PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#351 Držme se znění petice. Máme dostatek relevantních informací? Já čas mám, s petic

2015-02-10 15:39

Držme se znění petice. Máme dostatek relevantních informací?  Já čas mám,  s peticí souhlasim 

Klára Vítková Rulíková

Jak došlo ke kontaktu s rodiči paterčat?
V dubnu mi volala redaktorka České televize Bára Straňáková, že si našla na internetu naši stránku www.dvojcata.cz, a řekla mi, že v Podolí, kde pracuje její otec jako lékař, leží maminka, která čeká paterčata. Ptala se, jakým způsobem by šlo této mamince pomoct a co my, tehdy ještě Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat, pro ni můžeme udělat. Vysvětlila jsem jí, že mamince nemůžeme pomoci finančně (což byla jedna z otázek), ale můžeme jí poradit, na co všechno má nárok. Dala mi na maminku telefon a já se se Sašou spojila. Pak jsem za ní do porodnice jezdila po práci několikrát týdně a stala se její tiskovou mluvčí.

Co jste musela nejvíc řešit?
Ze začátku jsme se soustředili na sociální dávky, na které má Saša nárok. Pomáhala jsem jí vyplňovat formuláře a informovala ji o nároku na pečovatelku dle zákona o sociálních službách. Protože jsem v té době řešila na Středočeském kraji problémy se zajištěním pečovatelky pro trojčata, upozornila jsem krajský úřad, že se mají narodit paterčata, a začali jsme se společně připravovat na poskytování péče této rodině. Se Sašou jsem také chodila na důležité lékařské kontroly, připravovaly jsme se na kojení, domluvila jsem s firmou Medela zapůjčení nemocniční odsávačky zdarma na dobu půl roku atd.

Dá se shrnout, co se vašemu Klubu podařilo pro paterčata zajistit?
Nevím, zda si vzpomenu na všechno, ale nejprve jsme oslovovali různé sponzory (na plenky, dětskou výživu, auto, kočárky apod.), z nichž většina bohužel odmítla. Až firma kocarky.cz poskytla rodině kočárek včetně autosedaček a zajistila i sponzora na dětské postýlky. Klub vyhlásil veřejnou sbírku pro rodinu paterčat a otevřel a zveřejnil transparentní účet. Ve spolupráci s Rodinným centrem Milovice jsme vyhlásili sbírku potřeb (oblečení, hračky atd.). Plenky byly zajištěny jinou firmou pro děti až do dvou let. Podařilo se zajistit i další sponzory, kteří se ozvali na základě vyhlášené sbírky – ti dodali zařízení bytu, fólie na okna, oblečky a povlečení šité na míru apod. Získali jsme peníze od Nadace Naše dítě, Nadačního fondu Albert a Nadačního fondu J&T i od MPSV na zajištění sociálních terénních pracovnic pro rodinu, protože dle zákona o sociálních službách pečovatelky nejsou chůvy a nemohou pomáhat s péčí o děti. Od ledna jsme se zapojili i do programu Úřadu práce a zaměstnáváme v rodině babičku (a od září dětskou zdravotní setru) v rámci aktivní podpory zaměstnanosti. Asi nejdůležitějším počinem byl kontakt se štábem ČT a domluva na časosběrném materiálu

Naďa

#352 Re:

2015-02-10 15:53

#329: -  

 Hovno u prdele jste nepochybně Vy! Slušnost lidem vštěpují rodiče, Vás evidentně moc rádi neměli a vyprdli se na Vás. My za to opravdu nemůžeme. Ale zdvořilost se dá naučit, tak šup šup do nějakého kurzu.


Nepřihlášený uživatel

#353 Re: nezávidím p. Kláře

2015-02-10 15:55

#350: - nezávidím p. Kláře 

 

Rozhovor se scenáristkou Libuší Markovou

Jak často jste jezdila do Milovic, jak často jste si volali?

V Milovicích jsme natáčeli každý týden i víckrát a pak jsem ještě několikrát přijela za Sašou a Tondou, abychom plánovali, co budeme dál točit, ale to je štvalo a říkali, že nedokážu na chvíli vypnout, že jen pořád myslím na práci. A co se týče volání, to nepřestalo, i když už netočíme. Někdy mě Saša prozváněla i několikrát za den, a moje rodina to těžce nesla a komentovala slovy: „Nechceš se k těm paterčatům přestěhovat?“ Na druhou stranu ale vím, že i Tondovi už občas lezlo Sašino telefonování na nervy, a Saša mi musela volat tajně z koupelny.

Andrea

#354

2015-02-10 16:01

Je mi líto, že máte takovou zkušenost, holt holka sice vděčná, ale neodbytná a zkoušela " charitu " 100 km vzdálenou od svého bytliště?! Na druhé straně sice vlezlá, neodbytná, ale snažila se získat cokoli pro děti. Nevím, jaká by byla má reakce, v mé době měl pevnou tlf. linku jen málokdo. Nicméně já mít 5 ratolestí najednou bych asi zkoušela vše možné i nemožné za každou cenu. Váš, sice pro Vás nepříjemný zážitek, jste možná mohla utnout rezolutním odmítnutím další pomoci, z jakéhokoliv důvodu a ne ignorováním tlf.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-02-10 16:15


Helča

#356 Re:

2015-02-10 16:20

#354: Andrea -  

 "Zkoušela možné i nemožné, jen aby ...." vydyndala,  dostala něco, co nemusí platit, kde to má jisté zadarmo. Vuděli jsme, že to zkoušela se svatebními šaty, viděli jsme, jak to dopadlo s oblčky na křtžiny. Nakonec to udyndala na pěknoiu slevu. Tohle vůbec není slušnost, ale pořádná neomalenost.  Kde na to tlf. brala - bere čas, když byla -  je tak strašně vytížená, kde na to bere peníze, vždyť telefon taky něco stojí?  Holka  je pěkně nevědčná. Jde jí jen a jen o prospěch a cizí peníze.  Jak víte, že se pisatelka nesnažila celou akci napřed slušně, ale rezolutně  utnout?    Bohužel,   informací mám dost a rozhodně jsem pro ANO petici. 

Andrea

#357 Re: Držme se znění petice. Máme dostatek relevantních informací? Já čas mám, s petic

2015-02-10 16:40

#351: - Držme se znění petice. Máme dostatek relevantních informací? Já čas mám, s petic 

 Nepřihlášený uživatel bohužel trpí nedostatkem vlastní slovní zásoby a využívá jen trapně opsaných vět a kopírováním.

Mirek

#358 Já čas mám, s peticí souhlasím

2015-02-10 16:47

#357: Andrea - Re: Držme se znění petice. Máme dostatek relevantních informací? Já čas mám, s petic 

 Naopak vtipné využil Vašich  slov, která jsou neustále mimo,  Etano  . Baví mě to a líbí se mně, že přes Vaše zcela evidentně urážlivé příspěvky , je možnost to brát s humorem.  Vždyť Vy nereagujete, jen zaplevelujete diskuzi. Co takhle Vlastní zkušenost? Nebo umíte jen nadávat a  házet špínu na každého, kdo Vám  dokazuzje, že jste mimo téma, mimo  skutečnost?  Používáte cokoliv, co Vás napadne,  s přáním urazit, ponížit,  rozčílit ty druhé, neštítíte se  ani použít v negativních souvislostech rasu, vzhled, příjmení, ba ani věk, Opravdu "vzorná" přispívatelka. Je vidět, jakou mají povahu  ti, co se snaží  bojovat proti petici

Stana

#359 Re: Žádný boj

2015-02-10 17:58

#349: Andrea - Žádný boj 

Andreo

tak jsem si udelala cas na procteni facebook patercat , abych  nebyla tak negativni ve svem nazoru na bio rodinu patercata a zmenila jsme svuj nazor.

Bohuzel mne to jenom utvrdilo v tom , ze Klara je obetnim berankem.

 

Agresivni babicka ktera nejde pro facku daleko mi nesedne,

ani teticka Ruzena M na romea se svoji vulgaritou mi nesedi.

Mentalita bio rodiny ve ktere patercata vyrustaji se na jejich vychove tvrde  podepise,

tohle je asi podle slov sestra Tondy kde chvali sveho brachu pod fotkou Tondy s patercaty

 

nejaka Fanda D:

"bracha tobe to tak slusi pripominas my naseho tatu jinak vam to mooc slusi bracha :))"

 

 

"...vazeny lidi chcise pomctit jednomu clovekovy kteri my dela ze zivote peklo ale az se teto stane tak ten clovek bude prosit omylos ja se budu divat jakho ty lidi tak zbyjou ze budu se divat a jeste se utoho smat a rikat si budu v hlave to ti patri jak jsmy ublizoval a jaste ti udelam ze zivota peklo to mu ver jak tyses zachoval tak ja se zachovam taky ale stokrat vic ale neboj ty toho budes lytovat tosi zapamatuj jen co se dostanu domu no pockej uz te nikdy nechci vydet ani sliset a pavlu si beru sebou jen aby si vedel jo ja sem to rikal doma no pockej nakazdou svyni se vari voda !!!!!!!!!!!!!!!:):):)..."

Andrea

#360 Re: Re:

2015-02-10 17:58

#356: Helča - Re:  

 Já o pisatelce nic nevím, jen reaguji, že nebrala tlf., pokuď by slušně utnula další pomoc, nepsala by o dalších telefonátech. Nevím, co jste viděla za neslušnost a neomalenost v mém příspěvku? 


Nepřihlášený uživatel

#361 Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 18:04

#359: Stana - Re: Žádný boj 

 to je děs, chudáci děcka, žít mezi takovými lidmi, to je  asi pěkně poznamená...


Nepřihlášený uživatel

#362 souhlas s peticí

2015-02-10 18:08

#360: Andrea - Re: Re:  

 O slušně odmítnutých  tlf. neodbytné slečny matky psala  přece Klára, jednou odmítne, zavolá podruhé. Slušné odmítnutí , to jesamozřejmá  první , druhá reakce, slušných lidí, bohužel  u rodiny Kiňových to nic neznamená, obtěžují dál, dokud si nevybudou to svoje, co chtěji, potřebují, musejí. Už to tu někdo psal. Svatební šaty... oblečky na křtiny ,  Klára se nevyspí, no a co, my taky ne :-))) A když dojdou argumenty, tak si počíhá babka na  pečovatelku, ... možná má ta hodná vstřícná dárkyně štěstí, že bydlí 100 km daleko. 

Andrea

#363 Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 18:11

#359: Stana - Re: Žádný boj 

 Jak jste negativná nebo pozitivná, máte ve své réžii. Po přečtení čehokoliv je vhodné aktivovat mozek.

Andrea

#364 Re: Re: Re: Re:

2015-02-10 18:18

#362: - Re: Re: Re:  

 Ale, no tak, co tady spřádáte? 

Andrea

#365 Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 18:26

#359: Stana - Re: Žádný boj 

     Stana,

     Já jsem si čas nevyhradila na čtení fb, proto se držím znění petice, pro nás zavazujícím.

Andrea

#366 Re: Já čas mám, s peticí souhlasím

2015-02-10 18:33

#358: Mirek - Já čas mám, s peticí souhlasím 

 Mirku

 nejsem Etana a pokuď tady někdo plevelí, je to Vaše osobnost. Já apeluji na znění petice.

Mirek

#367 Re: Re: Já čas mám, s peticí souhlasím

2015-02-10 18:50

#366: Andrea - Re: Já čas mám, s peticí souhlasím 

 Inu, těžko  se ve všech  těch příspěvcích dá orientovat, každá žena  přispívatelka se bije za tu svoji pravdu. Asi ne kvůli podstatě  problému, ale pro to, aby bylo po jen a jen jejím, a aby bylo vidět, jak všemu rozumí. Ja jsem tu kvůli petici  a té dávám ano.  Žabomyší války mezi účastnicemi zdejší diskuze jsou mně ukradeny. 


Nepřihlášený uživatel

#368 Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 18:51

#363: Andrea - Re: Re: Žádný boj 

 Aktivujte především na své straně  a to  hlavně češtinu :-))) 

Stana

#369 Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 18:54

#365: Andrea - Re: Re: Žádný boj 

souhlas

nevim nic o romech proto jsem hledala na facebook patercat

 re: z petice 

 Ve vytýkacím dopise je dále uvedeno, že se Klára Vítková – Rulíková začala vykonávat péči o paterčata, aniž se seznámila se zvyklostmi v romské komunitě. Vaše kritika v tomto bodu je dle našeho názoru nerelevantní. Zákony České republiky platí pro všechny její spoluobčany a nejsou nám známy žádné výjimky nebo speciální paragrafy týkající se romské komunity. Paní Rulíková při jednání s rodinou Kiňových i při rozhovoru právě na tuto skutečnost upozorňuje, pozastavuje se nad neochotou dodržovat zákony a pravidla tohoto státu, ve kterém rodina žije a jehož výhod sociálního systému požívá. Paní Rulíková se v rozhovoru zmínila, že přišla o ideály o romské komunitě. Že se jedná o neseznámení se paní Rulíkovou se základními zvyklostmi romské komunity, píše až Vaše ministerstvo. Zde je na místě se tázat, zda tedy popisované skutečnosti (finanční negramotnost, nevděčnost a organizační neschopnost) považuje MPSV u romské komunity za jejich základní zvyklosti?

Andrea

#370 Re: Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 19:07

#368: - Re: Re: Re: Žádný boj 

 Děkuji za upozornění, jsem naplavenina, češtinu jako takovou nemohu zvládnou nikdy perfektně. Ale snažím se, pokuď  Vy máte češtinu v malíku, tak aktivujte diaktriku.


Nepřihlášený uživatel

#371 Re: Re: Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 19:25

#370: Andrea - Re: Re: Re: Re: Žádný boj 

 myslim, ze i bez diakritiky jsou pro ostatni me prispevky pochopitelne,  Vy prostě musite jeste vic studovat.  Chce to hodne cist a snazit, treba casem... Rozhodne ale  nechapu, proc se starate o problematiku, jejiz koreny nemuzete znat. - vzhledem ke kratkosti doby,  kdy zde pobyvate. 

Stana

#372 Re: Re: Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 19:26

#370: Andrea - Re: Re: Re: Re: Žádný boj 

 sorry Andreo 

pisu z Toronta nemam ceskou klavesnici

ten spor Kinova versus Klara mne zaujal,

protoze ted mame taky dost problemy s Romy tady v Kanade

Kanada plati zpatky letenky plus nejake $ do zacatku a Romy vraceji

ted chteji vratit Romku se sesti detma ktera si sama vyryla hakovy kriz na ruku a svedla to na skiny

to ze si to vyryla sama rekl jeji druh pred komisi

------------------------

“However, the panel finds (she) has not provided clear and convincing evidence that state protection was inadequate in her circumstances, whether due to these injuries or with respect to the issue of domestic abuse.”

Ganova, her husband Elemir Horvath, their five daughters and one son came to Canada from Prague in June 2009, triggered by an alleged kidnapping that Ganova says caused the permanent marks on her back. The family claimed they were victims of persecution and Czech officials failed to protect them.

“This refugee board decision marks a low point of refugee protection in Canada,” said the family’s lawyer Max Berger. “If a woman with two swastikas carved on her back is not deserving of refugee protection, I don’t know what is.”

In her claim, Ganova, 38, said her family fled discrimination and harassment from neo-Nazis in the Slovak Republic in 1999 to seek protection in Belgium. They were deported after their claim was rejected and later made another failed asylum attempt in Sweden.

In 2005, after the family was deported back to Slovak Republic a second time, they moved to the neighbouring Czech Republic, where Ganova claimed her daughters were attacked in the school in a series of incidents but officials and police ignored their pleas. The carving of the swastikas on Ganova’s body was the last straw.

Paquette-Neville, however, found that Czech officials did take the family’s complaints and conducted repeated investigations before ruling that there was “no proof of any psychological or other pressure of the school” on the children.

Mirek

#373 Re: Re: Re: Re: Žádný boj petice je správná

2015-02-10 19:27

#369: Stana - Re: Re: Re: Žádný boj 

 Ano, souhlasím, v tom je problém. Někdy jsme si rovni, jindy si část vymiňuje jiný přístup. Nechápu , proč by se mělo měřit jiným metrem. 

Andrea

#374 Re: Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 19:34

#369: Stana - Re: Re: Re: Žádný boj 

 Hledejte, dle možností a pokuste se oprostit všech znalostí, které jste získala ze všech možných i nemožných informací. Zákony ČR platí pro všechny a sociální výhody nečerpá jen rodina paterčat.

Andrea

#375 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Žádný boj

2015-02-10 19:48

#371: - Re: Re: Re: Re: Re: Žádný boj 

Vy musíte číst více a časem třeba pochopíte, že kořeny se nestudují a časem, třeba pochopíte, že já se starám, ale Vy se problematikou nezabýváte  a necháváte plynout do stracena.