PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#631 Re: Re: Re: Re: Podporu Kláře

2015-02-13 20:48

#630: - Re: Re: Re: Podporu Kláře 

 Dejte pokoj s fullservisem a nazývejme věci pravými jmény. Klára   se ozvala proti výrokům  staré Kiňové a to oprávněně,  na jejím místě by to nesnesl nikdo.  Nebo měla vyhrožovat podáním trestního oznámení, že  se  stará Kiňová vyjadřuje nepravdivě, zkresleně  o pomoci státu? A to šlo o pět tisíc, které rodině chtěl někdo darovat. "jen" .....

Klára doplatila na to, že nedokážeme otevřeně mluvit o problémech, které do společného soužití  vnáší romská menšina.  Jednou    rodinu Kiňových nelze posuzovat jako  běžné rodiče, (mají paterčata),  podruhé je třeba  brát ohled na jejich zvyky  a ... celá rodina nepracuje, práci nehledají a jen si zvykli s fullservisem  nebo semiservisem na to, že sami  musí jen natahovat ruce. 

POkud by se do srovnatelné situace dostal kdokoliv z nás,  zareagoval by možná mnohem ostřeji. Klára měla nakonec i štěstí, že ji nikdo  z rodiny fyzicky nenapadl. 

 

Jo, stát se nestará.  narodilo se pět dětí,  a tyjí z toho dva rodiče, dva prarodiče a ještě děti prarodičů a furt se mají špatně.  

jasně, protože když se řve, vydyndají ještě víc. 

Nic jiného v tom není,  matka paterčat to bere systémem - vše se má zkusit.  a jak je vidět,  skáčeme ji na to všichni. 

proč nemá srovnatelnouo podobu maminky  tří dětí, , z toho dvojčat,  jejíž chlapeček přišel o nohy?  Bez  servisu, ale s optimismem  spolu s manželem překonávají vše, co jim život do cesty postavil a je to mnohem horší, nesrovnatelné,. A mezi námi, pomoci si váží,  není třeba aby o tom pěli  svalozpěvy, dokáží to normálními slovy,  a svým vztahem jak k dětem, tak k dárcům.

Kiňovci mají šest zdravých dětí, pro které udělali sami pouze to, že je posazují před Tv. Sorry, ale  měřme všem stejně

a argument - nemám práci,  nikdo mě nechce, je už obehraný.  I vysokoškoláci,  musí obcházet podniky, dělat konkurzy a  třeba pro ně platí zase jiná omezení, např věk.  každý svého štěstí strůjce, někdo chce a maká, druhý se veze.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#635 Re: Re: Re: Re: Re: Podporu Kláře

2015-02-13 22:36:49

#631: - Re: Re: Re: Re: Podporu Kláře 

 celá rodina nepracuje, práci nehledají ? To je lež.


Nepřihlášený uživatel

#644 Re: Re: Re: Re: Re: Podporu Kláře

2015-02-14 11:56:19

#631: - Re: Re: Re: Re: Podporu Kláře 

„Full servis“ je výrok KVR v článku na ona.idnes.

 

 Zdroj: ona.idnes.cz

 

Co by se dělo, kdyby vás rodina paterčat neměla?
Nevím. Měla bych strach z toho, že péči o děti nezvládnou a stát jim je vezme. Podle zákona by měla paní Kiňová nárok jen na pečovatelku, která by jí pomáhala v domácnosti, ale nesměla dělat nic s dětmi. Nebyla by zřízena veřejná sbírka, neměli by terénní pracovnice k dětem - tedy pokud by se toho neujal nikdo jiný. Neumím si to představit.

 

 

Musela by to zvládnout.
Přišla domů z porodnice s pěti dětmi, do prostředí, které předtím neznala. Kojila, odsávala, do toho zdravotní problémy. Volala mi, že pečovatelky jí odříkaly na poslední chvíli a že na všechno bude sama. Snad kdyby měla od začátku hned po příchodu domů nastavený „full servis“, dalo by se časem odebírat. Jenže pomoc ze začátku hodně haprovala. S některými pečovatelkami si Saša nesedla, kvůli dusné atmosféře se jich u nich vystřídala celá řada, Romky a bezdětné vyloženě nechtěla. Všechno se usazovalo až za běhu. Nikdo například nevěděl, že babička, pro niž jsme vyřídili výjimku a zaměstnali ji, napadne pečovatelku a pečovatelská služba s poskytováním nadstandardní služby skončí.