PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #982 Re: Re: Re: Petici: NE

2015-02-20 16:41

#809: - Re: Re: Petici: NE 

 Režisérka dokumentu o paterčatech Alena Derzsiová v ČT poodhalila, jak vidí ostrou hádku o peníze, která pořádně opepřila 12. díl seriálu České televize. A kde je podle ní řešení.

 
 
 
 

Matka paterčat Alexandra Kiňová a šéfka Klubu dvojčat a vícerčat Klára Vítková Rulíková si vjely do vlasů. Do ostrého konfliktu se dostaly kvůlinadačnímu účtu, na kterém je v současné době takřka 668 tisíc korun a který je vedený právě přes Klub dvojčat a vícerčat.

Rulíková, která rodině od počátku seriálu pomáhala, účet spravuje. Ve 12. díle (ze třinácti) však vybuchla. „Ku*vy zas*aný,“ ulevila si pořádně od plic, když se pohádala s babičkou paterčat. „Tak ať se na nás vyse*e. To mi vyhrožuje? Čím nám pomáhá? Ze začátku… Ale teď na nás každý sere," nešetřila Rulíkovou ani máma paterčat...

Ke sporu o peníze se dnes ve Studiu 6 na ČT24 vyjádřila i režisérka Paterčat Derzsiová. „Co se stalo teď, to jsem nečekala...,“ přiznává režisérka a pokračuje: „Mám ráda obě, strávila jsem s nimi necelé dva roky života, ale myslím si, že je to minimálně nešťastné... Každá má na to svůj názor, část pravdy je na každé straně a je to pouze a pouze o komunikaci.“

 

Do složité komunikace se přitom zapojuje i stát - včetně ministerstva práce a sociálních věcí Michaely Marksové (ČSSD). „My v tom jsme prostředníky celou dobu,“ upozornila v České televizi Marksová, podle které se ministerstvo zajímá i o spor kolem transparentního účtu.„Stále komunikujeme s příslušným městským úřadem a hledáme různé formy podpory. Kolegyně vyjednávají, aby se o ten účet mohla starat jiná organizace,“ prozradila ministryně.