Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Pan ministr Pelikán je pokrytec

/ #5826 Re: Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!!

2015-11-20 09:30

#5813: - Tenhle ... půjde taky brzo od válu!!! 

cituji:

„Každý případ by musel být individuálně posouzen. Pokud ale někdo vyjadřuje obavy z radikalizace islámu či útoků, které se ve jménu islámu konají, nemůže být trestně stíhán. Je třeba rozlišovat náboženství a jeho radikální podoby směřující k potlačení hodnot, na nichž je postaven náš stát. V trestním zákoníku lze najít i jiná ustanovení, která mohou být v dnešní době aktuální a která mají za cíl chránit demokracii a lidské svobody. Například  § 403 uvádí: ´Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka..., bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.´  Sami můžete posoudit, zda se nedopouští tohoto trestného činu lidé hlásající a propagující zavedení islámského práva šaría,“ uvedl předseda Ústavněprávního výboru sněmovny Jeroným Tejc z ČSSD.

„Obdobně zajímavé ustanovení nabízí trestní zákoník v § 340: ´Kdo … jinému po nedovoleném překročení státní hranice umožní či mu pomáhá přepravit se přes území České republiky nebo takové přepravení organizuje, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.´ Nepochybně i tato ustanovení trestního zákona by neměla uniknout nejen ministru spravedlnosti a ministru pro lidská práva,“ dodal Tejc

... a já tedy říkám, že ministr Pelikán je pokrytec, POKRYTEC, pokrytec ! ... protože si vybírá jen jeden zákon a  paragraf, a ostatní (možná úmyslně) zamlčuje !!!???

dále cituji:

„Přiznám se, že mám z islámu také obavu, i když s některými extrémnějšími kritikami, které jdou z úst Miloše Zemana, se neztotožňuju. Ale také nejsem příznivcem islámu. Takže podle mě o trestný čin nešlo, debata probíhala ještě v hranicích toho, kam debata v demokracii smí dojít. Hájím svobodu slova. A spíše si myslím, že by se politici neměli zabývat tím, jak občané cítí nebezpečí ze strany islámu. Za větší nebezpečí považuji imámy, kteří v evropských mešitách vyzývají k nenávisti. To je dle mě mnohem větší problém. To by měla policie řešit. A dle mého názoru by se pan ministr měl zaměřit tímto směrem. To znamená, že bychom měli řešit, co se káže v mešitách a zda někteří islámští kazatelé nenaplňují skutkovou podstatu trestných činů. Obavy lidí z islámu nejsou bezdůvodné. Měli bychom se zaměřit na to, co kážou imámové v mešitách proti evropské civilizaci. Francie letos vykázala 20 imámů. A byli vykázáni, nikoli pozavíráni. Takže by bylo absurdní, aby byl u nás zavírán někdo, kdo poukáže na reálný problém, byť nemusím souhlasit s tím, jak to dělá,“ dodal exministr spravedlnosti Pospíšil.   

(oba citáty z odpovědí politiků pro Parlamentní Listy)