Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Lipanová

#1776 Re: podpora ksčm

2012-12-07 01:07

#1168: pavel - podpora ksčm

Nedivím se Vám. S tím, co jste se ve škole naučil, se budete živit velmi těžko. Ale kariéra s rudou knížkou v ruce by se podařit mohla, tam nikdy o přílišnou inteligenci nedbali. Stačilo držet krok.

Nepřihlášený uživatel

#1777 Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 01:20

#1768: Dana Zmátlíková - Souhlasím s peticí

Trochu jste se "odkopala", paní Zmátlíková. Paní Baborová v pořadu paní Jílkové vůbec nebyla. Poslouchala jste názory někoho jiného v pořadu paní Jílkové a proto jste se rozhodla podepsat petici proti paní Baborové. Jsem Vám ale za to odkopání vděčný. Ukazujete názorně, že někteří  lidé (mnoho lidí?) podepisuje tuto petici, aniž by tušili o co se jedná. Děkuji za hezký příklad stádovitého chování.

Nepřihlášený uživatel

#1778 Re: Re: Znudění studenti hledající sama sebe :))))

2012-12-07 03:14

#1735: Jarda Tichý - Re: Znudění studenti hledající sama sebe :))))

Nevím proč se tady oháníte Ústavou, když jste jí ani nečetl. Tady máte odkaz a když se Vám to bude zdát moc složité, polopaticky Vám to rád vysvětlím.  http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html Když se tím nakonec prokoušete, zjistíte, že nic o čem píšete tam není. Trapné, ale je to tak. Protože myslím, že v tom máte menší guláš, přidávám další odkazy. První mluví o protiprávnosti komunistického režimu (ne komunismu jako ideologie) a striktně vymezuje léta jeho působení. Nejedná se tedy o obecné označení komunismu za zločinnou ideologii. http://www.sds.cz/docs/prectete/ezakon/198_1993.htm Druhý, ten máte asi na mysli opět neoznačuje konkrétní ideologii http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni_zakon/cast2h10.aspx . Jak probíhá samotné posouzení co je a co není v zákoně citované "hnutí", Vám rád také vysvětlím. Zatím Vám doporučuji nezabývat se tolik minulostí a raději řešit příčiny toho proč se dnes KSČM podílí na vládě v krajích. Kdyby jste v minulosti se stejnou urputností kontroloval ODS jestli na kraji nekrade, komunisty by dnes nikdo nevolil.

kantor

#1779 Re: Re: Re: Znudění studenti hledající sama sebe :))))

2012-12-07 08:13

#1778: - Re: Re: Znudění studenti hledající sama sebe :))))

Souhlasím. Zejména by se měli příznivci protestujících studentů zamyslet nad Vaší poslední větou: "Kdybyste v minulosti se stejnou urputností kontroloval ODS, jestli na kraji nekrade, komunisty by dnes nikdo nevolil."

Pokud se z krajů přesuneme na celostátní úroveň a zůstaneme u školství:  Státní maturity již stály 1,4 miliardy a jak nakonec dopadly, je známo.

Provozní výdaje českých mateřských, základních a středních škol (kromě mezd) byly postupně ministerstvem školství kráceny za posledních 5 let o 75%.

To vše a mnoho dalšího (zhoršující se úroveň znalostí žáků a studentů,....) určitě nezpůsobili komunisté.

Nebylo by lepší kritiku zaměřit jiným směrem a nechat paní Baborovou v klidu pracovat?

Marek

#1780 Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 08:40

#1768: Dana Zmátlíková - Souhlasím s peticí 

Paní Zmátlíková , vy se nás tady snažíte přesvědčit, že snad v jižních Čechách žijí jen samí uřvaní idioti, kteří snad ani neví, proti čemu a proti komu protestují ale hlavně, že protestují.

Paní Zmátlíková, ale já vám to stejně nevěřím. Já si myslím, že v jižních Čechách žijí i slušní a inteligentní lidé . Jenom je není tolik slyšet , protože nepodepisují petice a neřvou na náměstích.

Nepřihlášený uživatel

#1781 Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 09:26

#1775: kantor - Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

Chcete už zase rozhodovat, kdo bude smět studovat, kdo bude elektrikářem, kdo soustružníkem a kdo topičem v kotelně? A co takhle ještě občas někoho k tomu zavřít?:-)

Myslím, že každý má právo si svobodně zvolit. Od toho mají děti své rodiče, své učitele a odborné poradce, aby jim pomohli najít vhodný typ vyššího vzdělání dle jejich schopností a předpokladů tak, aby našly uplatnění na trhu práce.

Navíc myslím, že je to hlavně problém samotného učňovského školství. Je na něm, aby nabídlo svým žákům perspektivu ( nechť je třeba i podporované ), aby mu dali přednost. Není možné jen naříkat, že je málo řemeslníků. Ale určovat kdo ano a kdo ne, to tady už bylo...a symbolizovala to právě strana p. Baborové...

Poznámka nakonec: víc než nedostatek řemeslníků je naším problémem, myslím, neobhajitelný nadbytek úředníků:-)

kantor

#1782 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 09:53

#1781: - Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

Asi jsme si nerozuměli. Předesílám, že nejsem komunistou a nikdy jsem nebyl. Jsem učitelem a můžu srovnávat školství minulé a současné. I když to minulé (do r. 1989) mělo také mnoho chyb, bylo lepší než to současné.

Myslím, že na těchto stránkách je plno fantazírování. Padesátá léta se nemohou vrátit, dnes je přece naprosto jiná situace - jsme v NATO a EU. Tato petice je dle mého názoru nesmysl a každý rozumně uvažující člověk to chápe.

Přečtěte si prosím příspěvek 1772, pisatel situaci dobře vysvětlil.

Nepřihlášený uživatel

#1783 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 10:41

#1782: kantor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

Ano, souhlasím, že by mělo jít o kvalitu. O školství před rokem 89 mám svůj názor ( prošel jsem třemi stupni ) a neodvažuji se srovnávat s dnešním... to, jaké jsem poznal, bylo samozřejmě velmi pokřivené dobou, a nevím, jestli se nesnažilo vychovávat víc k uvědomělosti, než k odborné zdatnosti:-). Jen těch hodin všelijakých dějin dělnického hnutí,  politické ekonomie, ... vlastně snad nebyl předmět, do kterého by se ideologie nějak nepromítala.

Nevím, jaká je p. Baborová učitelka matematiky, dokonce věřím, že dobrá, ale je jisté, že pomáhala držet takto pokřivené školství, obhajovala lži, souhlasila s ohýbáním pravdy ve školských osnovách... a to ne z omluvitelného důvodu obavy o ztrátu zaměstnání, ale co je horší, ona tomu věřila a věří dodnes.

A taková má rozhodovat, která škola je kvalitní? Kdo má bý ředitelem na té, které škole?

A je náhoda, že první, komu se chce podívat "na zoubek" jsou školy soukromé a církevní? Nemáte také pochybnosti, že v ní stále vítězí její ideologie? Já ano...

Nepřihlášený uživatel

#1784 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 11:20

#1783: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

1. Proč myslíte, že paní Baborová  pomáhala držet takto pokřivené školství, obhajovala lži, souhlasila s ohýbáním pravdy ve školských osnovách (v matematice?)... a to ne z omluvitelného důvodu obavy o ztrátu zaměstnání, ale co je horší, ona tomu věřila a věří dodnes. A vy si myslíte, že současné školní osnovy neobhajují někdy lži a neohýbají pravdu? Vy si myslíte, že současné hodnocení historie je objektivní? Opravdu si to myslíte? A co současné ekonomické poučky o "všemocném trhu". Nepřipadají Vám podobné komunistickým poučkám o všemocném plánování? Kdybyste znal(a) něco z teorie řízení, musel(a) byste vědět, že obojí je nesmysl, který sám o sobě nefunguje a je zřejmé, že jenom vhodná kombinace produkuje fungující hospodářství.

2. Soukromé školství je svou kvalitou opravdu nejhorší. Neplatí to samozřejmě vždy, ale tuto tendenci lze snadno vidět. Soukromé školství totiž většinou nevzniklo kvůli poskytování kvalitního vzdělávání, ale jako forma podnikání, tedy kvůli zisku. Nevím, proč mám ze svých daní podporovat něčí podnikání. Nechť soukromé školství funguje, ale opravdu jako soukromý ekonomický subjekt, který se sám financuje a přitom zajišťuje jistou minimální kvalitu vzdělávání. Panu Bernardovi taky nikdo nedotuje vaření piva jenom proto, že ještě existuje státní Budvar. Špatná kvalita soukromého školství je nejmarkantněji vidět na vysokém školství. Tam např. neexistuje žádný výzkum, hodný pozornosti, protože to nepřináší krátkodobý zisk.

Peman

#1785 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #1618: Peman - Re: Re: Ve skutečně demoktatickýc

2012-12-07 11:30

#1759: MUDr. L. Daněk Ph.D. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #1618: Peman - Re: Re: Ve skutečně demoktatických vo

I když se o to vysokoškolsky vzdělaný inteligent Daněk snaží ze všech svých sil, nenechám se vtáhnout do intelektuální a morální žumpy, ve které se pohybuje on a další stoupenci soudružky Baborové a nebudu „diskutovat“ jeho stylem.

Dovolil bych si ale zde shrnout, co nám Daňci a podobní bojovníci za „demokratické uznání výsledku voleb“ předvedli. Pro všechny, kteří snad za těch více než 20 let už pozapomněli, s kým mají tu čest a co to jsou komunisté a jejich poskoci zde Daňkové totiž předvedli celý program strany v praxi a vše, co kdysi dělali a dodnes nezapomněli a co by dělali zase, když k tomu dostanou možnost. Dovolávají se demokratického uznání voleb pro demokratickou soudružku Baborovou.. Jen tak si představuji, jak bych asi dopadl v době, kdy tato soudružka, členka strany, jejíž vedoucí úloha byla dána zákonem což zajišťovala STB a další pěsti dělnické třídy, mohla předvádět své (lidově-)demokratické přesvědčení, kdybych se speciálně u ní dožadoval svého demokratického práva mít třeba jiný názor na sestřelování letadel amerických imperialistů. A to si raději už ani nepředstavuji, jak bych dopadl, kdybych se střetl s jinou bestií, kterou nám KSČM dosadila jako výsledek „demokratických voleb“, se soudruhem esesákem Sloupem na hranicích, kde bych se u něj dožadoval svého demokratického práva odejít ze země. Za tyto kreatury bojují Daňci a jemu podobní. Je dobré si zopakovat, jakými argumenty:

1)     protestující studenti jsou dehonestováni a zesměšňováni pro své mládí, pro to že v životě nic „neudělali“ (lidmi, kteří v životě zřejmě jediné co „udělali“ byl bolševický chlív v kdysi vyspělém Československu) a samozřejmě, že „studují za dělnické peníze“ (zvláště komické: nejvíc proti finanční spoluúčasti studujících kvičí komunisti…)

2)     protože komunistické, marxismem a VUMLem vymyté hlavy čekají vždy na pokyn z ÚV, také studenty musí někdo ze zákulisí řídit, manipulovat s nimi, takže účastníci demonstrace pak „poskakují po náměstí jak idioti“ (Daněk). Tím zákulisním manipulátorem jsou, jako u komunistům vždy (třeba v roce 1968) – kontrarevoluční síly, které je třeba nekompromisně odhalovat

3)     u autora petice je třeba si posvítit na jeho rodinu, rodiče a příbuzné a „odhalit“ jejich trestnou činnost, u samotného autora pak přezkoumat jeho pracovní výsledky a ihned zasáhnout, aby nadále nemohl ve svém povolání působit. Podle některých Boborovských „demokratů“ je třeba se podívat na celý učitelský sbor včetně ředitelky školy

4)     u těch, kteří se proti soudružce Baborové postavili (jako třeba já), když ještě není možné se s nimi vypořádat přímo, alespoň nejsprostším způsobem se pokusit znectít jejich rodiče (inteligentní „doktor“ Daněk). Nechci si ani domýšlet, jak by se do zběsilosti rozzuřený Daněk asi mstil na mých dětech. Soudržka Baborová by mu jistě s eliminací kádrově nevhodných dětí ze studia s radostí pomohla – zkušeností z minulé činnosti má nepřeberně

5)     ti, kdo mají na soudružku Baborovou jiný názor nemohou být, ovšem, podle komunistického myšlení, normální. Proto mi nejeden demokratický stoupenec dosazení soudružky Baborové doporučuje „vzít si prášky“ nebo rovnou „psychiatra“ (Daněk). Zločinnou praktiku zneužívání psychiatrie proti politickým oponentům, zločin, který naši komunisté převzali v rámci bratrské pomoci od komunistů sovětských, mají dodnes hluboko zažranou v palicích a strana ho má stále ve svém repertoáru politické praxe

6)     jeden „demokratický“ stoupenec soudružky mne rovnou vyzývá k emigraci (neboť doufá, že komunistů ve vrcholných funkcích státu bude přibývat) – radí někam „k ledním medvědům“. Soudruh se trochu mýlí – stačilo by o pár kilometrů na jih nebo na západ. Ale budu muset sebou hodit. Než se zase vrátí ke svému původnímu povolání, na které je dodnes tak hrdý, esesman a koncentráčnický bachař Sloup, který by na mne poštval své zdivočelé pohůnky s neméně zdivočelými psy, aby mne hrdinně odstřelili ze zálohy (za opušťák a hodinky s věnováním od politruka Sloupa).

Nic se nenaučili, nic je nepoučilo. Mají stále stejný program, stejné cíle, stejné metody. A stejnou drzost se divit, proč někteří (a není jich málo) soudružku Baborovou nechtějí….

Přesto musím inteligentnímu „doktorovi“ Daňkovi zde vyslovit speciální poděkování. Několik mých přátel dosud nepovažovalo za důležité a potřebné se namáhat s podpisem rezoluce proti Baborové. Dal jsem jim přečíst své příspěvky do této diskuse a „odpovědi“ inteligentního „doktora“ Daňka. Všichni IHNED petici podepsali. A někteří se káli, že neúčastí ve volbách také dovolili, aby TOHLE vylezlo z bolševické žumpy. Ještě jednou, „doktore“ Daňku, děkuji. Pište dál. Pak se o budoucnost nebojím. I když se třeba soudružka Baborová bude ještě nějakou dobu držet koryta jak lejno košile.

Nepřihlášený uživatel

#1786 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 11:37

#1784: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

1. Ano, myslím si to, protože se s komunistickou stranou nerozloučila, naopak její myšlenky dál prosazuje. Byla a je tedy aktivní komunistkou.

A víte jaký je rozdíl mezi tehdy hlásanými pravdami a současnými? Tehdy to byly jediné přípustné pravdy, kdo nesouhlasil, narazil a mnohdy velmi tvrdě. Dnes , pokud někdo nesouhlasí, může vyjádřit svůj postoj, může změnit školu, zaměstnání i zemi svého půspobení.

2. Paušalizování není odborný názor.

MUDr. L. Daněk Ph.D.

#1787 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #1618: Peman - Re: Re: Ve skutečně demoktati

2012-12-07 11:51

#1785: Peman - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #1618: Peman - Re: Re: Ve skutečně demoktatickýc 

Pemane,

já jsem nedal přečíst váš příspěvek mnoha přátelům, ale četl ho jen kolega psychiatr. A jeho reakce byla, že mi doporučil abych vás k němu přivezl osobně , než se stane neštěstí.

Pro jistotu se tedy zeptám, kde bydlíte Pemane ?

Jinak to, že na základě mých příspěvků podepsali petici dalši vaši přátelé, zřejmě vám podobní, mne nepřekvapuje, Pemane .

Podobní idoti jako vy,Pemane" se vždy sdružovali a v padesátých letech, když  byli v KSČ tak zpívali: "Až nás půjdou miliony,všichni proti větru".  

Nepřihlášený uživatel

#1788 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 12:03

#1786: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

1. Srovnejte si stanovy KSČM s novozákoní katolickou věroukou. Budete překvapen podobností. Díky této diskusi jsem si stanovy KSČM přečetl.

2. Pokud nevidíte výrazně nižší úroveň soukromého školství (výjimky samozřejmě existují), jste ideologicky zaslepený a je obtížné s Vámi dále diskutovat. Jak jsem se pokoušel Vám vysvětlit, nižší úroveň soukromého školství má svoji logiku (jde pouze o zisk).

Lipanová

#1789 Soukromý podnikatel pan Mgr. Martin Rosocha

2012-12-07 12:54

Soukromý podnikatel pan Mgr. Martin Rosocha///www.svetpenez.eu.///, který má jako "bokovku" učitelský plat na gymnáziu a dokonce vystudoval vysokou školu v " PLZNI " . Tento tkzv. učitel dokonce sepsal nějaký další pamflet. Stačí si přečíst jeho neskutečné žvásty na :
http://rosocha.blog.respekt.ihned.cz
a také v časopise "GYM" kde je v redakčí radě - viz- http://www.casopisgym.cz/?paged=2
..........
Ten jeho pamflet -
podepsalo k dnešnímu dni pouze 6 111 osob. /viz statistika dle IP adres/ Dalších 4324 podpisů je zfalšovaných, jelikož přišly ze stejných IP adres. V Třeboni která má cca. 8840 obyvatel, petici podepsalo údajně 369 osob, avšak do toho se počítají i zfalšované podpisy v počtu 4324.

Pan Mgr. Martin Rosocha učí studenty např. toto:
viz: jeho blog -Až ztratíme tvář ze dne 10. 9. 2012 21:13

Také zítra, až budu stát před studenty, se jich zeptám, zda vědí, kdo je dalajláma. Zeptám se, co vědí o Tibetu. A buďte si jist, pane premiére, že toho budou vědět dost; nejenom obyčejné věci, kde se Tibet nalézá a že je, jak jste nám sdělil, dle postoje České republiky součástí jedné Číny. Budou také vědět o kulturní genocidě, která v Tibetu probíhá, přihlásí se, aby mi pověděli o lidské touze Tibeťanů, které se říká svoboda, budou znát příběhy o zničených rodinách a důstojnosti. Budou vědět, že ona lidská touha je nezávislá na penězích, že se nedá vyměnit za dva bagry, ani za deset jakýchkoli jiných kontraktů. A hlavně, budou vědět, že ve chvíli, kdy svobodu za těch deset bagrů vymění, že ztratí vlastní tvář. Tak, jako jste ji ztratil vy pane premiére Nečasi.
...................................
REALITA SOUČASNÉHO SVĚTA : TUTO UŽ NEUČÍ.
http://czech.cri.cn/811/2012/09/21/1s135415.htm
V Bruselu se ve čtvrtek 20. září konalo 15. zasedání vedoucích představitelů Číny a Evropy a 8. Čínsko-evropský obchodní summit. Předseda Evropské rady Herman Van Rompuy a předseda Evropské komise José Manuel Barroso vyjádřili spokojenost s vývojem vztahů EU a Číny v posledním desetiletí a potvrdili, že vztah EU-Číny má zásadní význam.

Herman Van Rompuy na 8. Čínsko-evropském komerčním summitu konstatoval, že Evropa a Čína musejí čelit mezinárodním problémům spolu, aby lidé obou stran i po celém světě měli lepší budoucnost.
........
Pak se zde objeví ing. Dana Zmátlíková z města SLANÝ která podepsala něco co snad viděla, nebo dokonce slyšela, nebo snad byla opilá. A takových osob je zde hodně,včetně úchyláka PEMANA.
............. viz :
Dana Zmátlíková
#1768 Souhlasím s peticí
2012-12-06 23:28

Sympatizovala jsem s peticí, podepsat jsem se ji rozhodla po vyslechnutí názorů paní Baborové v pořadu Máte slovo s paní Jílkovou.
/// Učitelka Baborová však v pořadu vůbec nevystupovala.!!! ///

pro MUDr. L. Daněk Ph.D.

#1790 Pro jistotu se tedy zeptám, kde bydlíte Pemane

2012-12-07 12:57

Nepřihlášený uživatel

#1791 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 13:10

#1788: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

...rozesmál jste mne, díky:-) ... to k Vašemu bodu 1. To uměli komunisté vždy ohnout cokoli k prospěchu svému...mám na mysli výklad dějin v případě K.H.Borovského, J.Husa, kpt.Sochora,...proč ne písmo svaté?.-)

...a k bodu 2. Sám, i když v závorce:-) píšete, že vyjímky se najdou....pak tedy mám asi pravdu, pokud tvrdím, že nelze paušalizovat.

Nepřihlášený uživatel

#1792 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #1618: Peman - Re: Re: Ve skutečně demok

2012-12-07 13:13

#1787: MUDr. L. Daněk Ph.D. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: #1618: Peman - Re: Re: Ve skutečně demoktati 

Nechcete nám Vy povědět, kde ordinujete, v které nemocnici a na jakém oddělení?

Někteří bychom se asi rádi Vaší péči vyhnuli:-)

pro MUDr. L. Daněk Ph.D.

#1793 PEMAN - chudák nemá žádné přátele

2012-12-07 13:40

Jeho přátelé - má 0 přátel
Uživatel zatím nemá žádné přátele. Buď první kdo prolomí ledy, zajdi za ním na chat nebo mu pošli vzkaz, třeba to budeš právě ty.

Nepřihlášený uživatel

#1794 Re: PEMAN - chudák nemá žádné přátele

2012-12-07 15:04

#1793: pro MUDr. L. Daněk Ph.D. - PEMAN - chudák nemá žádné přátele 

je už tady zase komunisti blejou,lůzo komunistická už na vás nikdo není zvědavý

vraždili jste vraždili tak buďte v kouťe nebo vás brzy zruší baf

Nepřihlášený uživatel

#1795 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 15:34

#1791: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

K bodu 1. Které komunisty máte na mysli? Ty v ODS, v ČSSD, v SPOZ, v KSČM, u Bobostrany, nebo VV? Proč berete na KSČM jiné měřítko, než na KDU a katolíky?

K bodu 2. Zobecnění je standardním způsobem myšlení. Když se někde napíše "Nedotýkejte se drátů spadlých na zem", tak to neznamená automaticky, že každý drát na zem spadlý je pod proudem, ale existuje logické vysvětlení, proč to nedělat. Podobně platí, že soukromé školy mají mizernou úroveň a existuje logické vysvětlení proč. Logiku lze ale použít jenom u lidí, kteří ji jsou schopni použít při myšlení. Mimochodem, jak to bude se státními dotacemi z daní pro soukromý pivovar Bernard. Měly by být, nebo ne? Pokud ne, jak se to liší od dotacemi pro soukromé školy? Proč je business ve vzdělávání dotován z daní? Ty Vaše vyjímy by se jistě na trhu vzdělávání prosadily díky tržním silám. Nebo snad ne? To  by ovšem bylo od Vás tržní rouhání!

Nepřihlášený uživatel

#1796 Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 15:48

#1772: jup - Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

Myslím, že nelze dávat dohromady na jednu úroveň střední a vysoké školy. Na vysokou školy jde dneska každý, protože může. Pokud bude školné, studenti si velmi rozmyslí, zda na školu půjdou a za jak dlouho ji dodělají. Vysokou školu jsem studovala a věřte mi, že příživníků je tam více naž 50%. Takže jsem pro zavedení školného (které u nás nebude zase tak obrovské, aby to někdo nezaplatil, protože většina studentů u školy pracuje - dnes to akorát propijou) aby se zabránilo tomu, že na vysokou školu půjde každý jen proto, aby byl student. A nemyslím si, že ze škol vychází jen hlupáci, jsou tam i velmi vzdělaní lidé.

U středních škol (nemluvím o soukromých) to přeci není tím, že by měli tak strašně nízkou úroveň. Velký problém, který dneska je, je ve výchově dětí. Děti jsou vychovávané tak, že pokud nemají Gymnázium a vysokou školu, tak z nich nic nebude. A to je problém. Ne že má někdo určovat kolik škol a jaké kde budou a kdo tam půjde. Moc nechápu, jak byste tuhle Vaši myšlenku : ,,Jde o to, aby počet škol odpovídal procentu dětí v populaci, které mají schopnosti a píli, aby mohly bez protekce  dosáhnout požadované kvality vzdělání.,, chtěl realizovat, vždyt to je nemožné. Vše záleží na poptávce.

Nepřihlášený uživatel

#1797 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 16:08

#1795: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

add 1. ... ano, máte pravdu, zavrtali se všude....proto je morálka tak nízká, oni jsou jejími nositeli, přinesli si to veksláctví, uplácení, korupci, s sebou. Proto věřím každé nové generaci, že nebude mít tohle stigma v sobě. A máte pravdu, na komunistickou partaj beru jiné měřítko, zastávají zrůdnou ideologii....a hlavně prostředky k ní směřující.

Pravdou asi také je, že současné vedení ( Filip, Dolejš,...) mají stranu také jako byznys....a myslím, že ze svých oveček mají občas legraci...oni umí plavat v proudu a nejsou žádní chudí proletáři:-)

add 2. ... zbytečně slovíčkaříte, to umím také, ale nikam to nevede. Spíš mi povězte, byl jste, podle toho, co píšete učitelem už za bolševika...líbilo se Vám, jak "svobodně" jste učil?. Teď jste učitelem také, píšete o pokřivených pravdách, které Vás nutí učit....a to se necháte?? Nebojte se ozvat:-) Teď Vás nikdo nezavře do Jáchymova ( všechna ruda už byla za nelidských podmínek "nepřáteli režimu" vykopána a bezplatně darována na východ), nikdo Vám to jako kaňku nezapíše navždy do spisu, nepůjdete do kotelny,....

Ozvěte se nahlas, aby Vás bylo slyšet, jako to udělali studenti, když s něčím nesouhlasí. V demokracii na to máte právo:-)

A k daním: peníze, které jdou do školství ( vč. soukromého ) jsou nejmenší bolestí našeho daňového systému:-) Mnohem horší je míra přerozdělování, velikost naší administrativy, velikost armády úředníků,... Pana Bernarda obdivuji, ale dotace mít nemá a asi je ani nepožaduje. Srovnávat školství s pivovarem mi navíc nepřijde zcela správné, i když mnohému studentovi zlatavý mok pomohl zvládnout ta "děsná studentská léta":-)

jup

#1798 Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 16:40

#1796: - Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

Jsem odpůrce školného na vysokých školách. Tím se totiž pouze znemožní přístup ke vzdělání nadaným dětem z nemajetných rodin a bude se ještě více zvýhodňovat z peněz daňových poplatníků soukromé podnikání ve školství. Pokud studenti při škole musejí pracovat, tak je opět něco špatné. Vysoká škola by měla být v zásadě pro studenty zaměstnání na celý úvazek. Učil jsem a učím na několika vysokých školách v Česku i v zahraničí a vždy jsem dbal, aby to pro mé studenty platilo: poskytuji jim své znalosti nejlépe, jak umím a současně chci, aby se na procesu svého vzdělávání co nejaktivněji podíleli.  Souhlasím s tím, že z některých českých vysokých škol vycházejí nějkteří absolventi velmi dobré úrovně. V posledních pár letech jsem jich několik přijmul a jsem s nimi velmi spokojený.

Státní dotace soukromým školám (středním i vysokým) z peněz daňových poplatníků je nesprávná. Soukromé školství je podnikání jako každé jiné a není žádný racionální důvod, proč by ho měli daňoví poplatníci dotovat. Pokud státní škola (opět jak střední, tak i vysoká) nemá dostatečnou úroveň, měla by jí být taky odebrána akreditace a tedy i státní podpora. Příklad plzeňských práv je do nebe volající pokřivení zdravého rozumu. O tom, kolik je v populaci dětí schopných absolvovat vysokou školu existuje dostatečné množství údajů. Nebo si myslíte (jako extrémní příklad závislosti na poptávce), že kdyby 25% dětí se rozhodlo být právníky a 25% lékaři, 25% ekonomy a 25% IT specialisty, tak by měly všechny děti mít možnost studovat, měly by se otevřít pouze tyto obory a jejich úroveň "upravit" tak, aby na to všichni žadatelé stačili?

Nepřihlášený uživatel

#1799 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 16:56

#1798: jup - Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

Souhlasím s Vámi. Soukromé školy by si na provoz měly vydělat ze školného, sponzorskými příspěvky,...není možné je ovšem rušit na základě osobního rozhodnutí nějaké radní:-) Zrušit by se měla jakákoli škola, která nesplňuje dostatečnou úroveň ( s příkladem plzeňských práv zcela souhlasím ).

Otázku množství státních škol by si měl ujasnit především sám stát. On by měl znát demografické křivky, poptávku a relevantní údaje. Podle nich by měl určovat  množství svých škol a jejich zaměření tak, aby neprodukoval nadbytek, byť třeba populárních a prestižních profesí. Státní školy by měly být bezplatné a nabídnout své kapacity všem, kteří mají potřebné schopnosti, ne plné peněženky.

A státní správa by asi měla i přednostně umisťovat právě absolventy státních škol, vždyť stát si je ze svých peněz "vychovává" a vzdělává...

Nepřihlášený uživatel

#1800 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 17:10

#1798: jup - Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s peticí 

Nemyslím si, že by školné někomu znemožnilo studovat. Pokud k zavedení školného bude fungovat systém studentských půjček a i to, že pokud školu dodělám, najdu ve svém oboru zaměstnání, pak je Váš argument nesprávný. Dnes si rodiče dětí půjčují na televize, dovolené, playstationy, tak proč by nemohli podpořit své děti ve vzdělání. Nebo si student vezme půjčku, nevidím na tom nic špatného.

Máte pravdu, že u školy by se asi pracovat nemělo. Dnes ale každý zaměstnvatel chce praxi, takže nějakou práci mít student stejně musí.

Také s Vámi souhlasím, že pokud nemá škola výsledky nebo je zjištěno nějaké pochybení jako v Plzni, neměla by mít akreditaci. Nesouhlasím ale s tím, aby se rušily víceletá gymnázia která výsledky mají a děti se na ně hlásí. To mi přijde špatně.