PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post

Stana

#369 Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 18:54

#365: Andrea - Re: Re: Žádný boj 

souhlas

nevim nic o romech proto jsem hledala na facebook patercat

 re: z petice 

 Ve vytýkacím dopise je dále uvedeno, že se Klára Vítková – Rulíková začala vykonávat péči o paterčata, aniž se seznámila se zvyklostmi v romské komunitě. Vaše kritika v tomto bodu je dle našeho názoru nerelevantní. Zákony České republiky platí pro všechny její spoluobčany a nejsou nám známy žádné výjimky nebo speciální paragrafy týkající se romské komunity. Paní Rulíková při jednání s rodinou Kiňových i při rozhovoru právě na tuto skutečnost upozorňuje, pozastavuje se nad neochotou dodržovat zákony a pravidla tohoto státu, ve kterém rodina žije a jehož výhod sociálního systému požívá. Paní Rulíková se v rozhovoru zmínila, že přišla o ideály o romské komunitě. Že se jedná o neseznámení se paní Rulíkovou se základními zvyklostmi romské komunity, píše až Vaše ministerstvo. Zde je na místě se tázat, zda tedy popisované skutečnosti (finanční negramotnost, nevděčnost a organizační neschopnost) považuje MPSV u romské komunity za jejich základní zvyklosti?

Odpovědi

Mirek

#373 Re: Re: Re: Re: Žádný boj petice je správná

2015-02-10 19:27:57

#369: Stana - Re: Re: Re: Žádný boj 

 Ano, souhlasím, v tom je problém. Někdy jsme si rovni, jindy si část vymiňuje jiný přístup. Nechápu , proč by se mělo měřit jiným metrem. 

Andrea

#374 Re: Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 19:34:34

#369: Stana - Re: Re: Re: Žádný boj 

 Hledejte, dle možností a pokuste se oprostit všech znalostí, které jste získala ze všech možných i nemožných informací. Zákony ČR platí pro všechny a sociální výhody nečerpá jen rodina paterčat.