Zrušení omezení denní doby lovu
Quoted post
eSko |
#73 Re: Re: Re: Re:2013-09-01 19:48Zřejmě chcete naznačit, že jste rybář, který dodržuje metodu "chyť a pust". To je snad horší, než masař. Je vidět, že si ryb nevážíte a chcete je za každou cenu lovit. Místo, aby jsme naše vody opečovávaly, tak je chcem ještě víc kurvit. Fakt nechápu, takové jedince jako jste Vy. Pokud máte problém, tak si běžte na soukromý revír. Za svazovou povolenku platíte pakatel a ještě máte připomínky. |
Odpovědi
luky |
#75 Re: Re: Re: Re: Re:2013-09-01 23:05:55je škoda že se zde lidé hádají stejně jak na servru novinky.cz vždy je někdo pro a proti... můj názor na chyť a pusť je poněkud v rozporu s tím co hlásají do světa fanatičtí rybáři, myšlenkou chyť a pusť je spíše právě ta úcta k rybám, to že se k ní chovám šetrně a pokud dodržím nějaké zásady při zdolávání, vylovení a následném rozdýchávání ryby před vypuštěním tak skutečně ubude těch situací kdy po příchodu k vodě uvidím rybu břichem vzhůru která nese náznaky nešetrného vypuštění, z vlastní zkušenosti, letos jsem takhle vypustil candátka u kterého jsem tušil že pojde protože měl wobler až v jícnu který měl natržený ze zdolávání.... neměl míru tak jsem jej podle zákona musel pustit, druhý den jsme ho našli na břehu, chci jen říct že to se prostě stát může, letos jsem si odnesl kvůly přetrženým skřelím o třpitku domu štiku, jinak bych jí pustil.... pokud jako rybář zdolám rybu u které vydím že návrat do vody nepřežije tak je na místě jí zbavit trápení, což je pro mě nemilá záležitost né jen pro to že mi je ryby líto ale i proto že mě nebaví to následné opracovávání masa.... tahle výsada kterou považujete za horší svoloč než jsou masaři není na místě.... jde jen o ten správný přístup a vědomí že rybu chci pustit a né sežrat, v tom je rozdíl: když je v pořádku tak jí pustím a sním že jí chytím za čas větší, pokud je ryba poškozená a vím že se bude trápit nebo že pojde tak nad ničím nepřemejšlím a ukončím to trápení ale né kvůli masu ale ze soucitu..... jinak masař není ten kdo má ryby rád a loví je pro svojí potřebu ale ten kdo si naplní mrazák za účelem prodeje nebo přepočtu ryb na zaplacení povolenky, v tom prvním případě se jedná o desítku kusů ryb ročně, v těch dalších se jedná o stovky ryb a všeho co se dá zpeněžit.... mám kolem sebe hodně kamarádů co ryby jedí a za masaře bych je nebral jen proto že jim ryba chutná.... jinak pakatel za povolenku také platím a věřte, pokud by ořezaly možnost odnášení ryb domů na minimum a třeba i zdražily povolenky na dvojnásobek, našetřil bych si na ní stejně, je to o přístupu k rybařině, povolenka je oprávnění k lovu, né oprávnění k zdrancování vody, nýnější rybářský řád je bohužel doslova ušitý na míru masařům :) |
Nepřihlášený uživatel |
#76 Re: Re: Re: Re: Re:2013-09-02 17:47:44Koukám, že vaše pochopení psaného, je slabé jako čaj... Žádné "naše" vody "opečovávat" stylem, že nebudu moct chytat, opravdu nechci. To můžete můžete dělat vy, i když netuším, co tím "zlepšíte". Čtyři hodiny pauzy jsou podle vás jakýsi všelék? A na co prosím? Nebuďte směšný... Pokud vy, ryby lovit nechcete, tak se na to vybodněte, dřepněte si k rybníku a pomáhejte "důchodcům" počítat ty tisíce mini kapříků, které potom doma konzumují - ovšem, moc tomu nevěřím (té konzumaci, abyste pochopil).... Právě kvůli takovýmto super názorům, dnes slavný svaz zarybňuje prakticky pouze "důchocovskými kapříky", aby měl na podzim, na schůzích klid. Netuším, jak já drancuji a kurvím "naše" vody (fakt trapné definování svazových vod), pokud chci chytat přes noc a toho čtyřiceticentimetrového kapříka pustím. On ho stejně brzy nějakej strejda zasakuje a né jednoho, ale nejlépe dvakrát denně po dvou... PS: Nenapsal jste jedinný důvod k omezení doby rybolovu, pouze prskáte zapšklé nesmysly. Nejsem ortodoxní rybář "chyť a pusť", ze kterých máte řejmě kopřivku, občas čéče i nějakou tu rybu "sežeru". Naposledy tři líny 42,40 a 38cm, z vody která ani není svazová, ani soukromá a kupodivu, i bez vašich pravidel i slušně zarybněná... |
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Petice za statní občanství bez diskriminace
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Petice proti rozhodnutí české ambasády v Abuji o zamítnutí udělení víza pro rodinného příslušníka občana EU
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Podporujeme Izrael v boji proti teroristům, postoj české vlády je správný
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
Petice za ukončení používání a prodeje zábavní pyrotechniky, petard, ohňostrojů i tzv. lampionů štěstí
45663 Vytvořeno: 2022-12-27
Voda pro zubry a divoké koně
18926 Vytvořeno: 2023-06-06
Opravte Pragerovy kostky! Petice za zachování a rekonstrukci budovy „kostek” u Emauz
2388 Vytvořeno: 2024-12-16
Petice za zákaz prodeje a používání zábavní pyrotechniky na území města Studénky
143 Vytvořeno: 2024-12-31
Otevření pizzerie a restaurant
142 Vytvořeno: 2025-01-01
Petice za zákaz používání veškeré pyrotechniky ve městě Luby ( s výjimkou Silvestra)
106 Vytvořeno: 2024-12-27
Zachraňme Jelení louky!
1307 Vytvořeno: 2024-11-26
UZNÁNÍ ZAMEZENÉHO STOLCE BENEDIKTA XVI. A SVOLÁNÍ KONKLÁVE
17853 Vytvořeno: 2023-10-23
Žádost o úpravu rozvrhu (zkrácení přestávek) na Gymnáziu Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace
80 Vytvořeno: 2024-12-29
Za ochranu práv a psychického zdraví českých dětí
2099 Vytvořeno: 2024-07-23
PROTI AKADEMICKÉMU ANTISEMITISMU
850 Vytvořeno: 2024-12-12
Výzva k pojmenování železničního terminálu VRT Praha-východ po Janu Kubišovi
854 Vytvořeno: 2024-09-23
Břehy bez omezení!
1590 Vytvořeno: 2024-01-24
Petice proti zjednosměrnění provozu v centru Loun
203 Vytvořeno: 2024-11-29
PETICE ZA ZACHOVÁNÍ ČESKÉ KORUNY
10832 Vytvořeno: 2021-06-01
Petice za pojmenování vltavské náplavky v Praze po Karlu Schwarzenbergovi
1739 Vytvořeno: 2024-11-12
Petice proti zákazu ohňostrojů a používání zábavní pyrotechniky
717 Vytvořeno: 2020-05-23
Petice studentů, absolventů, učitelů a znepokojené veřejnosti proti omezení hodinové dotace dějepisu, zeměpisu a přírodopisu
1707 Vytvořeno: 2024-12-08
Petice za statní občanství bez diskriminace
4457 Vytvořeno: 2024-09-11
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
23055 Vytvořeno: 2021-12-22