PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#486 proc nam lzete?

2015-02-11 18:44

#480: - Re: Re:    Nemáte pravdu. Pí Vítková tam byla v roli soc. pracovníka (nebo někoho takového)

100x opakovana lez ma byt pravdou???

Klara Vitkova Rulikova byla pozadana dcerou primare z nemocnici, aby pomohla budouci mamince ktera cekala prvni ceska patercata

pani Rulikova to delala to dobrovolne, nebyla za to nikym placena a nemela v te dobe zadnou smlouvu jako nejaka socialni pracovnice

smlouva s pani Rulikovou byla  podepsan az v  unoru 2014  patercata se narodila v cervnu 2013

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#497 Re: proc nam lzete?

2015-02-11 23:24:01

#486: - proc nam lzete? 

V době kdy poskytla rozhovor a následně dostala vytýkací dopis zaměstnaná byla a nebyla to žádná dobrovolničina.

A znovu - vy si o své rodině říkejte co chcete a kde chcete, filmujte se kdekoliv. Pokud dáte lékaři souhlas, klidně ať se vyjádří i on. Ale paní Rulíková neměla co poskytovat rozhovor o soukromí lidí, u kterých pracuje. To bylo zcela neprofesionální a velké pochybení.

Nepřihlášený uživatel

#2258 petici ANO

2015-03-21 16:48:05

#486: - proc nam lzete? 

Kontaktovala jsem rodinu, tak jako celou řadu jiných s vícečetným těhotenstvím, abych jí pomohla, Saša mě o to dokonce skrze dceru primáře požádala.

Rodinu paterčat jste tedy kontaktovala, abyste jim pomohla se zorientovat v tom, na co mají nárok?

Když jsem se o nich dozvěděla, vůbec jsem netušila, že jsou to Romové. Vnímala jsem narození paterčat jako obrovskou raritu, výjimečnou událost, která si pomoc zaslouží. Informovala jsem patřičné úřady, o rodinu se měl postarat odbor sociální péče z Lysé na Labem, ale vlastně všichni čekali, jak se situace vyvine. Městský úřad jim nabídl byt a proplácení jedné pečovatelky navíc. Dál se ale neangažovali. Dneska vím, že oni tu rodinu znali. Já ne.