Chceme zpět naší Penny a Amy, Jitku Moučkovou a Nikolu Votockovou

Ištván

/ #25

2014-07-13 18:37

Přímo dabing Big Bangu jsem nikdy tak úplně nemusel. Nelepší mi přišlo obsazení Matěje Hádka na Howarda a Aleše Hámu na Leonarda. Třeba Penny mi ze začátku docela vadila. Ale v poslední době jsem měl možnost vidět nějaké novější díly a změnil jsem názor, protože jak Penny, tak i ze začátku pro mě nestravitelný Sheldon, resp. jejich dabéři, se výrazně zlepšili. Sžili se s postavami a šlo jim to dobře. Taktéž mě potěšila Nikola Votočková. Nejprve jsem si její obsazení vůbec nedovedl představit, ale ve výsledku se mi líbila snad nejvíc, protože perfektně hraje tu Amyinu "neživotnost" v projevu. Amy v originále je prostě Sheldon v sukni, což se Nikole Votočkové skvěle povedlo. Já osobně tuhle petici podepsal proto, abych podpořil dabéry. Hodně mi tohle přeobsazování vadí. V seriálu Castle nově dabuje Beckettovou Hana Ševčíková, což je vzhledem k originálnímu hlasu Stany Katic podle mě nejhorší možná volba. Takže v hloubi duše doufám, že na Primě nehodlají něco podobného udělat u seriálu Sběratelé kostí, protože všichni dabéři hlavních rolí z toho seriálu jsou taky v agentuře, takže by nejspíš přeobsadili úplně všechny postavy, což by zřejmě nikdo nesnesl.