastní í v tom, co děláte. To Vám moc přeju a za to se za Vás modlím. PS : naše mnohé babičky i dědečkové nebo starší předci - neměli vzdělání, možná tak hluboko ani neuvažovali, možná by je někdo co do jejich vzdělání či společenského postavení označil za primitivní, ale byli moudří, měli praktické vnímání světa a mnozí z nich přijali dědictví svých předků - víru v Boha a ti, kteří podle toho i skutečně žili, byli šťastní. Moc si těchto starých lidí vážím, těch co pisatel shora označil za primitivnějšího založení či myšlení, protože Bůh naštěstí tady není jen pro intelektuály a lidi vzdělané, ale dává se poznat i těm nejhloupějším. Nepřišel spasit moudré, chytré, vzdělané a lidi tzv. bez viny či hříchu, považují-li se někteří za takové, ale přišel spasit právě ty největší hříšníky, ty kterými tento svět nejvíce pohrdá ( znalci Písma sv. prominou nepřesné citace). Je tady pro všechny lidi bez rozdílu. A právě za tu Jeho spravedlnost a skutečnou pravdu Ho nade všechno milují a tato láska mi umožňuje milovat bližního jako sebe samého. Moc Vám všem, kteří jste takovou bezpodmínečnou lásku neprožili, vyprošuji, aby jste ji v nadcházející době adventní zkusili hledat. Stojí to za to! Amen.
|
|
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Voda pro zubry a divoké koně
18599 Vytvořeno: 2023-06-06
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2209 Vytvořeno: 2024-12-16
Břehy bez omezení!
1558 Vytvořeno: 2024-01-24
Zachraňme Jelení louky!
1237 Vytvořeno: 2024-11-26
Petice na podporu paní ředitelky Mateřské školy Hostinné
112 Vytvořeno: 2024-12-20
Zachraňte oslíky v Krtkově světě
123 Vytvořeno: 2024-12-20
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
43131 Vytvořeno: 2022-12-27
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1671 Vytvořeno: 2024-11-29
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
792 Vytvořeno: 2024-12-12
ZÁKAZ RADARŮ NA DÁLNICÍCH
696 Vytvořeno: 2024-12-07
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
1712 Vytvořeno: 2024-11-12
Petice proti zrušení lůžkového onkologického oddělení Trutnovské nemocnice
274 Vytvořeno: 2024-12-12
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2031 Vytvořeno: 2024-07-23
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17780 Vytvořeno: 2023-10-23
Petice studentů, absolventů, učitelů a znepokojené veřejnosti proti omezení hodinové dotace dějepisu, zeměpisu a přírodopisu
1688 Vytvořeno: 2024-12-08
ŽÁDOST O AUDIENCI U JEHO EMINENCE ROBERTA KARDINÁLA SARAHA Předmět: Ochrana práv Apoštolského stolce
5056 Vytvořeno: 2024-11-14
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23035 Vytvořeno: 2021-12-22
Městská autobusová doprava ve městě Karviná
22 Vytvořeno: 2024-12-25
Petice proti uzavření ulice Pod Novým lesem Praha 6
147 Vytvořeno: 2024-12-09
Všem, kdo nejsou lhostejní
347 Vytvořeno: 2024-08-26