Petice za zrušení zákazu jízdy kamionů v pátek mezi 17-21

Marek

/ #77 Re:

2016-07-04 15:14

#1: -  

Reaguji na příspěvek jednoho z vás na FB. 

Co je na tom zákazu nesmyslného? Silnice jsou přetížené především kamiony. Tento zákaz byl vytvořen s důvodu zvýšeného bezpečí na silnicích - proč v ČR a ne jinde? Protože přes nás jezdí převážně všechny kamiony na západ a obráceně - Poláci, Bulhaři, Turci, Litevci, Ukrajina, Slováci atd. prostě kamiony z východní Evropy. V tuto dobu zákazu se zvyšuje provoz osobních automobilů, takže proto byl tento zákaz vydán, pro bezpečí těchto řidičů a jejich rodin. Nejenže v petici kromě 3 nicneříkajících vět jsem žádný popis petice nenašel, ale navíc Ti co ji podepisují o problému nic neví, a navíc jsou tak hloupí, že "chtěli" jen někomu vyhovět. Nejdříve byste si měli zjistit fakta. Já si je nezjišťoval, ale pamatuji si dobře důvody tohoto zákazu. Za mě: razantní snížení kamionové dopravy - tzn, snížení hluku, prodloužení několikanásobné životnosti silnic, (potom se peníze mohou investovat rozumně do potřebných věcí), snížení škodlivin nejen emisí, ale i prachu (z opotřebení pneumatik apod.) vše s návazností na zdraví lidí. Kdo se pohybuje na silnicích, vidí snad sám jak to vypadá a především zde u nás směrem na Polsko a zpět..