Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“

Anonymous

/ #14

2025-02-11 12:46

Dobrý den senátoři,

jsem občan ČR a píši Vám, že se mi nelíbí závěrečný verdikt Středočeské kriminálky a dalších přidružených orgánu ve věci brutálního týrání zvířat odchycených do pasti v oboře Březka v okrese Praha-východ, kde jeden ze zaměstnanců správce obory Libor Beníček popravuje bezmilostně a brutálním způsobem za živa zdravá zvířata bez možnosti útěku nebo se bránit.

Tento vyslovený verdikt se mi nelíbí jelikož nejde o přestupek nýbrž o trestný čin týrání zvířat? Šéf obory pán Beníček byl příčetný a svým jednáním moc dobře věděl a byl si tímto vědom, jakou bolest svým činem zvířatům způsobuje, než je poté sprostě bez milosti usmrtí. Pan Beníček je občan svéprávný, příčetný, zdravý, kdy jeho krutost a způsob usmrcování ubohých zvířat nemá obdoby. Je opravdu hrozné, jak někdo i přes svou krutost za takové činy vyvázne dalo by se říct bez trestu? Proto Vás všechny žádám, aby jste přehodnotili správně tento případ a nedrželi nad někým takovým ochrannou ruku. Tímto verdiktem se všem sadistům uvolnili ruce a v jednání budou pokračovat a to ve větší míře jelikož se jim nic nestane? Tady šlo o oboru, ale příště Vám to může udělat problémový soused, který nenávidí zvířata, a vyhledává problémy? Přes zahradu Vám zláká například psa, kdy Vám jej utýrá, poté bez milosti zabije? Pak Vám ho přehodí přes plot s tím, moc štěká? Proč ne? Za přestupek to ujde a možná i domluvou? 

Nechápu, jak taková krutost může být přestupek? Pan Beníček nastražil již s úmyslem týrat, poté zabíjet sklopec a čekal na jakékoli zvíře, které se do sklopce chytne. Poté dle mého názoru mu to dělalo radost, jak do nich mohl píchat, jelikož zvířata určitě plakala bolestí. Zde již není něco normálního, ale jde vidět, že jde o člověka, který je schopen udělat i horší věci? Nad řvoucími zvířaty se pravděpodobně ukájel než je z krutosti ze zbraní popravil? Už tady bych žádala lékařské posudky, zda taková osoba může vlastnit zbraň. S takovou může takový člověk bez charakteru a soucitu tuto zbraň namířit na kohokoliv? K takovému člověku já určitě nemám důvěru a měla bych obavu vedle něho bydlet? To nehledě na to, že zde týral a zabíjel i chráněná zvířata? Dokonce do sklopce chytil i zvířata, která určitě někomu patřila, kočky? I kdyby tato zvířata nikomu nepatřila, tak nikdo nemá právo krutým způsobem ba žádným způsobem zvíře týrat a posléze popravit? Pro mě a jiné lidi tento člověk je a bude navždy vrah? I ta obyčejná kočka bez PP má pro majitele svou cenu? Nebo si myslíte, že ne? Pokud jste majitel jakéhokoli zvířete, tak by se Vám asi nelíbilo, že Váš soused se bude chtít zbavit Vašeho mazlíčka, kdy tímto verdiktem dostal šanci? Připadá vám to normální? Mě určitě ne?

Na školách přednáším a dětem vštěpuji, že se mají chovat k přírodě a ke zvířátkům slušně? Vštěpuji jim do hlavy, že nikoho nemá právo týrat jakékoli zvíře? Po tomto budu muset dětem vštěpovat, že pokud se jim nějaké zvíře znelíbí, tak jej můžou týrat, zabít a za ten čin se jim nic nestane? 

Z tohoto důvodu Vás žádám, abyste se zasadila o hlasování ve prospěch této petice. Věřím, že Vaše rozhodnutí může mít významný dopad.

Děkuji Vám za Váš čas a zvážení mé prosby. Budu s napětím sledovat další vývoj.
S pozdravem
Pavla Rajnyšová, Ostrava

Placená propagace

Tuto petici propagujeme 3000 lidem.

Zjistit více...