Petice proti nespravedlivému posuzování Lékařské posudkové služby

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2013-05-08 14:52

Dobrý den
Mám taky nemocnou holčičku - diabetičku od 21 měsíců. Při žádosti o PnP mi soc. pracovnice sdělila že ji bude srovnávat se svým synem, který je zdravý, ale o rok mladší. Posuzovaly se úkony pro tuto diagnozu nesmyslné - jestli se umí otočit na posteli, jestli pozná rohlík od chleba atd. Když jsem jí řekla že se neumí obsloužit, nepozná na sobě např nízkou glykemku atd., vůbec ji toto nezajímalo. Malá taky patří k těm, pro které je přítomnost cizí osoby stresující.
A aby toho nebylo málo, já mám od 8 měsíců DMO, několik let mám ID, můj zdrav. stav se s věkem zhoršuje a operace není možná. Jsem závislá na pomoci druhých - nezajdu sama např. nakoupit... a ČSSZ si vzpoměla že mi můj zdr. stav přezkoumají, co kdybych se náhodou uzdravila, že? Manžel je po několika operacích kolena a ramena, pracoval těžce manuálně. Byly zrušeny tzv. Osoby zdravotně znevýhodněné. Požádal si o důchod a MUDr. na LPK se ho ptala jestli pracuje. Ano, pracuje, tak co by chtěl víc? Má být rád že má práci a berle má odložit a trénovat chůzi a posilovat koleno. Kdybychom změnili barvu pleti, bylo by to v našem státě jednodušší

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#96 Re:

2013-05-08 16:53:58

#94: -

Ono to jejich místní šetření je o ničem, doma se vše zvládá líp a jak potom mimo domov to je už asi jedno a tak tedy nebude posouzeno jako nemocné a vyrazí ven a co se bude dít to už je jedno, oni asi ručí jen za to co se stane nebo jak se ten dotyčný chová doma a venku to už je jedno. Měli by každopádně hlavně dát na názory odborných lékařů a ne nějak místní šetření a stejjně pak posudkář z toho škrtne co může.