PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1083 Této petici NE

2015-02-23 15:29

Rulíková se rodině paterčat snažila vysvětlit, že mohou být rádi za jakoukoli pomoc nad rámec zákonného standardu, protože paterčata jako věc, která se opakuje jednou za 200 let, nestojí státu za nějaký speciální přístup.

Toto napsal ve svém komentáři Pavel Ondráček. Jedna z autorek petice velice děkuje. V zásadě má pan Ondráček pravdu, až na termín „paterčata jako věc“. Jestli tento termín použila také KVR? Paní režisérka to nazvala, že problém je v komunikaci, souhlasím s jejím názorem.

Paterčata nejsou věc. Jsou to děti a vlastně v dnešní době zázrak zdravá paterčata počatá přirozeným způsobem. Zdravotníci z Podolí by vám mohli vyprávět. Děti se nepořizují jako věci. Státu by tyto děti neměly být lhostejné a udělat výjimku k zákonu nebude asi žádný velký problém. Kdo pomoc chce pomůže, kdo ne hledá důvody, proč to nejde.

 

Škoda, že je tato petici napsaná nešťastně, nevyjadřuje podle mě, kde je příčina problému.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1088 Této petici ANO!

2015-02-23 16:19:40

#1083: - Této petici NE 

tato petice je napsana velice dobre

 Za zcela neodůvodnitelné z hlediska etického i lidského však považujeme zveřejnění předběžné informace o chystaném propuštění Kláry Vítkové - Rulíkové, a to aniž by o tomto záměru MPSV byla zpravena nejprve ona sama.

Domníváme se, že zásah Vašeho resortu vůči paní Rulíkové může vést nejen ke ztrátě motivace Vašich zaměstnanců zavádět potřebné projekty a další podpůrná opatření v rámci Vašeho resortu a mimo něj, ale také ke ztrátě důvěry ve Váš úřad v očích široké veřejnosti. Zároveň postup MPSV poškozuje i činnost Klubu dvojčat a vícerčat, který již 20 let obětavě pomáhá stovkám maminek po celém území České republiky

Tolik potřebná konstruktivní debata o společenských otázkách a sociálněpolitických tématech je tímto uzavřena poukazem na zásady mlčenlivosti zaměstnance Vašeho resortu. Přesto, že celá situace vykazuje jak věcné tak právní disproporce. 

Ze všech výše uvedených důvodů žádáme o přezkoumání případu Kláry Vítkové - Rulíkové, včetně rozhodnutí o udělení vytýkacího dopisu, a věříme, že se od Vás, jakožto Ministerstva práce a sociální věcí dočkáme vstřícné reakce a otevřené komunikace týkající se této žádosti a především objektivního řešení daného případu. Jakožto Ministerstvo práce a sociálních věcí jste občanům v této záležitosti povinni vyhovět, a jak alespoň věříme, nikoliv jen formálně. 

Zároveň doufáme, že Vaše ministerstvo posoudí případ s ohledem na děti samotné, o které jde v této situaci především.

---------------------------

jestli bere „paterčata jako věc“

tak je to prave matka ktera s chce za svoje deti od statu zaplatit