PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #2251 verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové

2015-03-21 13:35

#2248: - Oficiální prohlášení předsedkyně Klubu dvojčat a vícerčat Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové 

Záznam chatu z pondělí 3. listopadu 2014 během vysílání

 Tony: Klaro krom tech odpovedi, ktere nejsou pravdiveeeee. A lzi ktere tu projevujes . Nepripadas mi jako clovek kterej ma pravo sirit nesmysly. . . . . . Babicka tu pracuje? Ukaz mi kde.. klarko timto bych chtel aby jsme nase uzasne vztahy plnych lzi a vypocitavosti . Z tve strany samozdejme .. chci ja i sasa ukoncit veskery styk. Nebudu se docitat jak se po nas vezes...

 

Klára Rulíková Vítková: Je mi líto, že rodina má pocit, že o ní lžu. Babička pracovala 9 měsíců v rodině, od října zde již zaměstnána není (netuším, že bych někde uvedla, že v současné době pracuje)... Nemyslím si, že se po Vás vozím - raději si to povíme osobně v pátek, OK?

--------------

Jana: Dobrý den, neumím si to predstavit, dá se vyjít na měsícs rrodičovským příspěvkem a platem přítele Sasi? Nebo co z toho pokryjí a na co jim nezbývá ?

Klára Rulíková Vítková: Rodina bere ještě příspěvek na bydlení a doplatek do životního minima. Oblečení a potřeby pro děti získávají ze sbírek, které jsou pro tuto rodinu organizovány, plenky jsou do dvou let zajištěny sponzorsky. Rodina zatím s financemi vychází a transparentní účet chtějí využít pro děti až půjdou do školy, což velmi oceňuji.

Vít: Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli i tedka jezdíte za paterčatama? Děkuji za odpověd.

Klára Rulíková Vítková: Vídám se s rodinou tak 1x měsíčně, nemám už příliš času i vzhledem ke svým současným zdravotním problémům. Do Milovic za Sašou jedu tento pátek :-)

Zuzka: Dobrý den, jak vypadá situace u paterčat nyní? Mají zajištěnu pomoc pečovatelek? Neumím si to vůbec představit, jak to můžou zvládnout, aby se z toho nezhroutili nebo nezbláznili :-)

Klára Rulíková Vítková: V současné době v pracovní dny má Saša dvě pečovatelky poskytované ze zákona o sociálních službách na 4 hodiny denně, které pomáhají s domácností (úklid, nákup, vaření) a 2,5 terénních pracovnic, které mamince pomáhají s péčí o děti a jejich výchovou a posilují její rodičovské kompetence. V tuto chvíli je maminka s vykrytím služeb spokojená.

Radka: Dobrý den Kláro, v posledním díle i dnes na začátku rozhovoru jste zmínila, že jste věnovala Saše a dětem hodně času, a že to začalo vadit Vaší rodině i nadřízeným. Litujete toho? Snažila byste se tento čas zpětně omezit?

Klára Rulíková Vítková: Ano, vadilo, ale věděla jsem, že když to neudělám, Saša si sama neporadí a nikoho jiného, na koho by se mohla obrátit neměla... Nyní jsem kontakty hodně omezila, ale rodině pomáhám stále (už jen tím, že se snažím organizovat sbírky a zaměstnávám u Saši 2,5 pracovnic - znamená to docela složitou personální práci a koordinaci služeb).

Kateřina : Dobrý den chtěla jsem se zeptat co ji vedlo vůbec jít do natáčení ze svého soukromého života,je to jen finačně že z toho něco má..?Neměla by lepší to řešit mimo kameru?A byla by klidnější když to celý narod vidí.Jste šikovní,že ji pomáháte a ona to zvládá-jak se říkas rezervou.Děkuji a mějte se krásně.

Klára Rulíková Vítková: Myslím, že jedním z důvodů bylo, že chtěli mít památku na první rok života s dětmi (v tom shonu si maminky vícerčat z prvních let moc nepamatují). Samozřejmě další důvod byl, že se jedná o raritu, rodina se rázem stala celebritami a myslím si, že jim to vyhovovalo (nikdy to nezažili a užívali si kamery a natáčení). Jistě nebyla zanedbatelná i finanční odměna za natáčení. Spousta věcí, které byly hodně na hraně se řešily mimo kameru a spousta natočeného se do vysílání vůbec nedostalo... Přesto je seriál velmi autentický a není v ničem nahraný.