Řidič autobusu občan Roman Smetana. Petice proti jeho uvěznění.

Nepřihlášený uživatel

/ #876

2012-04-09 22:05

Odsouzení pana Romana Smetany za projevení názoru pomalováním reklamních plakátů politických stran je skandální. Případná je osoba soudkyně, která to udělala. Asi se cítila osobně uražena, neboť jedním z politiků, jímž se dostalo pozornosti , je její manžel/Langr/. Jde tedy v jejím případě o flagrantní zneužití postavení soudce, což je v demokratické společnosti něco nevídaného. Za 28 let, co jsem vykonával funkci soudce přísedícího, jsem se s podobným jednáním setkal dvakrát za komančů , kdy se soudkyně před hlavním líčením domlouvala s prokurátorkou o uložení trestu. Naštěstí jsem to v obou případech zaslechl a mohl jsem účinně zasáhnout tím, že jsem druhého soudce přesvědčil v jednom případě o nesmyslnosti navrhovaného trestu a v druhém jsem během hlavního líčení zboural celou konstrukci obvinění, protože jsem byl dokonale seznámen s celým trestním spisem a vhodně volenými otázkami jsem pomohl na svět řádnému svědectví.
Nevím zda měl pan Smetana svého obhájce, ale pokud ho měl, prokázal panu Smetanovi medvědí službu a měl by vrátit honorář, protože se zpronevěřil svému poslání.
V celé řadě věcí, projednávaných před našimi soudy , chybí pohled soudců přísedících. To mluvím pouze o těch , kteří svou funkci vykonávají zodpovědně . Bohužel velká většina soudců přísedících vůbec nezná spis a jde klidně soudit. Vůbec si neuvědomují, že mají v rukách minimálně následnou kvalitu života souzeného.
Svým podpisem pod touto peticí kategoricky protestuji proti skandálnímu rozsudku soudkyně Langrové nad panem Romanem Smetanou a žádám taktéž kategoricky jeho zrušení.
Odvolal se pan Smetana k soudu pro lidská práva ? O tom nikde nebyla zmínka. Šaman