Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
- Petice
- Oznámení 14
- Podpisy 15 959
- Komentáře
- Statistika
- Zásady ochrany osobních údajů
- Zvláštní viditelnost
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“ / Oznámení / Další jednání v Senátu 12.2.22025 a tentokrát nám můžete pomoci / Komentáře
Nepřihlášený uživatel |
#12025-02-03 19:14Stalo se, napsáno |
Nepřihlášený uživatel |
#32025-02-04 08:17Napsáno, posláno. Ale můj obdiv patří vám a moc vám tímto děkuji za vaši snahu . M. Bednárová |
Nepřihlášený uživatel |
#42025-02-04 09:45Je to strašný že kočky moc nikoho nezajímají přitom ta situace je naprosto neudržitelná. Kočky se množí geometrickou řadou soudy nefungují kočky jsou týrání vyhazovány nikdo jejich stavy nekontroluje útulky a různá depozita praskají ve švech a není kam prostě ty kočky dávat. Kočka domácí se prostě venku sama neuživí to jsou naprostý nesmysly kdyby kočka byla velká jako pes tak už by se to dávno řešilo. Proboha snažíme v 21 století a musí se to změnit měly by být povinné kastrace obce vy s tím měli pomáhat měli mi měli by mít záchytné kotce. |
Nepřihlášený uživatel |
#62025-02-05 05:36Obrovské díky, paní Dvořákové! Moje zkušenosti s nacházením koťat v okolí Dobrušky vylíčeny a poslány všem senátorům s prosbou o podporu této iniciativy. Irena Balcarová |
Nepřihlášený uživatel |
#82025-02-07 05:52Dobrý den. Obeslala jsem všechny slušnou formou. Rozepsala jsem se při popisování osudů mých nalezenců jako Balzac. Snad se situace kolem kočičích chudáků pohne už k lepšímu. |
Nepřihlášený uživatel |
#92025-02-07 05:52Dobrý den. Obeslala jsem všechny slušnou formou. Rozepsala jsem se při popisování osudů mých nalezenců jako Balzac. Snad se situace kolem kočičích chudáků pohne už k lepšímu. |
Kamila Dvořáková Autor této petice |
#10 Re:2025-02-07 09:09Díky :-) |
Nepřihlášený uživatel |
#11 Re: Re:2025-02-07 19:33Poděkování patří hlavně Vám a to nejvetší. |
Nepřihlášený uživatel |
#122025-02-10 13:20I takto může vypadat váš dopis senátorovi. Zasláno všem senátorům a senátorkám. Vážená paní senátorko, obracím se na Vás jako občan České republiky a volič, kterému velice záleží na zacházení se zvířaty - v tomto případě na problematice koček. Vím, že brzy budete rozhodovat o této petici „Za změnu zákonů pro kočky“, a proto Vás chci požádat, abyste podpořila její myšlenku a pomohla dosáhnout pozitivní změny. Toto téma se mě osobně dotýká, protože sama jsem majitelkou koček a zároveň krmím několik koček v okolí svého bydliště. Já sama mám to štěstí, že žiji v Ostravě, která má vlastní kastrační program. S pomocí města jsem nechala venkovní kočičky kastrovat. Bohužel měst a obcí, které takovou aktivitu mají, je v České republice stále jako šafránu. I přesto, když byla jedna z koček očividně nemocná, měla jsem pouze dvě možnosti. Nechat ji v bolestech pomalu umírat, nebo se pokusit ji umístit do některého útulku, kde byli schopni jí zajistit veterinární péči. Útulek pro kočky spravovaný městem v Ostravě prostě chybí. I proto se kočky, jak už je prokázáno, nekontrolovatelně množí. Trpí hladem, umírají v nemocech. Stále ještě umírají nechtěná koťata utopením nebo usmrcením, stále se jich majitelé zbavují i odložením do popelnic. Stále, i přesto, že opuštění zvířete je trestný čin, se koček zbavují majitelé tím, že je prostě vyhodí na ulici. A to se ani nezmiňují o tom, že tresty za týrání zvířat jsou v naši republice stále spíše směšné, třebaže zákony, podle kterých by se měly soudit, existují. Myslet si, že spolky a útulky dělají svou práci jen proto, že je to "baví", je nejen hloupé, ale řekla bych přímo nebetyčně pitomé. Jak může člověk, zvlášť senátor, vůbec něco takového vypustit z úst, je pro mne naprosto nepochopitelné. Právě dobrovolníci a soukromé útulky nahrazují práci těch, kteří by se starat měli. Obcí. Výsledek je ten, že útulky praskají ve švech, o každou korunu prosí veřejnost, starají se na úkor vlastních peněz, vlastního času. A nedělají to pro zábavu, ale proto, že se na utrpení koček nedokáží jen tak dívat a nic proti němu nedělat. Je také hloupost rozlišovat u koček zda se jedná o zvíře toulavé nebo opuštěné. Nebo snad u psů tohle nějak rozlišujeme? Jediným a nejlepším řešením jak zamezit nekontrolovanému množení koček je kastrace a také povinné značení zvířat majitelem. Je tisíckrát lepší zaplatit jednu kastraci jedné kočce, než mít na stejném místě za rok koček třeba patnáct. A ano - ono jich nebude patnáct, protože většína mláďat nepřežije do dospělosti. Ale spoléhat na takovou alternativu je prostě zrůdnost. Z tohoto důvodu Vás žádám, abyste se zasadila o hlasování ve prospěch této petice. Věřím, že Vaše rozhodnutí může mít významný dopad. Děkuji Vám za Váš čas a zvážení mé prosby. Budu s napětím sledovat další vývoj. Jana Bejochová Ostrava |
![]() Anonymous |
#142025-02-11 12:46Dobrý den senátoři, jsem občan ČR a píši Vám, že se mi nelíbí závěrečný verdikt Středočeské kriminálky a dalších přidružených orgánu ve věci brutálního týrání zvířat odchycených do pasti v oboře Březka v okrese Praha-východ, kde jeden ze zaměstnanců správce obory Libor Beníček popravuje bezmilostně a brutálním způsobem za živa zdravá zvířata bez možnosti útěku nebo se bránit. Na školách přednáším a dětem vštěpuji, že se mají chovat k přírodě a ke zvířátkům slušně? Vštěpuji jim do hlavy, že nikoho nemá právo týrat jakékoli zvíře? Po tomto budu muset dětem vštěpovat, že pokud se jim nějaké zvíře znelíbí, tak jej můžou týrat, zabít a za ten čin se jim nic nestane?
|
Nepřihlášený uživatel |
#15 Re:2025-02-11 22:14Vážený pane senátore, píši Vám jako občanka ČR, které velmi záleží na tom, aby se změnil zákon pro kočky. Toto téma se mě osobně týká, protože i já patřím mezi dobrovolníky, kteří se ve svém volném čase věnují opuštěným kočkám. Společnost je vyspělá tak, jak se chová ke zvířatům a já mám často pocit, že jsme pořád ve středověku a ne v 21.století. I já jsem dobrovolník, co se u nás na vsi stará z vlastní kapsy o 15 koček bez majitele v kravíně a sama jich má doma 5, z toho 3 zachráněné z onoho kravína. Kočky jsem pochytala a nechala vykastrovat za finanční podpory jednoho spolku. Běžný kolorit českých vesnic, kočka je věc, když má koťata, utopit nebo hodit do vepřínů a kravínů, ony to tam nějak zvládnou. Marně se snažím apelovat na obec, marně pořád někam píši, boj s větrnými mlýny je skoro beznadějný a jedinec revoluci bohužel neudělá. Ve většině je síla. Ve finále jsem všem jen pro smích. Ale děláme to přece rádi a když se nám nebude chtít, tak s tím můžeme seknout, nikdo nám to vyčítat nebude..., jak pravil senátor Petr Vícha na předešlém jednání paní Evě Hulcové. Ale právě proto, že mně a ostatním podobným to jedno není, děláme to dál, těžko se vyskakuje z rozjetého vlaku. Kdyby právě všem v tomto státě, kteří něco můžou změnit to jedno nebylo, vypadalo by to v naší zemi jinak. Kočky a obecně zvířata skoro nikoho nezajímají. Ale věřte, že přemnožené kočky jsou a budou velký problém. Už i jinde v Evropě to pochopili a začali prosazovat kastrační programy (např. Španělsko, Belgie, Rakousko). Proč si z nich nevzít příklad? Proto vás prosím, abyste se zasadil o podporu této petice v celém jejím znění. Přiznávám, jsem velkým milovníkem koček (všech zvířat), jsou to úžasná stvoření, kdo pochopí jejich povahu a duši, propadne kouzlu, je ztracen. Přesto si uvědomuji, že jejich nekontrolované množení přináší a bude přinášet spoustu potíží. Děkuji za Váš čas i za zvážení této žádosti. S úctou Markéta Bulířová České Budějovice |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Otevřený dopis arcibiskupovi Janu Graubnerovi ohledně odvolání P. Marka Orka Váchy
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Petice za prošetření případu Libora BENÍČKA (kauza týrání zvířat v oboře Březka)
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
98727 Vytvořeno: 2025-02-11
Otevřený dopis arcibiskupovi Janu Graubnerovi ohledně odvolání P. Marka Orka Váchy
5524 Vytvořeno: 2025-02-16
Výzva k odstoupení arcibiskupa Jana Graubnera a zřízení nezávislé komise pro případy sexuálního násilí v katolické církvi v České republice
1974 Vytvořeno: 2024-02-10
Vyjádření k záměru Závod pro zpracování vytěžené rudy z ložiska Cínovec včetně přepravního systému (MZP529)
1132 Vytvořeno: 2025-02-15
Podpora katolíků arcibiskupovi Janu Graubnerovi
621 Vytvořeno: 2025-02-17
DiscGolf Jindřichův Hradec - zachování současného nebo adekvátní přemístění discgolfového hřiště
357 Vytvořeno: 2025-02-17
#nebudparez – Otevřený dopis všem lékařům, lékařkám a dalším pracovníkům ve zdravotnictví.
360 Vytvořeno: 2025-02-15
Petice za odvolání ředitelky Krajské veterinární správy Karlovarského kraje paní MVDr. Márie Slepičkové
2261 Vytvořeno: 2025-01-22
Petice SMS ČR proti převodu financování nepedagogických pracovníků na obce (Vařečkový protest)
1763 Vytvořeno: 2025-02-03
Exemplární trest pro střelce koček z obory Březka
14161 Vytvořeno: 2024-08-09
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
49919 Vytvořeno: 2022-12-27
ZACHRAŇME ŠKOLNÍ SPORT
1954 Vytvořeno: 2024-11-29
Petice za zachování a opravu kulturní památky železničního mostu pod Vyšehradem
25035 Vytvořeno: 2022-12-13
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
6642 Vytvořeno: 2024-04-15
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
18314 Vytvořeno: 2023-10-23
Zákaz chovu jakýchkoliv zvířat A. Prokopovi
25610 Vytvořeno: 2024-09-17
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi