PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #1806 Re: Záznam chatu z pondělí 3. listopadu 2014 během vysílání

2015-03-12 13:34

#1799: - Záznam chatu z pondělí 3. listopadu 2014 během vysílání 

 vsak otec patercat  do diskuzi psal ze od te doby

kdyz zacala Klara zamestnavat u nich lidi tak je zacala i okradat, ze tu slo jenom o penizky

"nekdo " rodice patercat proti Klare postval

ale v serialu bylo jasne receno, ze Klara dostala na babicku dotaci pouze na 6 mesicu ale smlouvu '"musela" podepsat  na cely rok 

takze si myslim ze to tak bylo i u tech  terennich pracovnic

ja mam teda podezreni na Petru Dobiasovou

kdo nejvice lhal rodicum patercat byla "hodna teta Petra" jak sama rekla na Romea

PD ktera si zalozila firmu zari 2013 a dostala dotace skoro 4 miliony na zamestance v regionu a

ale  sama se nechala zamestnat a platit od Klubu Dvojcat!!

jak je videt RC Milovice ted od brezna hledaji dve terenni pracovnice k patercatum,

nechapu proc ty penize mesto Milovice Klare na platy nedalo kdyz je o to zadala

Sasa byla spokojena, cekala ji operace a pomoc potrebovala

PROC menit terenni pracovnice kdyz uz si na ne deti zvykly?

z lidskeho hlediska RC Milovice a Petra Dobiasova Prvni ferova selhaly

 

Společnost První Férová, o.p.s. založil Martina Ozorovská, vznikla před rokem  19.8.2013 a sídlí na adrese Topolová 909, Milovice, 28924. Statutární orgán společnosti má 1 člena: Martina Ozorovská. Správní rada společnosti má 3 členy: Ludmila Šimková, Petra Dobiášová a Marcel Oubrecht.  

Společnost získala dotaci 24.2.2014  na Férovka z operačního programu OP Lidské zdroje a zaměstnanost ve výši 3 994 116 Kč z nichž bylo vyplaceno 3 181 990 Kč.

 

PD: Klára Rulíková mezitím dostala peníze z grantu na zaměstnání někoho, kdo by s dětmi vypomáhal ještě navrch k pečovatelské službě, která na ně dle zákona nesměla téměř sáhnout. A vzhledem k tomu, že mezi mnou a rodinou už proběhla dobrá zkušenost, dostala jsem od paní Rulíkové pracovní smlouvu na půl úvazku od 1. října 2013. S rodinou jsem si domluvila typ pomoci a že pomoc potřebují nejvíc v době, kdy už nechodí žádná pečovatelka, tedy mezi 19. a 21. večerní. Tou dobou totiž bývali Saša s Tondou doma na děti úplně sami. Tony zůstával u babičky, aby se v klidu vyspal a ráno vstal do školky. Služby jsme pak domlouvali tak, abych vykrývala pečovatelskou službu nebo abych pomohla Saše se po náročných nocích tzv. “dospat”.--------------

 

PD: Klára zaměstnala dvě nové terénní pracovnice. Obě jsou Jany, proto jsme jedné začali říkat velká a druhé malá Jana. V září ( 2014) nastoupila do rodiny tedy velká Jana, v říjnu (2014) pak ještě malá Jana. Obě dvě vypomáhají s dětmi. Rodina tak získala jistotu, že o děti bude postaráno nejen v době, kdy Saša měla nastoupit koncem listopadu (2014) na operaci, ale i po celou dobu rekonvalescence, která má trvat nejméně do března 2015. Do té doby nesmí Saša děti vůbec zvedat. V průběhu roku 2015 ji čeká operace ještě jedna. Tondovi se splnil sen a mohl alespoň v říjnu a začátkem listopadu opět nastoupit do práce.

 

PD: Vím, že Sašu samotnou by hrozně mrzelo, kdyby muselo dojít k ukončení spolupráce i s oběma dalšími pracovnicemi, ale další vybírání peněz z transparentního účtu určeného paterčatům může do budoucna znamenat, že budou chybět v mnohem důležitějších chvílích. V současné době odešly další peníze na platy pracovnic. Přesto zbylé dvě zaměstnankyně dodnes neví, jak to s nimi bude dál, kdy a zda bude schválen grant na MPSV na jejich platy. Měla jsem ohromné štěstí, že jsem se za minutu dvanáct domluvila s ředitelkou Rodinného centra Milovice Lídou Šimkovou, která mě zaměstnala zpět pod Maminky dětem o.s., a do rodiny paterčat docházím dál. Jestli ale získá plat na mě je taky velká otázka.