Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Nepřihlášený uživatel

/ #1783 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 10:41

#1782: kantor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

Ano, souhlasím, že by mělo jít o kvalitu. O školství před rokem 89 mám svůj názor ( prošel jsem třemi stupni ) a neodvažuji se srovnávat s dnešním... to, jaké jsem poznal, bylo samozřejmě velmi pokřivené dobou, a nevím, jestli se nesnažilo vychovávat víc k uvědomělosti, než k odborné zdatnosti:-). Jen těch hodin všelijakých dějin dělnického hnutí,  politické ekonomie, ... vlastně snad nebyl předmět, do kterého by se ideologie nějak nepromítala.

Nevím, jaká je p. Baborová učitelka matematiky, dokonce věřím, že dobrá, ale je jisté, že pomáhala držet takto pokřivené školství, obhajovala lži, souhlasila s ohýbáním pravdy ve školských osnovách... a to ne z omluvitelného důvodu obavy o ztrátu zaměstnání, ale co je horší, ona tomu věřila a věří dodnes.

A taková má rozhodovat, která škola je kvalitní? Kdo má bý ředitelem na té, které škole?

A je náhoda, že první, komu se chce podívat "na zoubek" jsou školy soukromé a církevní? Nemáte také pochybnosti, že v ní stále vítězí její ideologie? Já ano...