Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“

Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“ / Oznámení / Další jednání v Senátu 12.2.22025 a tentokrát nám můžete pomoci / Komentáře

Nepřihlášený uživatel

2025-02-03 19:14

Stalo se, napsáno
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#2 Re:

2025-02-03 21:18

#1: -  Díky :-)

Nepřihlášený uživatel

2025-02-04 08:17

Napsáno, posláno. Ale můj obdiv patří vám a moc vám tímto děkuji za vaši snahu . M. Bednárová

Nepřihlášený uživatel

2025-02-04 09:45

Je to strašný že kočky moc nikoho nezajímají přitom ta situace je naprosto neudržitelná. Kočky se množí geometrickou řadou soudy nefungují kočky jsou týrání vyhazovány nikdo jejich stavy nekontroluje útulky a různá depozita praskají ve švech a není kam prostě ty kočky dávat. Kočka domácí se prostě venku sama neuživí to jsou naprostý nesmysly kdyby kočka byla velká jako pes tak už by se to dávno řešilo. Proboha snažíme v 21 století a musí se to změnit měly by být povinné kastrace obce vy s tím měli pomáhat měli mi měli by mít záchytné kotce.
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#5 Re: :-)

2025-02-04 10:36

#3: -  Děkuji

Nepřihlášený uživatel

2025-02-05 05:36

Obrovské díky, paní Dvořákové! Moje zkušenosti s nacházením koťat v okolí Dobrušky vylíčeny a poslány všem senátorům s prosbou o podporu této iniciativy. Irena Balcarová
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#7 Re: :-)

2025-02-05 12:06

#6: -  Díky.

Nepřihlášený uživatel

2025-02-07 05:52

Dobrý den. Obeslala jsem všechny slušnou formou. Rozepsala jsem se při popisování osudů mých nalezenců jako Balzac. Snad se situace kolem kočičích chudáků pohne už k lepšímu.

Nepřihlášený uživatel

2025-02-07 05:52

Dobrý den. Obeslala jsem všechny slušnou formou. Rozepsala jsem se při popisování osudů mých nalezenců jako Balzac. Snad se situace kolem kočičích chudáků pohne už k lepšímu.
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#10 Re:

2025-02-07 09:09

#8: -  

Díky :-)

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re:

2025-02-07 19:33

#10: Kamila Dvořáková - Re:  

Poděkování patří hlavně Vám a to nejvetší. 

Nepřihlášený uživatel

2025-02-10 13:20

I takto může vypadat váš dopis senátorovi. Zasláno všem senátorům a senátorkám.
Vážená paní senátorko,

obracím se na Vás jako občan České republiky a volič, kterému velice záleží na zacházení se zvířaty - v tomto případě na problematice koček. Vím, že brzy budete rozhodovat o této petici „Za změnu zákonů pro kočky“, a proto Vás chci požádat, abyste podpořila její myšlenku a pomohla dosáhnout pozitivní změny.

Toto téma se mě osobně dotýká, protože sama jsem majitelkou koček a zároveň krmím několik koček v okolí svého bydliště. Já sama mám to štěstí, že žiji v Ostravě, která má vlastní kastrační program. S pomocí města jsem nechala venkovní kočičky kastrovat. Bohužel měst a obcí, které takovou aktivitu mají, je v České republice stále jako šafránu. I přesto, když byla jedna z koček očividně nemocná, měla jsem pouze dvě možnosti. Nechat ji v bolestech pomalu umírat, nebo se pokusit ji umístit do některého útulku, kde byli schopni jí zajistit veterinární péči. Útulek pro kočky spravovaný městem v Ostravě prostě chybí.

I proto se kočky, jak už je prokázáno, nekontrolovatelně množí. Trpí hladem, umírají v nemocech. Stále ještě umírají nechtěná koťata utopením nebo usmrcením, stále se jich majitelé zbavují i odložením do popelnic. Stále, i přesto, že opuštění zvířete je trestný čin, se koček zbavují majitelé tím, že je prostě vyhodí na ulici. A to se ani nezmiňují o tom, že tresty za týrání zvířat jsou v naši republice stále spíše směšné, třebaže zákony, podle kterých by se měly soudit, existují.

Myslet si, že spolky a útulky dělají svou práci jen proto, že je to "baví", je nejen hloupé, ale řekla bych přímo nebetyčně pitomé. Jak může člověk, zvlášť senátor, vůbec něco takového vypustit z úst, je pro mne naprosto nepochopitelné. Právě dobrovolníci a soukromé útulky nahrazují práci těch, kteří by se starat měli. Obcí. Výsledek je ten, že útulky praskají ve švech, o každou korunu prosí veřejnost, starají se na úkor vlastních peněz, vlastního času. A nedělají to pro zábavu, ale proto, že se na utrpení koček nedokáží jen tak dívat a nic proti němu nedělat.

Je také hloupost rozlišovat u koček zda se jedná o zvíře toulavé nebo opuštěné. Nebo snad u psů tohle nějak rozlišujeme? Jediným a nejlepším řešením jak zamezit nekontrolovanému množení koček je kastrace a také povinné značení zvířat majitelem. Je tisíckrát lepší zaplatit jednu kastraci jedné kočce, než mít na stejném místě za rok koček třeba patnáct. A ano - ono jich nebude patnáct, protože většína mláďat nepřežije do dospělosti. Ale spoléhat na takovou alternativu je prostě zrůdnost.

Z tohoto důvodu Vás žádám, abyste se zasadila o hlasování ve prospěch této petice. Věřím, že Vaše rozhodnutí může mít významný dopad.

Děkuji Vám za Váš čas a zvážení mé prosby. Budu s napětím sledovat další vývoj.

Jana Bejochová
Ostrava
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#13 Re: Díky!

2025-02-10 19:43

#12: -  

Anonymous

2025-02-11 12:46

Dobrý den senátoři,

jsem občan ČR a píši Vám, že se mi nelíbí závěrečný verdikt Středočeské kriminálky a dalších přidružených orgánu ve věci brutálního týrání zvířat odchycených do pasti v oboře Březka v okrese Praha-východ, kde jeden ze zaměstnanců správce obory Libor Beníček popravuje bezmilostně a brutálním způsobem za živa zdravá zvířata bez možnosti útěku nebo se bránit.

Tento vyslovený verdikt se mi nelíbí jelikož nejde o přestupek nýbrž o trestný čin týrání zvířat? Šéf obory pán Beníček byl příčetný a svým jednáním moc dobře věděl a byl si tímto vědom, jakou bolest svým činem zvířatům způsobuje, než je poté sprostě bez milosti usmrtí. Pan Beníček je občan svéprávný, příčetný, zdravý, kdy jeho krutost a způsob usmrcování ubohých zvířat nemá obdoby. Je opravdu hrozné, jak někdo i přes svou krutost za takové činy vyvázne dalo by se říct bez trestu? Proto Vás všechny žádám, aby jste přehodnotili správně tento případ a nedrželi nad někým takovým ochrannou ruku. Tímto verdiktem se všem sadistům uvolnili ruce a v jednání budou pokračovat a to ve větší míře jelikož se jim nic nestane? Tady šlo o oboru, ale příště Vám to může udělat problémový soused, který nenávidí zvířata, a vyhledává problémy? Přes zahradu Vám zláká například psa, kdy Vám jej utýrá, poté bez milosti zabije? Pak Vám ho přehodí přes plot s tím, moc štěká? Proč ne? Za přestupek to ujde a možná i domluvou? 

Nechápu, jak taková krutost může být přestupek? Pan Beníček nastražil již s úmyslem týrat, poté zabíjet sklopec a čekal na jakékoli zvíře, které se do sklopce chytne. Poté dle mého názoru mu to dělalo radost, jak do nich mohl píchat, jelikož zvířata určitě plakala bolestí. Zde již není něco normálního, ale jde vidět, že jde o člověka, který je schopen udělat i horší věci? Nad řvoucími zvířaty se pravděpodobně ukájel než je z krutosti ze zbraní popravil? Už tady bych žádala lékařské posudky, zda taková osoba může vlastnit zbraň. S takovou může takový člověk bez charakteru a soucitu tuto zbraň namířit na kohokoliv? K takovému člověku já určitě nemám důvěru a měla bych obavu vedle něho bydlet? To nehledě na to, že zde týral a zabíjel i chráněná zvířata? Dokonce do sklopce chytil i zvířata, která určitě někomu patřila, kočky? I kdyby tato zvířata nikomu nepatřila, tak nikdo nemá právo krutým způsobem ba žádným způsobem zvíře týrat a posléze popravit? Pro mě a jiné lidi tento člověk je a bude navždy vrah? I ta obyčejná kočka bez PP má pro majitele svou cenu? Nebo si myslíte, že ne? Pokud jste majitel jakéhokoli zvířete, tak by se Vám asi nelíbilo, že Váš soused se bude chtít zbavit Vašeho mazlíčka, kdy tímto verdiktem dostal šanci? Připadá vám to normální? Mě určitě ne?

Na školách přednáším a dětem vštěpuji, že se mají chovat k přírodě a ke zvířátkům slušně? Vštěpuji jim do hlavy, že nikoho nemá právo týrat jakékoli zvíře? Po tomto budu muset dětem vštěpovat, že pokud se jim nějaké zvíře znelíbí, tak jej můžou týrat, zabít a za ten čin se jim nic nestane? 

Z tohoto důvodu Vás žádám, abyste se zasadila o hlasování ve prospěch této petice. Věřím, že Vaše rozhodnutí může mít významný dopad.

Děkuji Vám za Váš čas a zvážení mé prosby. Budu s napětím sledovat další vývoj.
S pozdravem
Pavla Rajnyšová, Ostrava

Nepřihlášený uživatel

#15 Re:

2025-02-11 22:14

#1: -  

Vážený pane senátore,   píši Vám jako občanka ČR, které velmi záleží na tom, aby se změnil zákon pro kočky. Toto téma se mě osobně týká, protože i já patřím mezi dobrovolníky, kteří se ve svém volném čase věnují opuštěným kočkám.  Společnost je vyspělá tak, jak se chová ke zvířatům a já mám často pocit, že jsme pořád ve středověku a ne v 21.století. I já jsem dobrovolník, co se u nás na vsi stará z vlastní kapsy o 15 koček bez majitele v kravíně a sama jich má doma 5, z toho 3 zachráněné z onoho kravína. Kočky jsem pochytala a nechala vykastrovat za finanční podpory jednoho spolku. Běžný kolorit českých vesnic, kočka je věc, když má koťata, utopit nebo hodit do vepřínů a kravínů, ony to tam nějak zvládnou. Marně se snažím apelovat na obec, marně pořád někam píši, boj s větrnými mlýny je skoro beznadějný a jedinec revoluci bohužel neudělá. Ve většině je síla. Ve finále jsem všem jen pro smích. Ale děláme to přece rádi a když se nám nebude chtít, tak s tím můžeme seknout, nikdo nám to vyčítat nebude..., jak pravil senátor Petr Vícha na předešlém jednání paní Evě Hulcové. Ale právě proto, že mně a ostatním podobným to jedno není, děláme to dál, těžko se vyskakuje z rozjetého vlaku. Kdyby právě všem v tomto státě, kteří něco můžou změnit to jedno nebylo, vypadalo by to v naší zemi jinak. Kočky a obecně zvířata skoro nikoho nezajímají. Ale věřte, že přemnožené kočky jsou a budou velký problém. Už i jinde v Evropě to pochopili a začali prosazovat kastrační programy (např. Španělsko, Belgie, Rakousko). Proč si z nich nevzít příklad?   Proto vás prosím, abyste se zasadil o podporu této petice v celém jejím znění. Přiznávám, jsem velkým milovníkem koček (všech zvířat), jsou to úžasná stvoření, kdo pochopí jejich povahu a duši, propadne kouzlu, je ztracen. Přesto si uvědomuji, že jejich nekontrolované množení přináší a bude přinášet spoustu potíží.   Děkuji za Váš čas i za zvážení této žádosti.     S úctou   Markéta Bulířová České Budějovice

Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Děkuji

2025-02-12 22:03

#14: -  

Placená propagace

Tuto petici propagujeme 3000 lidem.

Zjistit více...