PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#2251 verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové

2015-03-21 13:35

#2248: - Oficiální prohlášení předsedkyně Klubu dvojčat a vícerčat Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové 

Záznam chatu z pondělí 3. listopadu 2014 během vysílání

 Tony: Klaro krom tech odpovedi, ktere nejsou pravdiveeeee. A lzi ktere tu projevujes . Nepripadas mi jako clovek kterej ma pravo sirit nesmysly. . . . . . Babicka tu pracuje? Ukaz mi kde.. klarko timto bych chtel aby jsme nase uzasne vztahy plnych lzi a vypocitavosti . Z tve strany samozdejme .. chci ja i sasa ukoncit veskery styk. Nebudu se docitat jak se po nas vezes...

 

Klára Rulíková Vítková: Je mi líto, že rodina má pocit, že o ní lžu. Babička pracovala 9 měsíců v rodině, od října zde již zaměstnána není (netuším, že bych někde uvedla, že v současné době pracuje)... Nemyslím si, že se po Vás vozím - raději si to povíme osobně v pátek, OK?

--------------

Jana: Dobrý den, neumím si to predstavit, dá se vyjít na měsícs rrodičovským příspěvkem a platem přítele Sasi? Nebo co z toho pokryjí a na co jim nezbývá ?

Klára Rulíková Vítková: Rodina bere ještě příspěvek na bydlení a doplatek do životního minima. Oblečení a potřeby pro děti získávají ze sbírek, které jsou pro tuto rodinu organizovány, plenky jsou do dvou let zajištěny sponzorsky. Rodina zatím s financemi vychází a transparentní účet chtějí využít pro děti až půjdou do školy, což velmi oceňuji.

Vít: Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli i tedka jezdíte za paterčatama? Děkuji za odpověd.

Klára Rulíková Vítková: Vídám se s rodinou tak 1x měsíčně, nemám už příliš času i vzhledem ke svým současným zdravotním problémům. Do Milovic za Sašou jedu tento pátek :-)

Zuzka: Dobrý den, jak vypadá situace u paterčat nyní? Mají zajištěnu pomoc pečovatelek? Neumím si to vůbec představit, jak to můžou zvládnout, aby se z toho nezhroutili nebo nezbláznili :-)

Klára Rulíková Vítková: V současné době v pracovní dny má Saša dvě pečovatelky poskytované ze zákona o sociálních službách na 4 hodiny denně, které pomáhají s domácností (úklid, nákup, vaření) a 2,5 terénních pracovnic, které mamince pomáhají s péčí o děti a jejich výchovou a posilují její rodičovské kompetence. V tuto chvíli je maminka s vykrytím služeb spokojená.

Radka: Dobrý den Kláro, v posledním díle i dnes na začátku rozhovoru jste zmínila, že jste věnovala Saše a dětem hodně času, a že to začalo vadit Vaší rodině i nadřízeným. Litujete toho? Snažila byste se tento čas zpětně omezit?

Klára Rulíková Vítková: Ano, vadilo, ale věděla jsem, že když to neudělám, Saša si sama neporadí a nikoho jiného, na koho by se mohla obrátit neměla... Nyní jsem kontakty hodně omezila, ale rodině pomáhám stále (už jen tím, že se snažím organizovat sbírky a zaměstnávám u Saši 2,5 pracovnic - znamená to docela složitou personální práci a koordinaci služeb).

Kateřina : Dobrý den chtěla jsem se zeptat co ji vedlo vůbec jít do natáčení ze svého soukromého života,je to jen finačně že z toho něco má..?Neměla by lepší to řešit mimo kameru?A byla by klidnější když to celý narod vidí.Jste šikovní,že ji pomáháte a ona to zvládá-jak se říkas rezervou.Děkuji a mějte se krásně.

Klára Rulíková Vítková: Myslím, že jedním z důvodů bylo, že chtěli mít památku na první rok života s dětmi (v tom shonu si maminky vícerčat z prvních let moc nepamatují). Samozřejmě další důvod byl, že se jedná o raritu, rodina se rázem stala celebritami a myslím si, že jim to vyhovovalo (nikdy to nezažili a užívali si kamery a natáčení). Jistě nebyla zanedbatelná i finanční odměna za natáčení. Spousta věcí, které byly hodně na hraně se řešily mimo kameru a spousta natočeného se do vysílání vůbec nedostalo... Přesto je seriál velmi autentický a není v ničem nahraný.

 


Nepřihlášený uživatel

#2252 petici a KVR:ANO

2015-03-21 13:44

#2250: - Re:  

re: Jak to tak vypadá pravdu se nedozvíme

 kdo nechce videt nevidi, kdo nechce slyset neslysi

tech informaci na webech je hafo

Klarka rekla o patercatech pravdu 


Nepřihlášený uživatel

#2253 Re:

2015-03-21 14:04

#2249: -  

 To je zajímavé, Klára tvrdí opak. Že sama maminku kontaktovala v nemocnici dávno před porodem. 


Nepřihlášený uživatel

#2254 Re: Re:

2015-03-21 14:07

#2253: - Re:  

 nic takoveho netvrdila.Sasa pozadala, aby ji Klarakontaktovala dceru primare. A jak vsichni vedi, Sasa nikomu nevola, jen prozvani...


Nepřihlášený uživatel

#2255 Re: Re: Re:

2015-03-21 15:44

#2254: - Re: Re:  

 Nechci se hádat, ale sama Klára to popisuje na webu čt, stačí si to tam přečíst. Tak se dělají drby a "zaručené" informace, že? 


Nepřihlášený uživatel

#2256 Re: Re: Re: Re:

2015-03-21 15:49

#2255: - Re: Re: Re:  

 Je to až trapné, jak jsou lidé proti mamce paterčat zaujati. Nakonec viz.drbna 2254.nepřečte si ani prd a jen papouškuje, co někde v blesku četla. Ale už i ten blesk je objektivnější a ví víc než vy! 

 


Nepřihlášený uživatel

#2257 Re: Re: Re:

2015-03-21 16:03

#2254: - Re: Re:  

 Co kdybyste se za tu hnusnou lež zde diskutujícím omluvila? A tím vlastně i Saši? 


Nepřihlášený uživatel

#2258 petici ANO

2015-03-21 16:48

#486: - proc nam lzete? 

 

Kontaktovala jsem rodinu, tak jako celou řadu jiných s vícečetným těhotenstvím, abych jí pomohla, Saša mě o to dokonce skrze dceru primáře požádala.

 

 Rodinu paterčat jste tedy kontaktovala, abyste jim pomohla se zorientovat v tom, na co mají nárok?

Když jsem se o nich dozvěděla, vůbec jsem netušila, že jsou to Romové. Vnímala jsem narození paterčat jako obrovskou raritu, výjimečnou událost, která si pomoc zaslouží. Informovala jsem patřičné úřady, o rodinu se měl postarat odbor sociální péče z Lysé na Labem, ale vlastně všichni čekali, jak se situace vyvine. Městský úřad jim nabídl byt a proplácení jedné pečovatelky navíc. Dál se ale neangažovali. Dneska vím, že oni tu rodinu znali. Já ne.

 


Nepřihlášený uživatel

#2259 petici a KVR:ANO

2015-03-21 16:53

#2256: - Re: Re: Re: Re:  

uz zase zacinate s vulgaritou a agresivitou?

 za PRAVDU se neomlouva

pisatelka napsala jen to co slysela a vycetla v Idnes v clanku s Klarou Rulikovou a na diskuzich v Ceste Televizi

Blesk je hlasna trouba Kroscena a Kinove


Nepřihlášený uživatel

#2260 Re: verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové

2015-03-21 18:52

#2251: - verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové 

 Záznam chatu z pondělí 3. listopadu 2014 během vysílání

 Tony: Klaro krom tech odpovedi, ktere nejsou pravdiveeeee. A lzi ktere tu projevujes . Nepripadas mi jako clovek kterej ma pravo sirit nesmysly. . . . . . Babicka tu pracuje? Ukaz mi kde.. klarko timto bych chtel aby jsme nase uzasne vztahy plnych lzi a vypocitavosti . Z tve strany samozdejme .. chci ja i sasa ukoncit veskery styk. Nebudu se docitat jak se po nas vezes...

článek v Idnes vyšel až v lednu a do té doby paní KVR neřekla nic špatného, tak o co jim šlo?

A nechápu proč jí psal na chat a rovnou nezavolal, když je před tím volali několikrát denně


Nepřihlášený uživatel

#2261 Re: Re: verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové

2015-03-21 19:00

#2260: - Re: verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové 

 slo jim o penizky na TU

od Kroscena to byla zakernost, chteli Klarce ublizit, verejne ji pospinit aby se dostali k TU

vedeli ze na to chatu bude hodne lidi a asi cekali ze se toho media chytnou

cely chat se Klarka o babicce ani jednou nezminila


Nepřihlášený uživatel

#2262 Re: petici a KVR:ANO

2015-03-21 19:04

#2259: - petici a KVR:ANO 

 Jak došlo ke kontaktu s rodiči paterčat?

V dubnu mi volala redaktorka ČT Bára Straňáková, že si našla na internetu naši stránkudvojcata.cz, a řekla mi, že v Podolí, kde pracuje její otec jako lékař, leží maminka, která čeká paterčata. Ptala se, jakým způsobem by šlo téhle mamince pomoct a co my, tehdy ještě Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat, pro ni můžeme udělat. Vysvětlila jsem jí, že mamince nemůžeme pomoci finančně (což byla jedna z otázek), ale můžeme jí poradit, na co všechno má nárok. Dala mi na maminku telefon a já se se Sašou spojila. Pak jsem za ní do porodnice jezdila po práci několikrát týdně a stala se její tiskovou mluvčí.


Nepřihlášený uživatel

#2263 Re: Re: petici a KVR:ANO

2015-03-21 19:07

#2262: - Re: petici a KVR:ANO 

 Hold pani KVR napsala a 

řekla to, co se jí momentálně hodilo. Pokud jsou obě odpovědi pravdivé, jinak to nebude


Nepřihlášený uživatel

#2264 Re: petici a KVR:ANO

2015-03-21 19:23

#2259: - petici a KVR:ANO 

 A to není vulgarita a agresivita, když někdo vědomě lže? 

 


Nepřihlášený uživatel

#2265 Re: verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové

2015-03-21 19:23

#2251: - verejne napadeni Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové 

 Jak to chápu tak, měli tři  PŮL PRACOVNIC, TO JE CELKEM 28 HODIN, to snad není málo a určitě je nenechala vypít kafíčko a proháněla je jak se patří.


Nepřihlášený uživatel

#2266 petici a KVR:ANO

2015-03-21 19:57

#2264: - Re: petici a KVR:ANO 

re: scenaristka Libuska.....Někdy mě Saša prozváněla i několikrát za den

ale vím, že i Tondovi už občas lezlo Sašino telefonování na nervy, a Saša mi musela volat tajně z koupelny.

 V Milovicích jsme natáčeli každý týden i víckrát a pak jsem ještě několikrát přijela za Sašou a Tondou, abychom plánovali, co budeme dál točit, ale to je štvalo a říkali, že nedokážu na chvíli vypnout, že jen pořád myslím na práci. A co se týče volání, to nepřestalo, i když už netočíme. Někdy mě Saša prozváněla i několikrát za den, a moje rodina to těžce nesla a komentovala slovy: „Nechceš se k těm paterčatům přestěhovat?“ Na druhou stranu ale vím, že i Tondovi už občas lezlo Sašino telefonování na nervy, a Saša mi musela volat tajně z koupelny.


Nepřihlášený uživatel

#2267 petici a KVR:ANO

2015-03-21 20:02

#2263: - Re: Re: petici a KVR:ANO 

 tak pokud vim nejdrive byla tiskova mluvci za patercata 

1- Romana Fisherova

2-Klarka

3-Petra Dobiasova? nebo Samkova?


Nepřihlášený uživatel

#2268 Re: petici a KVR:ANO

2015-03-21 20:30

#2266: - petici a KVR:ANO 

 No vidíte, myslí si, že jsou středobodem světa a všichni se budou točit jen kolem nich, je to velice výstižné. Prozváněla, neplatila, co k tomu dodat.

 


Nepřihlášený uživatel

#2269 Re: Re: petici a KVR:ANO

2015-03-21 23:16

#2268: - Re: petici a KVR:ANO 

 Ale no tak... Kdo chce psa bít hůl si vždycky najde? Za 1.mám neomezený tarif a kamarádi, co ho nemají, taky vždy

jen prozvánějí. A za 2.kdyby volala za své, budete nadávat, že provolává peníze od dárců, nebo příspěvky od státu. Tak trochu soudnosti, prosím. 


Nepřihlášený uživatel

#2270 petici a KVR:ANO

2015-03-22 03:09

#2269: - Re: Re: petici a KVR:ANO 

 re: Kdo chce psa bít hůl si vždycky najde

 vidite jak to hezky pasuje a zrovinka na vas samotnou 

psy chcete mlatit, klacek taky mate a uz mlatite hlava nehlava  a

podstrkujete ty svoje priblble nazory a hned  tady moraluzujete

tak za PRVE!

uniklo vam ze SASA mela 5-6 leteho kloucka ktery neumel dobre mluvit

mozna kdyby SASA jako matka s klouckem vice  hovorila, cetla mu knizky a vice casu nez

vykecavanai na telefonu  venovala svemu synkovi nemusel by sislat jako 2-3 lete dite

a taky by SASA mela vice casu na svoje patercata,

to  vite kdyz pet deti chce pochovat, zazpivat, nakrmit,

prebalit a matka se zavre v koupelne aby se mohla vykecat

tak pak ty jedny ruce proste chybi

a za DRUHE! 

tady jde o to ze kdyz to matka nezvladne tak kdo to bude delat?

a jak rekla hodna teta Petra ...ony ji ty deti taky muzou odebrat

a za TRETI!

bude mit Klara pravdu a kazdy se zacne ptat a co delal sta ze k tomu doslo?

re:

až rodina padne a děti jim seberou? Jaká se snese vlna kritiky za to, že se stát nepostaral?

 


Nepřihlášený uživatel

#2271

2015-03-22 03:52

A ámen O:-) 


Nepřihlášený uživatel

#2272 Amen

2015-03-22 06:44

Amen bude až se vše nějak ukončí, rodinka dostane to, co chce a snad konečně budou spokojeni. Něco je na celém příběhu divně, nikdo nic pořádně neví, zůčastnění mají jen narážky a ostatní se můžeme jen dohadovat, že šlo v prvé řadě o peníze. Ty jsou na prvém místě. Nokdo nezná faktický příjem rodiny a ta to pochopitelně nepustí ven, protože by už nemohli dostávat dávky od státu. Myslím, že největší příjem je z televize a bulváru. Nic se nedělá zadarmo a náležitě nám to předvedla Kiňová st.Ono když se čte chat mezi řádky, tal lecos dojde, ale nic není podložené, vše jsou jen doměnky. Rohlíky, to byl jen zástupný problém na který se mohou dnes vymlouvat.


Nepřihlášený uživatel

#2273 Re: Amen

2015-03-22 08:17

#2272: - Amen 

 SOUHLASÍM...... a jinak hlavně by si příjmy u rodiny měl kontrolovat stát a néjen rodiny které žádají o příspěvek na děti ..... překročím třeba 15,- a užnic nedostanu.... jsme si všichnirovni


Nepřihlášený uživatel

#2274 Re: Re: Re: Re:

2015-03-22 08:23

#2257: - Re: Re: Re:  

 proč by se nekdo mel omlouvat te lharce?

ze je lharka dokazal i MU Milovice !!!!!!!!!!!

to vysvetluje vse hlavne charakter menovane


Nepřihlášený uživatel

#2275 Re: Amen

2015-03-22 09:48

#2272: - Amen 

Amen bude po ukončení petice.

Všichni, kolik nás tady je, nebo bylo, se třeseme na nové informace. Každý z nás má nějaký svůj důvod, proč tuto petici podepíše - nepodepíše, komentuje - nekomentuje. ví - neví, přeje - nepřeje, ale nejhorší je, že si domýšlíme cokoliv, co nás zrovna tíží (a nemá souvislost s dokumentem).

Holt, jsme jen lidi a projevujeme emoce. Je nám líto, když někdo nepochopí, že to myslíme dobře. Někdo si vyleje vztek a má pocit, že si ulevil a někomu to natřel.

Rodina paterčat je jaká je, nechali se zviditelnit v dokumentu, v dané situaci reagovali, jak reagovali.

Pani KVR je jaká je a profesionálně reagovala, jak reagovala.

Že sme mrkli do kuchyně jiné rodiny, se bijeme v prsa, že máme právo komentovat a rozhodovat? Ani náhodou. Stejně si vše udělají dle svého, líbí - nelíbí. 

A peníze? Vždy je rodina o penězích. Co tato rodina odvedla - neodvedla státu? Tak ji postavme na hranici a stačí škrtnout. Bude sociání politika vyřešena? Těžko.

Chladíme si žáhu na jediné, zviditelněné romské rodině.