MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Asenad

#20279

2014-11-30 19:08

Pane poslanče, nedávno jste řekl, že příznivci Václava Havla, tzv. pravdoláskaři, jak je nazýváte, hledají nového vůdce. To jste myslel vážně?

Pokud člověk jen trochu vnímá atmosféru pražských kaváren, pak je to zřejmé. Než přejdu plně k vaší otázce, řekněme si zcela narovinu, že klaka tzv. pravdoláskařů má hned několik ideových proudů. Od naivního typu Táni Fišerové až po „militantí“ křídlo Pajerová, Halík, Putna a další. Mají své spory, mají své partičky, ve svém přesvědčení jsou však konzistentní jako málokdo, jsou si zkrátka vědomi úplné „mediální beztrestnosti“, neb mají mediální krytí. A to značné, jejich radikalizace se proto rok od roku stupňuje. Křídlo okolo Táni Fišerové, Dědečka, Helenky Třeštíkové a nemnoho dalších vytlačuje ona agresivnější druhá skupina, která významně posiluje, a to především u mladých lidí, kteří nezkoumají základy, ale povrch a vycházejí pouze z periodik typu Lidovek, Respekt, Reflex, které pravdoláskaře mají koneckonců hned mezi redaktory a hned z druhého křídla. Ale abych dokončil myšlenku, ano, pravda a láska hledala nového vůdce a podle veškerých informací ho už nalezla.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#20284 Klaka? To je jak z neonacistických parlamentních listů?

2014-11-30 19:15:01

#20279: Asenad -  

 ...co to je za děsivé bláboly? 

Tato republika má dostatek možných náhrad. Ze socanů by byl akceptovatelný i Dienstbier či současný přeseda Senátu Štěch, který se v jisté chvilí projevil jako myslící. 

I ODS by dokázala dodat Tošenovského, kdyby si ho sama nezabila v primárkách, který se ovšem účastnilo asi 500 lidí z 16 000 členů :-). 

Akceptovatelná je i Roithová. 

Aceptovatelný je i bolševik z mládí a následně disident Petr Pithart.

samozřejmě skvělým kandidátem by byl Jan Sokol. 

Našli by se jistě i další, ale prezidentských kandidátů nepotřebujeme 50.