Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

Quoted post

JKM

#175 Tel rozhovor s panem ing Moravcem dne 29. dubna 2013 ráno

2013-04-29 08:11

Na základě dnešního tel. rozhovoru s Ing Moravcem sděluji, že mi povrdil, že zkouška z místopisu je nutná od 1.května. Upozornil mě na možnost kontrol ze strany Policie ČR i Městské policie. Na dotaz ohledně sankcí váhal, nejprve říkal, že jistě bude ve voze více věcí v nepořádku. Na mé nekompromisní tvrzení, že by se jednalo pouze o místopis nakonec pravil, že je sankce do 750 000 a po další několikaminutové diskusi, pan Ing. Moravec pravil, že to může být přestupkové řízení, kde hrozí zákaz činnosti do 6 měsíců. Prý se na místě sepíše protokol pro správní řízení a může (použil slovo může) dojít k odebrání průkazu řidiče taxi. Reálně vzato by to asi šlo do přestupkového, ale jakkoliv dlouhý či krátký zákaz činnosti by byl pro každého likvidační. Otázkou tedy je, jaké pokyny obdržela Policie ČR a Městská...(a jak budou v této věci aktivní). Informace, kterou údajně podávají některé/ří pracovnice/pracovníci, že místopis pro smluvní přepravce, je třeba složit do jednoho roku, se mi jeví jako zavádějící. Od 1.května se zkouší podle nových otázek odpovídajích legislativě platné od 1.května. Pro jakékoliv změny (rozsah zkoušky) by dle mého názoru byla nutná novela vyhlášky č. 23/1998 Sb. hl. m. Prahy, o ověřování znalostí řidičů taxislužby na území hlavního města Prahy

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#176 Re: Tel rozhovor s panem ing Moravcem dne 29. dubna 2013 ráno

2013-04-29 08:51:07

#175: JKM - Tel rozhovor s panem ing Moravcem dne 29. dubna 2013 ráno

z toho mi vypliva, ze bud mit v poradku vsechno(coz vlasnte ani neni mozne) a nebo cim min tim, lip, kdyz clovek nebude mit prukazku nemohou mu ji odebrat,  kdyz nebude mit registrovane auto, tak ho tezko zkontroluji...  Je to hnus, ze cloveka defacto nuti nemit veci v poradku..